Íme minden idők legjobbra értékelt karácsonyi filmjei

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Éhezik a lelked egy kis karácsonyi ínyencségre? Vannak örök favoritjaink, ha filmekről van szó, és számos többször nézhetős alkotás is van köztük, a nézői értékelések alapján viszont létezik egy TOP 15-ös lista, amelyen minden idők legjobb karácsonyi filmjei kaptak helyet. Így hát végigszánkóztunk a filmtörténet egészén, és megtöltöttük puttonyunkat a legfinomabb csemegékkel, hogy neked már ne legyen más dolgod, mint hátradőlni, és átadni magad a pihenésnek. Készen állsz arra, hogy belépj csodaországba a valaha volt legjobb karácsonyi filmekkel? Ha igen, készíts magadnak egy finom kakaót, helyezkedj el a kanapén egy pihe-puha takaró ölelésében és kezdd el a mozizást!

A nézői értékelések alapján a Kisasszonyok is a legjobb karácsonyi filmek között van
A nézői értékelések alapján a Kisasszonyok is a legjobb karácsonyi filmek között van
Fotó: Profimedia

Reszkessetek, betörők, Holiday, Igazából szerelem, Télapu - az örök klasszikusok, amelyek évről évre elvarázsolnak minket, és nem telhet el egy karácsony sem nélkülük. Nekik köszönhetjük, hogy december elejétől ünnepi hangulatba kerülünk, sőt, van, aki már novemberben elkezd hangolódni, hiszen ki ne akarna minél előbb elmerülni ebben a varázslatos időszakban? Ebben pedig jelentős szerepet játszanak a karácsonyi zenék és filmek - utóbbiak között pedig sokkal, de sokkal több mestermű van, mint ahányat elsőre fel tudnánk sorolni. Szerencsére a Tomatometer pontszámai alapján fény derült arra, melyek minden idők legjobbra értékelt karácsonyi filmjei, úgyhogy nézzük is, mi az a 15 alkotás, ami a világon a legtöbb ember szívét rabul ejtette!

HIRDETÉS

15. Karácsony Artúr (2011)

Az Aardman Animations stúdiónak köszönhetjük ezt a fergeteges mozit, amely egy okos, mélyreható és meglepően intenzív érzelmi erővel bíró ünnepi film.

14. Kisasszonyok (1994)

A tehetséges színésznők hatalmas sorának köszönhetően Gillian Armstrong rendező és Louisa May Alcott író Kisasszonyok című filmje már 1994-ben is hódított, de úgy tűnik (spoiler alert), az új verzió jobban magával ragadta a nézőket. Ettől függetlenül mi hiszünk benne, hogy mindkét változat megállja a helyét, sőt, a klasszikus verziónál nincs időtállóbb!

13. Legénylakás (1960)

Billy Wilder rendező szokásos cinizmusa ebben a filmben a gyengéd humor, a romantika és az őszinte pátosz pazar kombinációjaként gyúrja egésszé ezt a filmet.

A legjobb karácsonyi filmek a Netflixen, amit érdemes megnézi, mert zseniális

A legjobb karácsonyi filmek a Netflixen, amit érdemes megnézi, mert zseniális

12. A galaxis őrzői – Ünnepi különkiadás (2022)

Peter Quill, Drax, Rocket, Mantis és Groot izgalmas kalandokba keveredik, és külön jó hír, hogy a Disney+ streaming szolgáltató oldalán meg is találod.

11. Die Hard (1988)

Nincs még egy olyan akciófilm, ami ekkora telitalálat lenne az ünnepek alatt: akciódús, fordulatos, mindeközben pedig a karácsonyi hangulatot is teljességgel rád ragasztja.

10. Az élet csodaszép (1946)

Az ünnepi klasszikusokat meghatározó Az élet csodaszép egyike azon maroknyi filmeknek, amelyeket érdemes minden évben legalább egyszer megnézni.

9. Carol (2015)

Todd Haynes zseniális rendezése, valamint Cate Blanchett és Rooney Mara profi játéka, valamint a szívszorító történet egyszerűen kihagyhatatlanná teszi ezt az angol drámát.

8. Klaus – A karácsony titkos története (2019)

Gyönyörű, kézzel rajzolt animáció és humoros, szívmelengető narratíva teszi Klaust a karácsony legszerethetőbb figurájává.

7. Kisasszonyok (2019)

A pazar szereplőgárdával és a klasszikus forrásanyag okos, érzékeny újramesélésével Greta Gerwig Kisasszonyok című filmje bebizonyítja, hogy néhány történet valóban időtlen.

Brutálisan jó sorozatokat kaszált el a Netflix, íme a lista

Brutálisan jó sorozatokat kaszált el a Netflix, íme a lista

6. Karácsonyi lidércnyomás (1993)

A Karácsonyi lidércnyomás egy lenyűgözően eredeti és vizuálisan elragadó alkotás, ami mondanivalóját tekintve tényleg egy kiemelkedő darab a karácsonyi filmek között.

5. Csoda a 34. utcában (1947)

Ez a film a megcáfolhatatlan bizonyítéka annak, hogy a finom szentimentalizmus lehet egy film szuperereje; a Csoda a 34. utcában úgy kerít ünnepi hangulatba, hogy közben nem fulladunk meg a cukormáztól.

4. Tangerine (2015)

A Tangerine atomjaira bontja a casting-konvenciókat, filmkészítési technikái pedig a lehető legmodernebbek, a felszín alatt viszont egy régimódi, és egyben varázslatos vígjáték rejlik.

Az új Harry Potter-könyv maga a csendes luxus, és ezt be is bizonyítjuk

Az új Harry Potter-könyv maga a csendes luxus, és ezt be is bizonyítjuk

3. The Holdovers (2023)

Ha van film, ami megsirat, akkor ez lesz az, cserében viszont csordultig tölti majd a szíved szeretettel. A történet szerint a New England-i iskolában egy történelemtanár kénytelen az egyetemen maradni karácsonyi szünetben egy problémás diákkal, akinek nincs hova mennie az ünnepek alatt.

2. Saroküzlet (1940)

Ernst Lubitsch keserédes romantikus vígjátéka hol könnyekre fakaszt, hol pedig mosolyt csal az arcunkra. A film László Miklós, 1938-ban az Egyesült Államokba távozott író Illatszertár című színművének adaptációja, mely ugyan nem minden részletében követi az eredeti művet, a helyszín ugyanaz maradt, így a történet Budapesten játszódik, és a szereplők is magyaros hangzású nevet kaptak.

1. Találkozunk St. Louisban (1944)

A szívmelengetően édes musical Judy Garland és Margaret O'Brien kiemelkedő alakítása miatt már önmagában garancia a sikerre, nem beszélve az alkotás lehengerlő hangulatáról, ami egy pillanat alatt beszippantja a nézőt. Ha láttad a Szex és New York mozifilmet, biztosan emlékszel arra a jelenetre, amikor Carrie könnyezve nézi a musicalt - nos, nem véletlenül hatotta meg ennyire, ahogy mindenki mást is, ugyanis a film 100%-os értékelést kapott, így a dobogó legfelső fokán végzett.Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

glamour plusz ikon Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)