Toronymagasan ez lesz 2023 legszexibb és legtrendibb testrésze

A londoni divathéten minden szem a hátakra szegeződött, így már tudjuk, hogy idén tavasszal a hátunkkal hódíthatunk majd. Legyen szó hát nélküli ruhákról, toppokról vagy mélyen dekoltált farmernadrágokról, az már biztos, hogy 2023-ban ezekkel a darabokkal nem lehet mellélőni!

Mutasd azt a hátat!
Mutasd azt a hátat!
Fotó: IMaxTree

Ki mondta, hogy a kifutón mindig a bevonulás a lényeg? A londoni divathét jó példa arra, hogy a kivonulást is érdemes figyelni, mert szemet gyönyörködtető részletekről maradhatunk le. Hátat felfedő ruhákban vonuló modelleket láthattunk többek között a Burberry, David Koma és Christopher Kane kifutóján is. A fast fashion márkáknak több sem kellett, ők is felültek a hát nélküli ruhák hullámára - így mindenki megtalálja a pénztárcájára optimalizált darabokat. Ha emlékezetes buli kilépőre vágysz, vagy csak fűszerezni szeretnéd egy egyszerűbb szettedet, 2023 trendje a megoldás!

Mindenkinek jól áll

Tehát a hát most egy nagyon trendi testrésznek számít, de a különböző testrészek fetisizálásának hosszú múltja van - gondoljunk csak vissza a kilencvenes évekre, amikor testalkat- és genetikafüggő nagy mell és a lapos has volt a trendi. 2023 hát nélküli ruhái szerencsére nem olyan károsak a testképre, hiszen itt nem érvényesülnek nevetséges társdalami elvárások: mérettől, formától, színtől vagy bőrtípustól függetlenül ez a trend mindenkinek mesésen áll. Éppen ezért teli találat, mert minden nőt képes megszólítani (és nem mellesleg vásárlásra ösztönözni). Bízunk benne, hogy az iparágban ez egy új, befogadóbb korszak kezdetét jelenti, és búcsút mondhatunk a különböző testalkat trendeknek.

David Koma SS23, Ready to Wear - backstage pillanat
Fotó: IMaxTree

Az érintés ereje

Miért éppen a hátunk? A divat állandóan változó fókusza a szexre és testünk erogén zónáira vezethető vissza - a divatipar tisztában van az érintés erejével, és ezt az erőt nem fél használni a ruhák és a kiegészítők megtervezése során. Carolyn Mair, a Psychology of Fashion (A divat pszichológiája) szerzője szerint a magyarázat egyszerű. „A fejbőr, a nyak, a fülek érintése nagyon izgató tud lenni - ezért hordunk nyakláncot és fülbevalót. A láb, a lábfej és az ujjak is érzékenyek, a cipőtervezők ezért szexuálisan vonzó elemekkel bolondítják meg a különböző darabokat. A hát alsó része, a derék, szintén erogén, mert idegvégződései a medencével, tehát egy egyértelműen nagyon erogén zónával állnak kapcsolatban."

Elképesztő magyar divatsikerek Tuniszban: tarolt Kata Szegedi és Csalár Bence kollaborációja

Az erogén zóna állandó, a divat viszont nem az.Az erogén zónáink valójában nem változnak, csak a divat időről időre egy másikra helyezi a hangsúlyt. Így befolyásolják a fogyasztókat, hogy most épp melyik testrészünk trendi." - mondja a pszichológus. A divatnak szüksége van a trendekre, hiszen ciklikussága biztosítja, hogy időről időre új dolgokat vásároljunk.

Christopher Kane, SS23, Ready to Wear
Fotó: IMaxTree

Egy biztos: mi hatalmas igent mondunk 2023 tavaszának trendjére, és csak bátorítani tudunk rá, hogy szerezz be te is egy-két hát nélküli darabot!

Még egy kis divat:

Ez is érdekelhet

Pete Davidson teljesen kopasz lett, és meglepően jól áll neki

Pete Davidson teljesen kopasz lett, és meglepően jól áll neki

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói