A magyar modellek London kifutóin

2015.október.2.

Ahogy korábban megelőlegeztem, New York után Londonban sem maradtunk büszkeségre okot adó események nélkül. A 2016-os tavaszi-nyári szezon angol állomásán 6 magyar modell összesen 23 bemutatón szerepelt, ezek közül kettőn együtt, és egy zárásra is sor került. Nézzük a tényeket részletesen:

Első helyen a már tapasztalt kifutós szépségünk, Jablonczky Mónika (Visage) végzett 9 designer nevével. Legutóbb több Harper's Bazaar hasábján és a http://www.glamouronline.hu/madi-virag/magyar-modellek-a-topshop-legujabb-kampanyaban-12985>Topshop kampányában

Givenchy aktuális magyar kampánysztárjának, vagyis Menyhért Alíznak (Art) show-listájára csakis a legmenőbb angol divattervezők közül került fel 6 név. Ajánlom mindenki figyelmébe Simone Rocha csodaruháját, amit többek közt a japán fotóművész, Nobuyoshi Araki munkássága inspirált és amit Alíz nem máshol mutatott be, mint a londoni Lancaster-házban. Voltak még izgalmas helyszínek, például Orla Kiely a 60-as, 70-es éveket idéző szettjeit minigolfozás közben prezentálta, Anya Hindmarch kifutóján pedig nem csak belőle láthattunk hármat, hanem a mellette fekvő élő emberi díszletből is hatot. A mindenki által ismert Hunter Originals-nál Anna Wintour és Stella McCartney előtt vonulva bizonyította be, hogy mennyire érdekes tud lenni a gumicsizma esőkabáttal, de bizonyított Katalin hercegné egyik kedvenc márkájának, a Temperley tavaszi kifutóján is. A legfontosabb pillanatra pedig az utolsó előtti napon került sor, amikor Osman show-ját zárta azzal az egész testét díszítő, gyöngyökből kirakott motívummal, ami mögötte állt életnagyságban: egy Frida Kahlo által ihletett óriási fával.

A hét legfrissebb arca és legnagyobb meglepetése a 17 éves Drenyovszki Anett (VM) volt, aki első nemzetközi kifutóján egyenesen JW Andersonnál robbant be falatnyi ruhában egy galaktikus utazásra. Annak ellenére, hogy Anett még csak most kezdte el bontogatni a szárnyait Londonban, az egyik legnevesebb angol tervezőt két további nagy kedvenc követte: Roksanda Ilincic balerina világa és a geometrikusan dekorált Perer Pilotto. Egy újabb magyar név, amit érdemes lesz megjegyezni!

A legutóbbi párizsi divathét és egy sikeres bangkoki könyvépítés után Némethova Areta (OMG) most Londonba tért vissza a kifutók világába. Az angol Vogue oldalán 3 show-n is megcsodálhatjuk 6 teljesen különböző szettben, például Jasper Conran természethez közeli színeiben is, akinél már számos magyar modellünk megfordult.

Dukic Isidora (VM) tavaly ilyenkor Sonia Rykiel lookbookjának egyik főszereplője volt és miután visszatért Szingapúrból, két tervező kifutóján is bemutatkozott a briteknél. Bemutatta a portugál Daniela Barros teljesen új technikáit és részt vett azon a Gyunel shown, amit maga a 8 Vogue címlapos Rianne Ten Haken zárt.

Szepesi Melinda (VM) pedig tulajdonképpen Londonban él, így nem csoda, hogy idén is felbukkant két shown. Név szerint Ong-Oaj Pairam és Rohmir emlékezetes kifutóján, Aretával és Mónikával karöltve.

Ennyit Londonról, de már most megígérhetem, hogy a következő, milánói összefoglaló sem lesz izgalmaktól és sikerektől mentes!

Ez is érdekelhet

Vaják filmkritika: A meztelenkedése kivágta a biztosítékot, de az erőszak senkit sem zavar?

Vaják filmkritika: A meztelenkedése kivágta a biztosítékot, de az erőszak senkit sem zavar?

Divathírek

A legújabb TikTok trend: hogyan öltöznél fel, ha az Eufória Gimibe járnál?

A legújabb TikTok trend: hogyan öltöznél fel, ha az Eufória Gimibe járnál?

Divathírek

Jennifer Lopez bőr melltartóját nem érdemes dzseki alá rejteni

Jennifer Lopez bőr melltartóját nem érdemes dzseki alá rejteni