Megdöbbentő! A luxusmárka megalázza a nőket?

2017.március.7.

A divatmárka legújabb, 2017-es tavaszi kampánya óriási megbotránkozást váltott ki, és a több mint 50 felháborodott levél után felszólította a divatházat a francia reklámszabályozásért felelős szervezet, hogy minél előbb állítsák le a képek terjesztését. A kampányt szexistának, és a női nemre nézve megalázónak ítélték meg, ugyanis az egyik fotón egy body-t és görkorcsolyát viselő lány fekszik egy széken, míg a másikon egy neccharisnyás, szőrmekabátos modell látható, széttett lábakkal. A képeket a híres divatfotós páros, Inez és Vinoodth készítette, a kollekciót pedig Anthony Vaccarello tervezte.

A reklámellenőrző szervezet képviselője azt nyilatkozta egy interjúban a fotókról, hogy

"szexuálisan alárendelt szituációban ábrázolják a nőket, nemi sztereotípiákat állítanak fel, és egyértelműen provokatív céllal készültek."

A szervezet végül felszólította a YSL-t, hogy rekesszék be a kampány terjesztését. A manager szintén megemlítette a modellek feltűnően vékony testalkatát, ami negatív és veszélyes például szolgálhat a divatérzékeny fiatalok számára.

Kiki Willems a két éve betiltott Saint Laurent kampányban:

Nem ez az első alkalom, hogy a Saint Laurent kampányfotói felháborodást váltottak ki, ugyanis a márka 2015-ös tavasz-nyári kollekciójának reklámját is betiltották, igaz akkor más okokból A két évvel ezelőtti fotókon a 18 éves Kiki Willems volt látható, a megdöbbentően csontos lány fotóját egészségtelen testkép népszerűsítése miatt kaszálták el.

A reklámetikai bizottság pénteken tárgyal az új kampány ügyéről, és amennyiben jogosnak ítélik meg a kritikákat, a reklám visszavonására szólítják fel a Saint Laurentet.

Nézd meg! A divattörténet leghíresebb betiltott reklámjai:

Megdöbbentő! A luxusmárka megalázza a nőket? A Saint Laurent tavaszi kampányfotói miatt kitört a botrány.

Ez is érdekelhet

Napi szex: 5 tévhit a maszturbálásról

Napi szex: 5 tévhit a maszturbálásról

Tedd & Ne tedd

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Sztárhírek

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR