Alexander Wangon a divatvilág szeme

2013.február.26.

A divatvilág hatalmas kíváncsisággal várja Alexander Wang február 28-án debütáló kollekcióját a Balenciagánál. Wang tavaly november óta a márka kreatív igazgatója, és még Karl Lagerfeld szerint is méltó utódja Nicholas Ghesquière -nek.

Glamour szerkesztőség
Fotó: Fotó: Sean Cunningham/GLAMOUR

A hírek szerint a dizájner első, a francia divatháznak készített kreációi igazán egyedi, "szalonstílusú" formát öltenek majd. A bemutatóról még nem tudunk sokat, de állítólag ez egy bevezető szezon lesz, kisebb közönséggel, mint a megszokott, és az újabb szezonokban ismerhetjük majd meg teljesen az új, Wang-féle Balenciagát.

Bár a közelgő kollekció minden részletét hétpecsétes titok őrzi, annyi mégis kiderült, hogy Wang rengeteg időt és energiát fektetett abba, hogy tanulmányozza a márka a gazdag archívumát. Egy korábbi interjújában elárulta, hogy mindezt azért teszi, hogy megértse a márka mögött rejlő filozófiát.

A Balenciaga vezérigazgatója, Isabelle Guich úgy fogalmazott, hogy Wang "lassan már ott is aludhatna" a márka múltját idéző iratok és képek között, ezzel célozva arra, hogy az új kreatív igazgató mekkora lelkesedéssel viszi véghez feladatát.

Amit biztosan tudunk, hogy a Paris Fashion Weeken láthatjuk az első ruhakölteményeket, előreláthatólag február 28-án, 9:15-től, a helyszínt azonban még mindig nem erősítették meg. Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e magyar topmodell a kifutón, mindenesetre az új magyar topmodell, Axente Vanessa felbukkanására nagy esélyt látunk.

Ez is érdekelhet

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói