Az év divattervezője: Szegedi Kata

2014.május.5.

Szegedi Katát eddig minden évben jelöltétek Az év divattervezője kategóriában a Women of the Year szavazáson, az idén pedig hatalmas örömünkre, végre el is nyerte ezt a fontos kitüntetést. Felkerestük a divattervezőt és jól kikérdeztük. Interjúnkat itt olvashatjátok:

Fotó: Viszlay Márk
Fotó: Viszlay Márk

Hová tetted a díjat, amikor végre hazavihetted?
A Showroomban a márványasztalunkra, egy nagyon köszponti helyre és a tavasz jegyében virágokkal vettem körül és a kedvenc albumaimat raktam alá, hogy igazán kiteljesedjen a dolog.

A rangos GLAMOUR-díj nagyon jó helyre került

Mit jelent neked a GLAMOUR olvasók szavazata?
Nagyon sokat jelent, mert végülis minden évben eddig jelölve voltam, de sosem vihettem haza a díjat. Egyrészt már nagyon vártam, gondoltam, mostmár tényleg szuper lenne megnyerni, másrészt most érzem azt, hogy már szélesebb körben ismerik a ruháimat és nagyon fontos nekem, hogy szeretik a dolgaimat.

Mitől váltál szerinted kezdettől fogva ismert tervezővé? Már akkor is neveztek téged az olvasók, amikor még nem voltál ennyire profi.
Ezen már gondolkodtam én is, de nem igazán tudok rá válaszolni. Régebben azt gondoltam, hogy az, amit csinálok nem annyire befogadható itthon, de valahogy mindig jó dolgok történtek. Sok feketét használok és az emberek többsége úgy van ezzel, hogyha dizájner ruhát vásárol, akkor inkább feketébe és szürkébe fektet be, mert azt nem csak egy szezonban lehet viselni. Sok feketém van mindig, ez lehet a siker egyik titka. Másrészt az egyedi digitális printes ruháim nagyon megjegyezhetők és felismerhetők. Talán jó kombó a fekete az egyedi printekkel.

A Toni&Guy Fashion Week Budapest-en Szegedi Kata már bemutatta a 2014-05 ősz-téli kollekcióját, melyben üde meglepetés volt a katonai minta
A military minta a huszas évek lokáljainak ruháit idéző trikóruhával? Miért is ne!

A kollekcióidat mi köti össze szezonról szezonra? Szerinted milyen szavakkal írható le a "szegedikatás" stílus?

Laza, vagány, felismerhető, de olyan darabok, amik nem nyomják el a viselőjük egyéniségét.

Ma már a pulcsi az új dzseki és blúz, hiszen szoknyával éppen úgy lehet párosítani, mint nadrággal. Kata továbbra is izgalmas digitális nyomatokkal teszi felismerhetővé a darabjait

Kit látnál szívesen a ruháidban?
Nagyon sok embert! Tilda Swinton színésznőt, mert egy nagyon izgalmas karakter. Már megvalósultak álmaim, mint az, hogy magyar topmodellek, akik az élvonalban vannak és a világ minden tájára viszik a magyarok hírét, szeretettel viselik a tervezéseimet. Ilyen Mihalik Enikő például. Őt már lassan a múzsámnak is nevezhetem, mert nagyon jó barátom és az a lány, aki megfelelően nyitott, vagány, könnyed, tudja viselni a ruhákat. Axente Vanessát is meg kell említenem, aki egy kis hercegnő, nagyon elegáns, nagyon finom. Srej Zsófi is egy zseniális, vérprofi modell, akit szintén szívesen öltöztetnék. A ruháim bárkinek jól állnak egyébként, csak egy kis magabiztosság kell a viselésükhöz.

Az ég kékje, a katonai ruhák rejtőzködő, de a városi aszfalton annál feltűnőbb mintái, a rojtok játékossága, a különleges digitális minták: Szegedi Kata már tényleg kiforrott divattervező!

Ez is érdekelhet

Jobb, ha sietsz, ezek a filmek ugyanis hamarosan kikerülnek a Netflix kínálatából

Jobb, ha sietsz, ezek a filmek ugyanis hamarosan kikerülnek a Netflix kínálatából

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő