Daalarna - Benes Anita: Álomszép esküvői ruhák 2013-ra

2013.január.9.

Idén is akadnak szép számmal olyanok, akik kimondják a boldogító igent életük szerelmének. A tökéletes naphoz pedig naná, hogy csodás smink, haj, no és a lényeg: álomszép menyasszonyi ruha dukál. A GLAMOUR Women of the Year "A legjobb divattervező" kategória jelöltjének, Benes Anitának (Daalarna) 2013-ra is van jó néhány tippje.

Daalarna - Benes Anita: Álomszép esküvői ruhák 2013-ra
Fotó: Fotó: Papp Éva & Schneider Zoltán/Daalarna

Megdőlt az a szokás, hogy a menyasszony csakis hófehérben állhat az oltár elé. Ma már nagyon sok szín van jelen az esküvői ruhák palettáján, a világtrend is egyre inkább erre halad. Míg idén a pasztellszínek (ekrü, bézs, pezsgő, karamell), addig 2013-ban a mélyebb, teltebb árnyalatok lesznek hangsúlyosak, mint például a korall, a bordó vagy a vörös. Olyan híres divattervezők állnak ezek mögött a kollekciók mögött, mint Vera Wang, Carolina Herrera vagy Oscar de la Renta. Annak ellenére, hogy a magyar hagyományban ez még nem igazán elfogadott, Benes Anita gondolt egy merészet, és ő is tervezett ilyen érzéki, titokzatos esküvői ruhákat.

Íme Anita gondolatai a 2013-as http://www.glamouronline.hu/divathirek/daalarna-eskuvoi-ruhak-2012-re-5519>Daalarna

Egyszerre klasszikus és romantikus minden olyan menyasszonyi ruha, amelyen valamilyen formában megtalálható a csipke. Idén az eddigieknél több csipkét használtam, és a nagyon finom francia csipke mellett a makramé-szerű horgolt csipkék is előtérbe kerültek. Az egyik kedven ruhám a kollekcióban egy vintage stílusú csupa csipke menyasszonyi ruha, mely remekül követi a test vonalait, kihangsúlyozva az előnyös részeket. A menyasszonyi öltözéket egy csipkeboleró és vékony bársonyöv egészíti ki.

A nagy tüllszoknyás, igazi királynős fazon évek óta az egyik legkedveltebb modell. A tüll és csipke kombinációja romantikus hangulatú, mégis modern menyasszonyi ruhát eredményez. A meseszerű ruhák mellett az egyszerűbb szabásvonalak is érvényesülnek. A minimalista darabokat gyakran csipkerátétek és kristályok díszítik. Anyagok tekintetében a csipke mellett a lágy esésű muszlin és georgette alapanyagokat is előszeretettel használta a tervező.

A 2013-as kollekcióban a kiegészítők is nagy szerepet kapnak. A ruhához passzoló csipke, vagy éppen tüll bolero tavaszi és őszi esküvőkön nélkülözhetetlen, valamint templomi szertartáson is fontos lehet, ugyanis sok esetben a menyasszony válla nem lehet fedetlen.

A fátyol tradicionális menyasszonyi kellék, a fátylakat idén bordűrrel díszítette a Daalarna, hogy a csipkeruhák tökéletes kiegészítője legyen. Idén sok ruhán megtalálható egy finom bársony vagy szatén öv, ami a derékra irányítja a figyelmet. Egy diszkrét színes öv feldobja a ruhát, és tökéletes "valami kék" kiegészítő is lehet.

A megfelelő színválasztás azért fontos, mert ez is közvetítője a ruha üzenetének. A fehér-tört fehér árnyalatok visszafogottságot, komoly ünnepélyességet sugároznak. De ha mondjuk valakinek az esküvő a vidámságról szól, akkor számára az ekrü-pink kombináció lehet a tökéletes. Ha viszont valaki úgy gondolja, hogy ő a nagy napon femme fatale, vagyis a végzet asszonya szeretne lenni, akkor egy merészebb korallvörös választás is elképzelhető.

Szavaztatok már a kedvenc divattervezőtökre? Kattintsatok ide , és nyerjetek értékes ajándékokat.

Nagyon divatosak lesznek 2013-ban esküvői öltözékként a miniruhák is. A rövidebb hossz lehetőséget ad arra, hogy a menyasszony megmutathassa csinos lábait és eltérjen egy kicsit a bevett tradícióktól. Egy fűzős miniruha tökéletes választás lehet egy tengerparti esküvőre, vagy polgári szertartásra.

2013 slágerének számítanak a nemzetközi trendben az ún. transformers, vagyis átalakítható ruhák. "Én régóta alkalmazom ezt a megoldást, ugyanis sok menyasszony nem szeretné az egész napot egy hatalmas ruhában tölteni, így a praktikumot szem előtt tartva több részből készítjük el az esküvői ruhát" – magyarázza Benes Anita.

Legtöbbször külön fűző, szoknya és uszály alkotja az öltözetet, így könnyen kombinálhatók a darabok. A menyasszony a ceremónia után leveheti az uszályrészt, ha táncolni szeretne, vagy könnyedebb mozgásra vágyik. Vannak, akik a nagy tüllszoknyát a vacsora után minire cserélik, és abban folytatják az estét.

Egy biztos: a Daalarna 2013-as menyasszonyi ruhái között mindenki megtalálja a tökéleteset.

Kattintsatok a teljes kollekcióért a galériára!

Szavaztatok már a kedvenc divattervezőtökre? Kattintsatok ide, és nyerjetek értékes ajándékokat.

Daalarna - Benes Anita: Álomszép esküvői ruhák 2013-ra Itt a Daalarna – Benes Anita legfrissebb kollekciója, kattintsatok!

Ez is érdekelhet

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói