6+1 lélegzetelállító divatbemutató a divathetekről

Ugyan még csak március van, de a 2023 őszén érkező kollekciók javarészét már láthattuk a kifutókon, aki viszont lemaradt, annak aggodalomra semmi ok, mert összegyűjtöttünk mindent (és mindenkit), amit kár lenne kihagyni!

Naomi Campbell a Versace 2023-as őszi-téli kollekciójának kifutóján
Naomi Campbell a Versace 2023-as őszi-téli kollekciójának kifutóján
Fotó: Arturo Holmes/Getty Images

Idén főleg a párizsi divathét volt tele meglepetésekkel – továbbá voltak tervezők, akik különleges helyszínekre repítették el a bemutatókat, különleges vendégekkel, és még annál is különlegesebb ruhadarabokkal. Lássuk a legextravagánsabbakat!

6. Schiaparelli AW2023

Schiaparelli AW23
Fotó: IMaxTree

Az 1927 óta működő divatház idén először mutatott be ready-to-wear kollekciót is, ami ízig-vérig Schiaparelli volt. Ez nem az a kollekció, ami tele volt hétköznapi és átlagos ruhákkal. Olyan különlegességeket láthattunk, amelyek megérdemlik a körítést, legyen szó egy elegáns randiról, koktélpartiról ,vagy egy luxusszállodába való bevonulásról, miközben paparazzók tömkelege tolong a tökéletes képért. Azt gondolnánk, hogy így már mindenkinek egyszerűbben lehet egy Schiaparelli darab a szekrényében, de ehhez még mindig kifinomult stílusérzékre van szükség, akkor is, ha elérhetőbb, mint korábban.

5. Off-White AW2023

Off White AW23
Fotó: IMaxTree

Szintén a párizsi divathéten történt, hogy az Off-White márka új tervezője bemutatkozott. Virgil Abloh halála után Ibrahim Kamara vette át a stafétabotot a tervezői asztalon, és most mutatta be az első, teljes egészében általa tervezett kollekciót. A tervező egy futurisztikus, modern, igazi Off-White védjegyeket magában hordozó kollekciót varázsolt a kifutóra, vagy inkább mondhatjuk, hogy az egész bemutatót a Marsra varázsolta. Aki ott volt, egy másik bolygón érezhette magát, miközben a elmélyülhetett a márka stílusában, és friss narratívából bemutatott Off-White darabok sorakoztak fel a szeme előtt.

Emily Ratajkowski egy szál flamingóvirágban ment a párizsi divathétre

4. Nina Ricci AW2023

Nina Ricci AW23
Fotó: IMaxTree

Harris Reed tavaly került a Nina Ricci divatház élére, most pedig először debütált tervezőként az őszi-téli kollekcióval. Reed tehetsége korábban már megmutatkozott, hiszen Harry Stylest számtalanszor öltöztette a vörös szőnyegre, valamint népszerűsége a közösségi oldalakon hozzátett ahhoz, hogy ő kerüljön a divatház élére. A játékos mintákban és színekben gazdag ruhák felvonulása a látványos csíkos kifutón az extravagancia megtestesítése volt. A “wow” hatást tökéletesen sikerült elérnie a tervezőnek.

3. Alexander McQueen AW2023

McQueen AW23
Fotó: IMaxTree

Sarah Burton ismét bebizonyította a párizsi divathéten, hogy a McQueen ház a toppon van. A tervező kollekciójával a tökéletes szabás kiválóságára emlékeztette a nézőket. A strukturált, éles, egyenes szabásvonalak a divatház kezdeteire reflektálnak. A kosztümök, öltönyök, blézerruhák és határozott vonalú darabok sorát Naomi Campbell nyitotta. A fekete-fehér dominanciát a vérvörös törte meg itt-ott, illetve néhány orchideának tűnő virágminta, ami az ékszereken is visszaköszönt. Igazi tiszteletadás Alexander McQueen számára.

2. MiuMiu AW2023

Miu Miu AW23
Fotó: IMaxTree

A divatvilág többsége valószínűleg ezt a kollekciót csak úgy emlegeti, hogy a “bugyis kollekció”, ugyanis úgy tűnik, hogy Miuccia Pradának nem más volt az ötlete az őszi-téli szezonra, mint néhány csillogós bugyi és leggings. A mai generációt is tökéletesen megértő tervező tudta, hogy a játékosság, a színek, a minták tömkelege sokkal közelebb áll a “live your life” életstílushoz, mint az elegancia. Úgyhogy aki élni akar, és meg is akarja mutatni, hogy ezt a saját szabályai szerint teszi, az viseljen MiuMiut.

Fejjel lefelé viselt ruha? Miért ne? A divat fővárosában ez is lehetséges!

1. Versace AW2023

Versace AW23
Fotó: IMaxTree

Ha stílus, akkor Donatella Versace, aki Beverly Hillsben tartotta a Versace őszi-téli kollekciójának bemutatóját. Mivel péntekre esőt írt az időjárásjelentés, Donatella áttette a showt csütörtökre, ami persze senkinek nem okozott gondot, hiszen ez tényleg kihagyhatatlan volt. A '90-es évek ihlette kollekcióban a little black dress és a tökéletesre szabott kosztüm kapta a reflektorfényt, de volt a kifutón minden más is, ami a Versace.

+1 Boss SS2023

Pamela Anderson a Boss 2023-as tavaszi-nyári kollekciójának kifutóján
Fotó: Jason Koerner/Getty Images

A Boss már második alkalommal diktálja a trendeket másképp, méghozzá úgy, hogy nem egy szezonnal korábban mutatja be a kollekciókat, hanem éppen az adott szezonban. Ráadásul a kollekció darabjai azonnal meg is vásárolhatók. Az idei évben Miamiban került sor a tavaszi szezon bemutatójára, és a tökéletes szabásvonalakkal, eleganciával és letisztultsággal rendelkező ruhák mindent magukban hordoztak, ami Boss. A kifutón vonuló modellek is nagyon izgalmas karakterek voltak: Pamela Anderson és az egyik fia, Brandon is a modellek között voltak, ami garantáltan a show fénypontja volt.

A divat szerelmeseinek:

Ez is érdekelhet

Toronymagasan ezek a legnépszerűbb babavenevek 2023-ban

Toronymagasan ezek a legnépszerűbb babavenevek 2023-ban

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

PR

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)