Ezeket a sportcipőket lehet a legdrágábban elpasszolni

2021.szeptember.10.

Az edzőcipők 2021-re már nem csak ruhadarabként vagy divatos kiegészítőként szolgálnak, hanem sokan üzletet látnak benne. A viszonteladás általános tevékenység lett, amellyel a gyűjtők nagy profitot érhetnek el azáltal, hogy az eredetinél magasabb áron adják tovább a használatlan cipőket. Ennek kapcsán a Uswitch.com ár összehasonlító oldal utánajárt, melyek a legtöbbet viszont eladott és a legnagyobb profitot hozó darabok.

Ezeket a sportcipőket lehet a legdrágábban elpasszolni
Fotó: GettyImages, Motázs: Glamour

A legtöbbet viszont eladott sneakerek nem feltétlenül a legtöbb nyereséget hozók, sőt, a StockX resale oldal adatait megnézve látszik, hogy olykor az eredetinél csak alacsonyabb áron lehet eladni a megvásárolt cipőket, ezért néha ez a tevékenység is kockázatos. Az Adidas Yeezy Boost 350 V2 Black Red a legtöbbet viszont eladott modell az edzőcipők között, amelynek 2017-es 75 ezer forintos eredeti árához képest ma 84 ezer forintért mennek el a cipők az oldalon. A második helyezett a Jordan 11 Retro Jubilee 25th Anniversary darab, ami egy éve jött ki és jelenleg 60 ezer forintért lehet megvásárolni, ami 4 ezer forinttal olcsóbb, mint az eredeti, 2020-as ára. A harmadik legtöbbet viszont eladott pár cipő a StockX oldalon a Nike Air Force 1 Low White ’07, aminek az ára jóval alacsonyabb az eddig felsoroltaknál, csupán 22 ezer forint, és még így is ezer forinttal kevesebbért árulják a viszonteladók ma, mint amennyiért eredetileg kijött.

A legtöbb profitot hozó cipők terén a Jordan 1 Retro High White University Blue Black vezeti a sort. Az eredeti és a viszonteladói ár között 40 ezer forint különbség van, így ami eredetileg 50 ezer forintért volt elérhető, az mára 90 ezer forintot ér. Hasonló nyereséget hoz ma a Jordan 1 Retro High Dark Mocha 38 ezer forintos drágulásával.

A viszonteladás itthon is egyre népszerűbb, hiszen sokan fordulnak újabb, modern pénzszerzési lehetőségek felé. Egy állásinterjún segítettem be, amikor először hallottam erről a tevékenységről. A jelentkező fiatal srácot a hobbijairól kérdeztük, amire az volt a válasza, hogy cipőket gyűjt viszonteladásra.

Folyamatosan figyelve az árakat a piacon, beszerzi a potenciálisan profitot hozó darabokat, hogy aztán évek múltán eladja azokat. A nyereségből pedig ismét sneakerekbe fektet, ezzel a körforgással a bevétel folyamatos. Ráadásul ő nem csak a nagy darabszámban gyártott cipőkre koncentrál, hanem a limitált kiadásokra is, hiszen bár ezek kerülnek a legtöbbe, ezek hozzák később a legnagyobb profitot is. Itt már többszázezres tételekről mesélt, ezzel lenyűgözve a cég pénzügyi vezetőit. (Meg is kapta a munkát.)

A viszonteladásban tehát tényleg van potenciál, nem véletlenül foglalkoznak a témával egyre többen, ugyanakkor a sikeres üzlethez a piac ismerete és a kockázat vállalása elengedhetetlen.

Szerző: Gyarmati Fanni

Ez is érdekelhet

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.