18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

6 híres nő, aki a vörös szőnyegen mutatta meg mellbimbóját

Normálisak a mellbimbóim? Ezt a kérdést teszik fel az egyik leggyakrabban a Google keresőben. Ha nem is kerestél rá, gondolkozni már biztosan gondolkoztál arról, vajon elég szépek-e a melleid. Ez annak a jelenségnek köszönhető, hogy a társadalom megszállottan szexualizálja és cenzúrázza a női melleket. Elhoztuk neked a női mellek felszabadításának történetét és 6 gyönyörű hírességet, akik nem félnek meztelenkedésükkel felkarolni nőiességüket.

Florence Pugh kemény kritikát kapott testére pink Valentino ruhájában - szerencsére nem kellett sokáig várni a válaszára
Florence Pugh kemény kritikát kapott testére pink Valentino ruhájában - szerencsére nem kellett sokáig várni a válaszára
Fotó: Getty Images /Vittorio Zunino Celotto

A női és férfi mellbimbó között az egyetlen lényegi különbség az, hogy a férfi mellbimbó nem tölt be biológiai funkciókat. A férfiaknak azért van, mert az embriók a terhesség egy későbbi szakaszában differenciálódnak. Tehát első hetekben nincs különbség embrió és embrió között, a hatodik, hetedik hétig ugyanúgy fejlődnek. A biológiai nem kialakulásakor, akár fiú, akár kislány, a mellbimbó már ott van. A férfi mellbimbó a magzati fejlődés maradványa, de ez nem ad okot a férfi és női test jogainak egyenlőtlenségére. Szerencsére a Free The Nipple mozgalom kezdete (2012) óta számos színésznő, énekesnő és modell kiállt az ügy mellett azzal, hogy a vörös szőnyegen megmutatta mellbimbóját.

A Free The Nipple mozgalom

Lina Esco amerikai filmkészítő és aktivista nevéhez fűződik a Free The Nipple mozgalom, ami azért született, hogy leszámoljon a férfi és női meztelenség alaptalan megkülönböztetésével. Tudtad, hogy bizonyos amerikai államokban nem mutatkozhatnak a nők meztelen felsőtesttel? Na és azt, hogy az Instagram felhasználási feltételei szerint ki kell takarni a női mellbimbót, különben törölni fogják a posztot. Ez a szabály a férfi mellbimbókra a nőket diszkrimináló módon nem vonatkozik.

Abba bele kell törődnünk, hogy az Instagramon nem tehetünk meg akármit a melleinkkel, de az utcán továbbra is élhetünk a jogainkkal. Szerintünk a legfontosabb az, hogy mindenki azt viseljen vagy ne viseljen, amihez kedve van. Legyen szó push-up melltartóról, csipkésről, merevítő nélküliről vagy épp szabadon hagyott mellekről – a lényeg, hogy magadért öltözködj, és ne a társadalom elvárásainak megfelelően. Íme 6 bátor és erős híresség, akik a vörös szőnyegen veszik vissza a hatalmat a saját testük felett, és felrúgják a melltartó-szabályokat - ha tetszik, ha nem.

Bella Hadid

Bella Hadid 2017-ben ragyogó kristályokkal borította be melleit, a szupermodell egy áttetsző Dior-ruhát viselt a márka tavaszi haute couture bemutatóján a párizsi divathéten.

Bella Hadid, mellbimbóit nem takaró, álomszép Dior ruhában, a párizsi divathéten
Fotó: Betrand Rindoff Petroff/Getty Images

Katalin hercegné meztelenruhában? Ez most komoly?

Kate Moss

November 9-én volt a Diet Coke parti, ahol Kate Moss egy mélyen dekoltált áttetsző ezüst-fekete ruhát viselt. A szupermodell megmutatta mellbimbóit, gömbölyded idomait és fekete fehérneműjét is – szerintünk így néz ki egy igazi divatikon!

Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski modell ebben a fekete, áttetsző ruhában jelent meg a Swarovski ünnepi rendezvényén, november 14-én. A modell melltartó nélkül bújt a ruhába, amit egy gyönyörű Swarovski nyaklánccal koronázott meg.

Olivia Wilde

Olivia Wilde ezzel a Alexandre Vauthier ruhával kápráztatta el a közönséget az Academy Museum 2. éves gáláján. Átlátszó, csillogó és padlóig ér. A rózsaszín tolldísz pedig hab a tortán! Hát nem elragadó?

Rihanna

Már-már divattörténelem. Rihanna egy ütős, Swarovski-kristályokkal kirakott Adam Selman ruhát viselt a 2014-es CFDA díjátadón.

Florence Pugh

A végére hagytuk a kedvencünket, Florence Pugh-t, aki üstökösként tarol az elmúlt években - szakmailag és nőként is. Idén júliusban a Valentino Haute Couture 2022-es és 2023-as őszi/téli divatbemutatóján vett részt - stílusosan egy Barbie pink Valentinóban, szabadon hagyott mellbimbókkal. Amikor az internet csalódását fejezte ki, miszerint nem igazán így képzelték Pugh testét, a színésznő Instagramon adott egy kis ízelítőt szabadságból: „Régóta élek ebben a testben. Tisztában vagyok a mellméretemmel, és nem félek tőle. Az viszont aggasztó, ti miért féltek ennyire a mellektől... Nőj fel! Tisztelj másokat! Tiszteld mások testét! Tisztelj minden nőt" Az élet sokkal könnyebb lesz így, ígérem. És mindez két cuki kis mellbimbó miatt…"

Még több meztelenség:

Ez is érdekelhet

Jennifer Lopez hasizmát most azonnal elfogadnánk

Jennifer Lopez hasizmát most azonnal elfogadnánk

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói