Katalin hercegné pirosban tündökölt élete egyik legfontosabb napján

Megadta a módját, és tetőtől talpig pirosban és bordóban érkezett Katalin hercegné az Anglia Pápua Új-Guinea ellen vívott meccsére. A színválasztása pedig tudatos volt, figyelmet és tiszteletet követelő, megjelenése pedig elképesztően erőt sugárzó.

Katalin hercegné pirosban is elbűvölő
Katalin hercegné pirosban is elbűvölő
Fotó: Getty Images/WPA Pool

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, történelmi jelentőségű ez a hétvége Katalin hercegné életében – és valahol nekünk, nőknek is –, tekintve, hogy ő az első nő a királyi családban, aki betölti a Rugby Football League királyi védnökének szerepét. Hangsúlyozzuk, ez az elsőre kizárólag a férfiak privilégiumának tűnő szerep sosem landolt korábban nőknél. Katalin hercegné is csak év eleje óta vette át, korábban ugyanis Harry herceg feladatai közé tartozott, ő viszont 2020 januárjában bejelentette visszavonulását feleségével, Meghan Marke-lel együtt, így kötelezettségeit újra leosztotta a palota az aktív tagok között.

És hogy miért pont ez a hétvége volt ennyire fontos? Ez volt az első alkalom, hogy Katalin hercegné élesben látta el feladatát az Anglia Pápua Új-Guinea ellen vívott meccsén. Az idő nem volt túl kegyes, hiszen esett, Katalin azonban nem mondott le az elragadó, erőt sugárzó megjelenéséről. Piros kabátot, alatta pedig bordó garbót, valamint szoknyát viselt elegáns csizmával, és természetesen nem maradhatott el a mákvirág kitűző sem, melyet 1921 óta viselnek novemberben a világháborúban elesett katonák emlékére.

Katalin hercegné piros színben látogatott el, hogy királyi védnökként támogassa a Rugby Football League csapatait
Fotó: Getty Images/WPA Pool

Katalin hercegné a pirossal üzen

Az Erzsébet királynő halálát követő gyászidőszak befejeztével Katalin hercegné első nyilvános megjelenése során a piros szín mellett döntött. Tash Bradley színpszichológus és belsőépítész szerint nagyon fontos jelentősége van annak, ha a királyi család valamely tagja ezt a színt választja, hiszen ezzel „azonnali figyelmet követel magának”. Walesi hercegnéként Wales-be vezetett első hivatalos útja a királynő halála után, amit tetőtől talpig pirosban tett meg.

A szakértő hozzáteszi azt is, hogy a figyelemfelkeltés mellett egyértelműen a walesi zászlóra való utalás és a tisztelgés gesztusa is szerepet játszott a színválasztásban. De az is tény, hogy a vörös és a piros a legrövidebb hullámhossz, ami eléri a szemünket, így ez az első szín, amit észreveszünk a színspektrumban. Emellett egy nagyon stimuláló árnyalatról van szó a színpszichológus szerint.

Eláll a lélegzetünk Katalin hercegné bézs megjelenésétől

Ami pedig a feltűnő színeket illeti, ez koncepció a királyi családban: Erzsébet királynő például szinte kizárólag élénk árnyalatokban jelent meg a nyilvánosság előtt 70 éves uralkodása során, Meghan Markle sem véletlenül döntött már hercegnéként is a kék, a zöld és a piros mellett, míg Kamilla királyné részéről nagyon is tudatos döntés, hogy inkább a semlegesebb árnyalatok mellett dönt.

És most gyönyörködjünk egyet Katalin hercegné top 5 piros megjelenésében:

Ez is érdekelhet

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói