Szakértő elemezte Katalin hercegné ruhaválasztását, és fejtette meg az üzenetét

2022.október.3.

Az angol királyi család női tagjainak öltözködését az egész világ figyeli. Katalin hercegné különösen fontos divatikon, aki, ha egyszer felvesz egy olyan ruhát, ami halandók számára is beszerezhető, azt pár órán belül egészen biztosan elkapkodják. Most visszatért kedvenc színéhez, a piroshoz, amivel pontosan tudja, mit szeretne üzenni.

Katalin hercegné
Katalin hercegné egyszerűen imádja a pirosat
Fotó: Getty Images Europe

II. Erzsébet halála után a királyi család tagjai talpig feketében jelentek meg a nyilvánosság előtt, beleértve Katalin hercegnét is, aki Walesben tett látogatása során viszont már egy hosszú piros kabátra cserélte a sötét színt. Tash Bradley színpszichológus és a Lick belsőépítészeti igazgatója szerint a királyi család tagjai gondosan válogatják össze, mikor mit viselnek, a hercegné ruháit pedig aprólékosan tervezik meg úgy, hogy elérje a kellő hatást, és bizonyos érzéseket keltsenek. Diana hercegnőre emlékeztető ruhadarabjai nosztalgiát keltenek, a pöttyös ruhái pedig játékosságot sugallnak. Ha a királyi család egy tagja pirosat visel, akkor azzal azonnal figyelmet követel - mondta Bradley a Hello Magazinnak. Itt azért azt is látni kell, hogy az esemény Walesben volt, vagyis a piros a figyelemfelhívás mellett egyértelmű utalás a zászló színére is.

Kitűnni a többiek közül

Erzsébet királynő is imádta a feltűnő színű ruhákat, és pontosan tudta, miért választ ilyen színeket - nem is nagyon tudunk belekötni az érveibe. A szakértő szerint, ha a királyi család tagjai pirosat viselnek, akkor ki szeretnének tűnni, ezzel az árnyalattal pedig ez egészen biztosan sikerül is nekik, vagy akár neked. Hogy miért? A válaszban segítségünkre siet a jó öreg tudomány. A vörös szín a legrövidebb hullámhossz, amely eléri a szemünket, így ez az első szín, amit észreveszünk a színspektrumban. A vörös egy stimuláló szín, hatással van a testre, és fizikailag is stimulál.

Nem kell a királyi család tagjának lenni ahhoz, hogy ez bárkire érvényes legyen, legközelebb, ha ki szeretnél tűnni egy eseményen vagy egy helyzetben, vegyél fel egy piros ruhát, és egészen biztosan nem maradsz észrevétlen.

Katalin hercegné szereti a pirosat

A hercegné gyakran választ pirosat, aminek még az árnyalataival is finoman játszadozik. Piros, ráadásul Zara-blézert viselt a foci eb-n 2021 júniusában, de akkor is pirosban tűnt fel, mikor Sarolta hercegnővel kézenfogva látogattak el Cardiffba. Ugyanakkor nem minden alkalomhoz illik ez a figyelemfelkeltő szín, a szakember szerint ha például egy gyerekkórházat avatnának fel a királyi család tagjai, egészen biztosan nem piros lenne a választásuk.

Erzsébet királynő tökélyre fejlesztette a színek viseletét

Piros lilával? Tarka selyemkendők? A királynő kifejezetten szerette a színeket és a mintákat. Imádta a kéket, kedvenc színe pedig a világos sárga volt, amit Katalin hercegné is viselt már tisztelete jeléül. Tökélyre fejlesztette az egymáshoz passzoló kiegészítők viselését, miden szettjéhez volt egy azzal harmonizáló esernyője, és imádta a gyöngyékszereket , amik szinte mindennel tökéletesen passzolnak.

Ilyen volt II. Erzsébet királynő ruhatára a divattörténész szerint

Üzenetek kiegészítőkkel is

A királyi család tagjai egy apró brossal vagy akár egy rúzzsal is üzenni tudnak vagy a világnak, vagy a hozzájuk legközelebb állóknak. Erzsébet királynő halála után a család nőtagjai kiegészítőjükkel tisztelegtek. Katalin hercegné három nagy gyöngyszemmel és gyémántkövekkel kirakott körtelevelél alakú brossát viselte, de kiegészítőivel és ruháival már Diana iránti tiszteletét is többször kifejezte. Sarolta hercegnő szintén nagyon cuki módon emlékezett a királynőre, míg Meghan hercegné fülbevalója hordozott többletjelentést a gyász alatt.

Ez is érdekelhet

9 dolog, amit meg kell tenned, mielőtt örökbefogadsz egy cicát

9 dolog, amit meg kell tenned, mielőtt örökbefogadsz egy cicát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói