Katalin hercegné megható módon tisztelgett ékszereivel Erzsébet királynő előtt

A gyászetikettnek szigorú protokollnak kell megfelelni az angol királyi családban, és ezek a szabályok a választott ékszerekre is érvényesek. Katalin hercegné a II. Erzsébet királynő jövő heti temetését megelőző szertartáson is egy igencsak különleges darabot választott a néhai uralkodó gyűjteményéből tisztelete jeléül.

Katalin hercegné megható módon tisztelgett ékszereivel Erzsébet királynő előtt
Fotó: Getty Images

II. Erzsébet királynő kitűzője

Az immár wales-i hercegné címet viselő Kate Middleton Erzsébet királynő szépséges brossát viselte fekete, elegáns összeállításához kiegészítőként, amin három nagy gyöngyszem díszíti a gyémántkövekkel kirakott körtelevelet. II. Erzsébet királynő állítólag mindössze egy alkalommal viselte nyilvánosan a kitűzőt Szöulban a 73. születésnapi koncertjén. 2017-ben került elő ismét, amikor Katalin hercegné kölcsön vette egy belgiumi látogatáshoz.

Fotó: Getty Images

Diana fülbevalója

A hercegné fülbevalóiról sem feledkezhetünk meg a Westminster Apátságban tartott szertartásról, mellyel férje édesanyja, Diana hercegné előtt tiszteleg minden alkalommal, amikor viseli. Az egykori wales-i hercegné az esküvőjére kapta még 1981-ben, és a gyöngyfülbevaló az egyik kedvence volt, ugyanis számtalanszor viselte később is, és többször párosította Mária királynő Lover's Knot Tiarájával a hivatalos vacsorák alkalmával. Katalin követte is példáját több állami vacsorán a Buckingham Palotában a diadém és a fülbevaló párosításával, sőt a 40. születésnapjára készült hivatalos portréinak egyikén is viseli a gyöngyös ékszert.

A Vogue híres fotósának portréja Katalin hercegnéről a 40. születésnapja alkalmából
Fotó: Paolo Roversi

A gyöngyök szimbolikája

Azon túl, hogy a királynő személyesen ajándékozta az ékszereket Katalin hercegnének, a gyöngyöket a gyásszal asszociálják, legalábbis Viktória királynő uralkodása óta, aki köztudottan nem viselt többé színeket és ékköveket szeretett férje, Albert herceg halálát követően, hanem kizárólag gyöngyöket hordott. Így pedig a 19. század óta a könnyeket szimbolizálják a királyi család öltözködésében.

Fotó: Getty Images

Biztosan a következő napok folyamán még több megható, szimbolikus pillanatra számíthatunk a királyi család öltözködésében, míg szeptember 19-én örök nyugalomra nem helyezik a királynőt.

Ez is érdekelhet

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói