Lengyel Leona tervező beszámolója a London Fashion Weekendről

2015.szeptember.27.

Múlt héten került megrendezésre a London Fashion Week, idén 31-ik alkalommal, amelynek keretén belül legalább egy hét erejéig London átveszi a divat fővárosa címet Párizstól. Ennek a rendezvénynek a publikus eseménye a London Fashion Weekend, ahol nem a buyereké a főszerep, hanem a divatimádóké, és stylistok, bloggerek, celebek látogatják a rangos eseményt, ahol a szakma nagyjai tartanak előadásokat és a divatbemutatók világába lehet belekóstolni. Több mint 150 nemzetközi és angol divat márkától vásárolhatjuk meg a legújabb trend darabjait.

Idén februárban és most ezen a hétvégén én is ezek között a márkák között tudhattam az enyémet és mutathattam be legújabb arannyal festett selyemkendő kollekciómat. Ezúttal a híres Saatchi Galllery-ben rendezték meg a LFWend-et, ami Chelsea szívében található. Amikor Caroline Rush-sal, a British Fashion Council CEO-jával beszélgettem elmondta, hogy a helyszínváltoztatás egy nagyon felelősségteljes döntés volt, de örül és megnyugvással tölti el, hogy a dizájnerek elégedettek az eredménnyel.

Amikor megérkeztem, volt egy gyors megbeszélésem az eladó személyzettel, mutattam nekik és a vásárlóknak is néhány kendőkötési tippet, majd szaladtam tovább, hogy a többi dizájnerrel is tudjak találkozni, illetve, hogy felderítsem a terepet.

Izgalmas, hogy idén Lucy Choi is jelen van cipő kollekciójával. Lucy mindig elmondja, hogy a gyönyörű lábbelik iránti szeretetét nagybátyjától Jimmy Choo-tól örökölhette. Kedvencem a Notting Hill névvel ellátott magas sarkú cipő volt.

Ezután a napszemüvegek birodalmában időztem. Linda Farrow munkái mindenképpen említést érdemelnek. Ezek igazi ‘statement' darabok. Olyan divattervezőkkel szokott kollaborálni, mint Alexander Wang, Dries van Noten, Agent Provocateur, vagy Matthew Williamson. Ez a rokokó mintás szemüveg teljesen a szívemhez nőtt. Egy gond van vele, nehéz benne egyenesen menni. Miután megtaláltam a kendőmhöz illőt tudtam, hogy ma tovább fog bővülni az egyébként sem szerény napszemüveg gyűjteményem.

A Paper London szintén olyan márka, amit érdemes figyelemmel követni. Jennifer Lopez, Taylor Swift, Solange Knowles és Kate Hudson szívesen mutatkoznak az általuk tervezett darabokban. Kollekciójukban a legjellemzőbb a lézervágott bőr használata.

A szakmai beszélgetések keretén belül David Downton divatillusztrátor elmesélte pályakezdésének történetét. Hirtelen került bele a divatélet forgatagába, és olyan szerencsében volt része, hogy rögtön Valentinónak készített munkákat. Elmondása szerint abban az időben előnyére vált, hogy nem sokat tudott a couture fogalmáról, mert nem jött zavarba egy ilyen megtisztelő felkéréstől. Mai fejjel már látja, hogy mennyire szerencsés volt. Ennek lesz jövőre 20 éve, azóta folyamatosan alkot. A Claridge's luxushotel fenntart számára egy szobát, amit úgy látogat, mintha haza járna. A hotelben rendszeresen megszálló hírességekről szokott portrét készíteni, mint például Daphne Guiness, Dita von Teese, és Paul Smith.

A korábbi évekhez képest meglepetéssel töltött el, hogy idén a látogatók sokkal elegánsabb megjelenést képviseltek, csak néhány extravagáns öltözetet láttam.

Mikor ez a bejegyzés íródott, még hátravolt Anya Hidmarch szakmai beszélgetése és a Peter Pilotto divatbemutatója is, izgatottan várom. Legközelebb már ezekről számolok be.

Fotók: Lighttrapper Photography

Ez is érdekelhet

Így szabadulj meg a mitesszerektől biztonságosan és hatékonyan a szakértő szerint

Így szabadulj meg a mitesszerektől biztonságosan és hatékonyan a szakértő szerint

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói