18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Minden idők 24 legsokkolóbb pillanata a divat világából

2017.január.26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hamarosan, februárban újra elindul a divat "vándorcirkusza" és megrendezik a nemzetközi divatheteket New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban. Az egy hónap alatt, amíg a világ összes neves divattervezője bemutataja a kollekcióit, történnek vicces dolgok. Nem csak Anna Wintour szigurú arcát kell nézni és megvárni, amíg befut végre egy-egy showra, hogy indulhasson az a pár perc, amire hosszú hónapokat készülnek a tervezők.

Minden idők 24 legsokkolóbb pillanata a divat világából
Fotó: rex/puzzlepix
Bella Hadid
Fotó: rex/puzzlepix

Hajlottunk volna arra, hogy azt gondoljuk, Bella Hadid maga a tökéletesség, már-már nem halandókhoz méltóan gyönyörű, ám ekkor elesett, ahogy előtte már oly sokan a pillanatokkal a kifutóra lépés előtt rájuk adott furcsa, csúszós talpú, irreálisan magas sarkú cipők miatt. A Michael Kors 2016-os tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján "lépett félre", de még így, kicsavart állapotában is összehozta, hogy ne úgy nézzen ki, mint mi, amikor elesünk a lefagyott járdán.

Fotó: Northfoto

Értjük a viccet és szeretjük is és sosem felejtjük el a nevetéseket, amiket a Zoolander film nézése közben produkáltunk. Pluszban az sem elfelejtendő, hogy ez a fenomén a divatvilágot közelebb hozta a divattal egyébként nemigen foglalkozó emberekhez is. Derek Zoolander és Hansel (aka Ben Stiller és Owen Wilson) a divathét legnagyobb szenzációi lettek divatmajmoknak öltözve. Ez van.

Fotó: Profimedia

Nagyot néztünk, még a szemünket is megdörzsöltük, hogy valóság-e, vagy csak a képzeletünk. Próbáltunk a ruhákra koncentrálni, de nem ment. Még több hímtag itt.

Fotó: rex/puzzlepix

Nem is értjük, miért nem kapott az alkalmon egy vécépapírgyár, hiszen ennél divatosabb helyen keresve sem lehetne elhelyezni ezt az általában kevésbé exponált, ám annál fontosabb funkcióval bíró papírkészséget. Louise Gray divattervezőteddig csak a "mintahercegnőnek" hívta a sajtó, de a londoni divathéten bemutatott kollekciója után, ahol vécépapír volt a kiegészítő, szerintünk új becenevet kap majd. Vajon divatba jön a wc-papír viselet az utcán? Költői kérdés.

Fotó: Profimedia

Egész egyszerűen összedőlt az első padsor a Balenciaga 2012-es tavaszi-nyári bemutatóján és padlót fogott Grace Coddington, Catherine Deneuve, Anna Wintour, Carine Roitfeld, Mario Testino. Utána állva tapsolhattak a show fináléján.

Fotó: Northfoto

A kissé sznob divatszakma ezen hangosan felhorkant. Méghogy Lindsey mint kreatív munkatárs? Voltak glitteres, szív alakú sütik is a divatbemutatón, sokan azt suttogták, biztosan az volt az ő ötlete. Jaj, de gonoszak!

Fotó: rex/puzzlepix

A neves divatújságíró, Hillary Alexander fejére esett a világítótest Diane von Fürstenberg 2006-os tavszi-nyári bemutatójakor. Hihetetlen módon megúszta egy nagy púppal a fején, de nem világosodott meg, mindig is brilliáns divatkritikus volt!

Fotó: Northfoto

De kétségtelenül ezt a fotót publikálták a legtöbb magazinban és könyvben. Vivienne Westwood 1993-as bemutatóján csücsült le a kifutón a párduclány.

Fotó: rex/puzzlepix

Tényleg ő a divatvilág közepe, az omega és az alfa? Igen. Ennek ellenére gonosz dolog az állatok szőrének viselése mellett kampányolni, ahogy az amerikai divatbiblia főszerkesztőnője tette. A Peta viszont megdobálta egy vegetáriánus tofutortával. Ami megy kifelé, nemsokára jön visszafelé, ez az eset is ezt példázza.

Kate Moss
Fotó: Northfoto

Jó, ebben semmi botrányos nincs, hiszen mindenki tudja, hogy láncdohányos és Marlboro Lights-ot szív. Tudjuk be azt annak, hogy a hetvenes években született és így tinédzser korában nem volt olyan korszerű az ezzel kapcsolatos edukáció. A Louis Vuitton kifutóján azonban ő is csak egyszer dohányzott, a 2011-es őszi-téli kollekció bemutatóján.

Fotó: Northfoto

Ma már lehet, hogy senkit sem botránkoztatna meg, de Mr. Galliano mindig, minden trendben mindenki előtt járt. A párizsi Café Pearl-ben rombolta össze teljesen az imázsát és az egész életét, amikor drogok, alkohol hatása alatt olyan kijelentésekre ragadtatta magát nyilvánosan, amit kamerával is rögzítettek, hogy kirúgták a Dior-tól, évekig senki nem dolgozott vele. Minden idők egyik legnagyobb botránya!

Fotó: Northfoto

Még mai napig hihetetlen sokkoló az egyik legkarizmatikusabb divattervező öngyilkossága. 2011-ben, éppen a londoni divat hét előtt taglózott le mindenkit Lee halála. Pótolhatatlan a veszteség!

Madonna
Fotó: rex/puzzlepix

A divat enfant terrible-jének, Jean Paul Gaultier-nek neve a sokkhatás szinonímája lett a 80-as évek divatjában. Madonna 1992-ben felső nélkül vonult végig a kifutóján, a formás melleit keretező szíjakkal izgalmassá tett maxiszoknyában és persze bakancsban. Madonna azóta sem öregedett meg, legutóbb a Women`s March-on hallahattuk énekelni és káromkodni.

Madonna
Fotó: rex/puzzlepix
Fotó: Profimedia

Persze a Másnaposok című film tigris a fürdőszobában jelenete erősebb, de a 2010-es tavszi-nyári Louis Vuitton bemutató kifutóján azért elég sokkolóan hatott a három vadmacska. A Twitteráti felrobbantotta a nagyon trendi Twittert.

Fotó: Northfoto

Paris 2006-ban Julian Macdonald kifutóján debütált modellként az egy ideig mindig reflektorfényben cikázó szőkeség. A show után, útban az afterparty felé, állatvéfők megdobálták liszttel, amíg pózólt a fotósoknak.

Fotó: rex/puzzlepix

Bár Alexander McQueen szinte teljes életművét felsorolhatnánk a sokkoló listán, a 2001-es tavaszi-nyári kollekció bemutatóját említjük most, amikor óriási üvegdobozokba zárta a modelleket, többek közt Kate Moss-t és a modelleknek úgy kellett tenniük mintha őrültek volnának. Ijesztő vízió!

Fotó: Northfoto

Inkább meglepetésnek lehet nevezni mint sokknak, de azért rendkívülinek számított, amikor a 2010-es tavaszi-nyári kollekció bemutatóján a kifutó alól felemelkedett a banda, elől Lily-vel és eljátszották a Not Fair című számot.

Fotó: Northfoto

A divatszerkesztőből lett divattervező, Henry Holland megérdemli Mr. T becenevét, hiszen a többek között feliratos pólóival tört be a köztudatba. A londoni cockney akcentussal szlengeket írt a ruháira. Egy szót sem értünk, de Kate Moss is ezt az akcentust beszéli egyébként.

Jean Paul Gaultier született showman, így garantálni akarta, hogy utólsó bemutatója emlékezetesre sikerüljön a Hermès divatháznál. A 2011-es tavaszi-nyári kollekciója volt a búcsúzás a patinás francia divatháztól, ahol kifutót építettek a lovaknak és nyolc táncoló lovacska lépdelt az úrlovasok között.

Fotó: rex/puzzlepix
Fotó: rex/puzzlepix

Az amerikai énekesnőt diszkrimináló attrocitás érte Nagy-Britanniában, erről a Twitterén posztolt. Azt írta "évtizedekkel el van maradva" Anglia. A diszkrimináció cseppet sem trendi, ezért az egyik legnépszerűbb brit divatmárka, a Topshop azonnal meghívta az ébnekesnőt a bemutatójára és díszvendégként kezelte. Helyes! Imádjuk a Topshopot!

Fotó: Northfoto

Ki hitte volna! Annyi énekesnőből, színésznőből lesz átmenetileg divattervező, hogy általában ezt csak egy jó marketingfogásként érzékeljük. Az egykori Spice Girls azonban komolyan gondolta és ért is a divattervezéshez. 2008-ban debütált első kollekciójával és csak pozitív fogadtatást kapott az őszíntén megdöbbent divatszakmától. Azóta szezonról szezonra csak épül a márkája, sikert sikerre halmoz és befogadta a divatszakma. Az egyik legérdekesebb shownak számít a New York-i divathéten.

Fotó: rex/puzzlepix

Persze, hogy Alexander McQueen, és sokadik Kate Moss-említés a listán. Őket ezért is nevezik divatikonoknak. A 2006-os őszi-téli kollekciójának lezárása volt az a megdöbbentő pillanat, amikor a szellemnek is beillő topmodell hologramként jelent meg a kifutón. Ugye tudod, hogy a hologram is magyar találmány?

Fotó: rex/puzzlepix

Politika és divat? Bizony sokszor találkozik ez a két, látszólag egymástól igen távol álló terület. Hamnett egyénként is úttörőnek számít az etikus divatban. Westwood mellett folyamatosan személyes politikai üzenetek átadására és a közönség összefogására, edukálására használja a kifutóját és a kollekcióit. Jól teszi! A fiatal generációknak nagyon fontos a tartalom és nem érdekli őket a mellébeszélés. Ugye, kedves millenials-ok? Egyszerű, Beatles-t idéző üzenet: Ne háborúzz, Blair mehet! Ment is egyébként. Nálunk is előfordulnak ilyen erős üzenetek időnként, mint például a The Four Népszabadságos üzenete.

Fotó: rex/puzzlepix

Ez több mint barátság? Komolyan erről pletykált a divatszakma a 2012-es tavaszi-nyári Louis Vuitton bemutató után, amikoris Marc Jacobs igen intim helyzetekben, pózokban mutatkozott együtt a brit nemzeti kinccsel. Azóta sem házasodtak össze mondjuk, csak akkor voltak furcsa hangulatban, úgy is fogalmazhatnánk, nem teljesen önmaguk.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Vigyázz velük, ezek a csillagjegyek teljesen kiszámíthatatlanok!

Vigyázz velük, ezek a csillagjegyek teljesen kiszámíthatatlanok!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője