Minden idők 5 legemlékezetesebb táncos divatbemutatója

2018.június.13.

Hol van már az az időszak, amikor egy márkának elég volt egy szimpla divatbemutatót rendeznie, ahol a ruhák önmagukért beszéltek? A social media térhódításával minden szezonban egyre monumentálisabb, egyre egyedibb és izgalmasabb show-t kell megálmodniuk az alkotóknak, hiszen a márkák egymásra licitálnak, a közönségnek pedig egyre magasabbra kerül az ingerküszöbe – a meghívottak arról a bemutatóról fognak posztolni, ahol a legextrémebb élmény várja őket.

Minden idők 5 legemlékezetesebb táncos divatbemutatója
Fotó: Getty

Az utóbbi időszakban egyre több és több márka választja a tánc műfaját, hogy ennek kíséretében prezentálja a legújabb kollekcióját. A látványos előadás mellett az is fontos szempont, hogy a tánc nyelve rendkívül kifejező – a kollekciót megalapozó gondolatokat ezáltal még inkább át tudják adni a nézők számára.

A közelmúltban számtalan olyan divatbemutatót szerveztek, amelyben a kortárs tánc nagy szerepet töltött be, de lássuk most az 5 legemlékezetesebbet!

1. Rick Owens

Rick Owens felkavaró performanszára biztosan sokan emlékeztek, amely a 2014-es tavasz/nyári bemutatók sorában rázta fel a közönséget, és hatása még ma is érezhető. A fekete, modern szabásvonalú, rétegezett darabokat nem karcsú modellek, hanem hiphop táncosok viselték, akik erőteljes és lenyűgözően provokatív produkcióval készültek.

2. Stella McCartney

Stella McCartney szeret egyedi bemutatókat rendezni – többször megesett, hogy kerti parti keretein belül mutatta be a kollekcióját, ahol a modellek a közönség közé vegyülve táncoltak és szórakoztak. Azonban a 2017-es őszi/téli bemutatója minden bizonnyal az egyik legemlékezetesebbé vált, amikor a bemutató fináléjában George Michael Faith dalára táncolva és énekelve vonultak ki a modellek. A kollekció darabjainak vonalai és anyagai egyértelműen a tervezőnő brit hagyatékára reflektáltak, és az énekesről való megemlékezés szép gesztus volt, valamint a márka hitvallását is erősítette.

Fotó: Getty

3. Moncler

A Moncler a 2011-es őszi/téli kollekcióját egy óriási flashmob formájában a Grand Central pályaudvaron tartotta – bár a ruhák így kevésbé voltak hangsúlyosak, az biztos, hogy hatalmas hírverést kapott a márka! Azóta rendszeresen táncosokkal dobják fel a show-kat, a 2016-17-es őszi divathetek alkalmával a Moncler Grenoble kollekciót a New York-i Lincoln Centerben prezentálták táncos performansszal, ami a 2018-as tavaszi Moncler Gamme Rouge kollekció bemutatóból sem hiányzott Giambattista Valli tervezőnek köszönhetően.

Fotó: Getty
Fotó: Getty

4. Opening Ceremony

Az Opening Ceremony is híres a nem mindennapi bemutatóiról (például a legutóbbi showját is kortárs tánc által mutatta be, ahol Mia Wasikowska színésznő kapta a főszerepet) azonban a 2016-os, tavasz/nyári kollekciójának prezentálása felejthetetlen marad. A modellek között balett-táncosok is a kifutóra léptek, akik először véletlenszerűnek ható, később azonban egyre szebb mozdulatokkal bemutatott eséseket hajtottak végre lehetetlen magas sarkú cipőkben. Ilyen művészi szintre emelt bukdácsolást azóta sem láttunk, mi imádtuk ezt a humoros és figyelemfelkeltő előadást.

Elképesztő: a Louis Vuitton sámánt bérelt a bemutatója előtt

Elképesztő: a Louis Vuitton sámánt bérelt a bemutatója előtt

5. COS

A COS jól ismert a művészeti kollaborációiról – általában építészekkel dolgozik együtt, és hatalmas installációkkal hívja fel a figyelmet a kollekcióira. Idén a Pitti Uomo rendezvényén (amely a világ legfontosabb férfi divathete) az első fast-fashion márkaként vehet részt, ezért egy igazán különleges együttműködéssel készül. A 'Soma' névre keresztelt kapszulakollekcióját most egy táncos performansz keretein belül fogja bemutatni – a ruhákat, és a tánc koreográfiáját is az olyan apró, hétköznapi gesztusok ihlették, mint egy ing ujjának feltűrése, vagy egy zakó begombolása. Az alábbi videóban már láthatunk egy kis ízelítőt a showból, de a teljes bemutatót a cosstores.com oldalán június 13-án élőben is követhetik majd a divat szerelmesei. A márkát ismerve biztosak vagyunk benne, hogy elképesztő lesz!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Ha most nem adod fel, bármit elérhetsz! - szeptember 28.

Napi horoszkóp: Ha most nem adod fel, bármit elérhetsz! - szeptember 28.

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról