Modellblog: Három nap, tizenegy divatbemutató

2012.július.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Bogár Niki (@Visage) a barcelonai divathéten dolgozott az elmúlt héten. Megjárta a Mango és a Desigual kifutóját is, íme a fárasztó napokról írt utolsó blogbejegyzése:

Niki nyitotta a Sur show-t
Niki nyitotta a Sur show-t

Július 13. A harmadik napom is meglehetősen hosszúra sikerült. A mai első show-m a Sur volt, amit nagyon élveztem, a bemutatót én nyitottam, tetszettek az outfitek, emellett nagyon kényelmesek is voltak, mind a ruhák, mind a cipő. Lenge anyagok, bő és kényelmes szabásvonal jellemezte a ruhákat, illetve a tervezőnő is nagyon szimpatikus volt.

A második bemutató Justicia Ruanóé volt, szintén nyárias, hordható, nőies darabokal, semmi túlkomplikált tervezés. A haj és a smink is ezt a vonalat követte. Ezután beültem a fodrászokhoz, hogy elkészítsék a hajam a Martinez Lierah show-ra, de kerestek, hogy konfirmáltak még egy show-ra aznap, és menjek gyorsan a fittingre. Így siettem is az alagsorba, ahol a ruhapróbák voltak, három outfitet kaptam.

Miután felpróbáltam a ruhákat, befejezték a frizurám és a sminkem, már kezdődött is Martinez Lierah bemutatója. Az előző szezonban is dolgoztam velük, gyorsan megkezdtem az öltözést, mert ez a ruhapróba kicsit kizökkentett az időből. A hajamat nem tudták rendesen megcsinálni, elég kószán álltak a szálak. Rengeteg lakkot használtak el a fodrászok, ugyanis a lelapított hajunkat copfba fogták, majd ezt visszavezették a fejtetőnkre, és ott rögzítették, hogy szépen sikerüljön, ehhez idő kell.

Emellett a ruhám sem könnyítette meg a hajamra való vigyázást, egy nagyon szűk elasztikus anyagból készült darabot kellett felvennem, az öltöztetők nem értették, miért nincs rajta zipzár, sőt, fordítva is adták rám, a cipő sem az volt amit a próbán adtak, nem nagyon akart belemenni a lábam, de azzal győzködtek, hogy ez a cipő bizony volt már rajtam, az előző szezonban viseltem, csak átfestették feketére... A ruhák is nagyon hasonlóak voltak az előző kollekcióhoz, lehet azokat is csak átfestették. :-)

Mindenesetre rendben ment minden, de ezután rohannom kellett a pluszban kapott bemutatóra elkészülni. Megint teljesen más hajat kaptunk, összevissza kócos fonat... Kapkodás majd átöltözés, ezen a bemutatón is enyém volt az első look. Lapos tornacipőben voltunk, de nem volt túl kényelmes, és nagyon meleg volt odakint.

Az öltöztetőkről szólnék pár szót. Alapvetően nagyon meg tudják könnyíteni a modellek dolgát, ha valóban tudják, hogy mit csinálnak. Nagy segítség, ha az átöltözésekkor már lehúzott zipzárral, pontos tervvel készülnek, hogy mit miután adnak ránk, megtartanak rendesen cipőfelvételkor, nem kapkodnak, és egyáltalán ismerik a ruhát. De sajnos ez nem mindig van így, most ennek az ellenkezőjét tapasztaltam a legtöbb esetben, és ilyenkor bizony nagyon tudnak hátráltatni. Azt vettem észre, hogy egyszer sem látták a ruhákat még az öltöztetők, egyáltalán nem tudják, milyen darabokból állnak a kollekciók. Nem húzzák le a zipzárt, vagy fűzik ki a cipőt, fordítva akarnak feladni egy nadrágot (igen, ilyen is volt, egy nagy, bő nadrággal) összekeverik a lookok sorszámát, csak elránt és fellök ahelyett hogy stabilan tartana és van még egy pár apróság. Ezért én mindig nagyon figyelek a ruhapróbán, hogy én is tudjam pontosan, mit hogyan kell megkötni, felvenni (a napokban Celia Vela bemutatóján nem kötötték hátra az oldalt lelógó pántokat, de ezt csak visszaérkezéskor vettem észre), mi a sorrend stb.

Szerencsére maradt időm szusszanni kicsit az utolsó, aznap ötödik TCN bemutató előtt. Itt már teljesen egyszerű, leengedett, egyáltalán nem bonyolított frizuránk volt, de egyébként is járt minden outfithez kalap. Ez is egy nagy show volt, rengeteg ruhával és nagy szervezéssel. Kaptunk táskákat is, amiket megtöltöttek száraz virágokkal és mindenféle zöldséggel, amik persze aztán a kifutón landoltak. A fináléra volt már hagyma, paradicsom, kínai kel és répa is a földön. A közös fotó elkészítése után lemostam a sminket, és elindultam a szállásom felé.

Sikeresen véget ért a Barcelona FashionWeek, 3 nap alatt 11 divatbemutatót csináltam (Brain&Beast, Desigual, Schipper, Who, Celia Vela, Mango, Sur, Justicia Ruano, Martinez Lierah, TCN, Lourdes Bergada). A következő állomásom Békéscsaba lesz, de csak pár napot maradok feltöltődni, aztán irány New York.

Kattintsatok az utolsó napon készült show-fotókért!

Korábbi bejegyzések:

Bogár Niki a Mango és a Desigual kifutóján

_blank>Békéscsaba ontja a topmodelleket

_blank>Dior cruise show-n Bogár Niki

_blank>Modellblog: félmaratont futottak a topmodellek

_blank>Nedves és piszkos - Bogár Niki a spanyol V magazinban

_blank>M#0000ff face=Verdana> o

_blank>Modellblog Madridból #1: Súlykontroll a divathéten

_blank>Modellblog Madridból #2: A spanyol híradónak nyilatkoztam

_blank>Modellblog Madridból #4: Az utolsó show

_blank>Modellblog Madridból #3: Egy-két könnycsepp kicsordult

_blank>Modellblog Párizsból: Én nyithattam a Lutz show-ját

Modellblog: Három nap, tizenegy divatbemutató Niki nyitotta a Sur show-t

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 dolog, amiben az introvertáltak sokkal jobbak, mint az extrovertáltak

7 dolog, amiben az introvertáltak sokkal jobbak, mint az extrovertáltak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője