Molnár Juli: Ilyen volt a tizenötödik szezonom a fashion weeken

2013. február 22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Molnár Juli, a GLAMOUR száguldó riportere évek óta Londonban él, és ki nem hagyná az évente kétszer megrendezett London Fashion Weeket, amelyen idén szépségszerkesztőnk, Marosfalvi Réka is részt vett \ (kattintsatok ide az élményeiért). Juli stylistként és modellként is közreműködött a divathéten, fogadjátok szeretettel az élménybeszámolóját!

Molnár Juli a Zeynep Tosun show-n
Molnár Juli a Zeynep Tosun show-n

Még számomra is hihetetlen, hogy modellkarrierem kezdete óta idén a tizenötödik szezonomat töltöttem a londoni kifutókon.15 éves újoncként sosem gondoltam volna, hogy 30 évesen is megállom a helyem. Főleg azért, mert pár hónapja pályát váltottam, és stylistként dolgozom némi divatújságírás és divatmarketing mellett.

Nem mintha el lehetne kerülni a divathét energiáját itt, Londonban, ebben a divatbolond, különc, stílusorientált városban, ahol öt és fél éve élek. Viszont most az egyszer egyáltalán nem akartam részt venni az öt napon át tartó őrületben. Igazság szerint a legutóbbi pár szezonban is inkább újságírói érdeklődésből jártam fashion week castingokra, hogy közelről lássam a tervezők munkáit, hogy majd a GLAMOUR-nak és blogoknak be tudjak számolni róluk.

Kapóra jött azonban, hogy ebben a szezonban a tervezők jöttek házhoz. Új munkaadóm, a Toni&Guy a London Fashion Week szponzora, a legtöbb bemutatóra ők adják a fodrászcsapatokat. A divatházak és a Toni&Guy art direktorok között a bemutató előtti héten kezdődnek a haj-, és sminkpróbák, amiket a T&G akadémián tartottak. Itt naponta ismerős tervezőkbe és sminkesekbe futottam a saját modelljeim öltöztetése szüneteiben. Így szépen kaptam a meghívásokat, hogy modellként lépjek fel bemutatókon, illetve mint stylist menjek el megnézni őket.

A Fashion Week első napján jelent meg első divatanyagom - mint stylist -, így kora reggel a divathét főhelyszínén, a Somerset House-ban gyűjtöttem büszkén a VV magazin ott elérhető példányait, majd a Tony&Guy Academy felé vettem utamat, ahol a cég házi stylistja és archívumfelelőse vagyok. Két prezentációjára öltöztettem a Toni&Guy modelljeit napi munkám részeként.

Délután futottam a LFW egyik helyszínére, a Fashion Scoutba, ahol rögtön a nagyfőnökbe, Sacha Mascolóba (T&G Global Creative Director) futottam, aki puszival üdvözölt, majd rohantam a kulisszák mögé, hogy bátorítsam a barátaimat, a Belle Sauvage tervezőpárosát percekkel bemutatójuk kezdete előtt. A kulisszák mögül a modelleket, sminkeseket és a fodrászcsapatot üdvözölve a tömött nézőtérbe léptem, és csak egy picit éreztem furán magam, hogy nem én magam vonulok a kifutón.

A show után ismét backstage-ben a bemutató stylistjával, Masha Mombellivel beszélgettem, aki bizalmasan mindent tudni akart arról, hogy mutatott a kollekció a kifutón, melyik modell hogy sétált, milyen volt a közönség reakciója. A részletek megbeszélése után rohantam az én show-m előkészítő termébe, ahol a török RunWay Collective fiatal tehetségeket bemutató showján vettem részt modellként. Bár sikerült átlógnom a szomszédos sminkszobába, ahol a Krystof Strozyna-show előkészületei zajlottak (a galériában található képen a running order látható).

A bemutató után benéztem az ügynökségemhez (Profile Models), majd Eleanor Amoroso és Claudia Ligari közös show-jára a Shoreditch-i Beach Blanket Babylon bemutatótermében PR-ügynökségük meghívottjaként.

A divathét második napján szerencsém volt egy válogatás keretében bepillantást nyerni Phoebe English kollekciójába Hackney-i studiójában, aztán ismét a Fashion House-ban dolgoztam a fantasztikusan tehetséges, feminin ultranőies darabjai kapcsán nevet szerző Zeynep Tosun showján. Cseresznyeszínű száj és barna smokey eye volt a smink, lenyalt, hullámos hajjal.

Ezek után a modellzónában csevegtem a lányokkal a May Fair hotelben, ahol uzsonna és masszázs várja a őket a divathét idején - Londonban ugyanis nagyon figyel a Brit Divattanács és a Union modellszervezet (ilyen is van) útmutatásai alapján a modellek fizikai és mentális egészségére.
A divathét igazi öröme a bulik hatalmas száma, sok jeles esemény része a programnak ezalatt a pár nap alatt. Én a We Are Collison magazin bulijára voltam hivatalos a W Hotelben Sohóban vasárnap egy barátnőmmel, hétfőn pedig a világhíres P`trique bloggerel mulattunk a Home Houseban a Beatz Con sminkmárka estélyén. Hamarosan újra jelentkezem!

Kattintsatok az exkluzív fotókért!
=1630 kep=12127>


Molnár Juli: Ilyen volt a tizenötödik szezonom a fashion weeken Juli stylistként és modellként is közreműködött a divathéten, íme az élménybeszámolója! Molnár Juli a Zeynep Tosun show-n


Galéria

Bezárás
2021.06.28.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 csillagjegy, aki szinte bárkibe beleszeret

5 csillagjegy, aki szinte bárkibe beleszeret

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

6 must-have termék, hogy a bőröd is tündököljön az esküvőd napján (x)

6 must-have termék, hogy a bőröd is tündököljön az esküvőd napján (x)

Így szabadulj meg a stressztől egy fárasztó nap után (x)

Így szabadulj meg a stressztől egy fárasztó nap után (x)

Nem is gondolnád, milyen sok embernek segíthetsz ezzel az aprósággal (x)

Nem is gondolnád, milyen sok embernek segíthetsz ezzel az aprósággal (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)