A Nike és a Tiffany & Co. kollaborációját nem láttuk jönni, de varázslatos lett

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A szenzációt keltő sneaker március 7-étől lesz kapható. Első hallásra nagyon furcsa párosításnak tűnik a kifinomult Tiffany&Co és a vagány, az utcai stílust uraló Nike együttműködése. Az ember csak találgatja, hogy ebből vajon mi sülhet ki, és egyáltalán: hogyan találták meg egymást ezek a felek, hogy közönségüket egy limitált darabbal szórakoztassák? Nem kell tovább várni, leírjuk, mutatjuk is, mi sült ki ebből!

A Nike és a Tiffany&Co. együttműködése meglepő, de második blikkre teljesen érthető
A Nike és a Tiffany&Co. együttműködése meglepő, de második blikkre teljesen érthető
Fotó: Northfoto

Az eredmény nem is olyan rossz, bár lehet, hogy sokaknak továbbra is bizarr az eljegyzési gyűrűkről, Valentin-napi nyakláncokról, évfordulós karórákról híres Tiffany & Co. és a sportmárka, a Nike együttműködése. Javaslom, nézzünk rá egy másik aspektusból erre a kollaborációra! A Nike cipők sokaknak örök darabokat jelentenek, olyan sneakereket, amikben jól érzik magukat, szinte a testük részévé válik épp úgy, ahogy egy karóra vagy egy gyűrű. Mindemellett érzelmek is kötnek bennünket ezekhez a darabokhoz.

Manapság, az általános erkölcsi válságok idején, a divatipar túltermelésének következtében tényleg jó kérdés, hogyan tudnánk újra kötődni a tárgyainkhoz. A cégek az elmúlt huszonöt évben arra biztattak bennünket, hogy csak rövid ideig hordjunk dolgokat, vegyünk másikat mihamarabb. Az elmúlt tíz évben a közösségi média trendek, mint az „ootd”, vagyis outfit of the day, a nap öltözéke, és az influenszerek is azt mutatták, hogy minden napra új ruha kell, minden csak rövid ideig hordható. Micsoda frusztráció ez nekünk, akiknek nem áll rendelkezésükre szponzor, stylist és egy vagyon, hogy megvalósítsuk a pazarlás ezen formáját. Örök darabokra most nagyobb szükségünk van mint valaha!

A kollaboráció hirdetése a Tiffany-kék, Nike logós cipősdobozzal indult
Fotó: Northfoto

Egy legendás pár

Amikor a sportruházati óriással, a Nike-val való együttműködésre került sor, az Air Force 1 Low modell egyértelmű választásnak tűnt. Január végén az együttműködő felek az Egy legendás pár kampányon keresztül jelentették be a szövetséget. A kampányt a márkák Instagram oldalain tették közzé, de a hír megjelent a Tiffany & Co. vezetőjének, Alexandre Arnault-nak a személyes profilján is, no meg a New York Timesban dupla oldalon.

Egy nappal később a Tiffany & Co. újra posztolt az Instagramon, hogy közelebbről is megnézhessük a márka alapítási évéről elnevezett, prémium minőségű velúrból és bőrből készült lábbeliket.

Annak ellenére, hogy a "tripla fehér" az AF1 tipikus színe, a Tiffany & Co. egy feketére festett megjelenést választott, amelyet a Tiffany-kékkel kombináltak a tervezők. A dizájn Blake Edwards Álom luxuskivitelben című filmjének nyitójelenete előtt tiszteleg, amelyben Holly Golightly (akit Audrey Hepburn alakított) egy egyszerű, de elegáns fekete estélyi ruhában, pompás csillogó kiegészítőket viselve kiszáll a Tiffany & Co. üzlete előtt a taxiból.

Ma már ebben szállna ki Audrey Hepburn a taxiból a Tiffany&Co. zászlóshajóüzlete előtt
Fotó: Northfoto

Leesett az állunk a Louis Vuitton és Yayoi Kusama közös kollekciójától

Leesett az állunk a Louis Vuitton és Yayoi Kusama közös kollekciójától

Az ördög a részletekben rejlik

Mint a Nike legtöbb különleges kiadású projektjénél, az ördög az 1837-es esetében is a részletekben rejtőzik. A cipő nyelvére Tiffany-t nyomtatták, régimódi, csillogó betűtípussal; a sarokra erősített bőrcsíkba pedig egy gravírozott ezüst Tiffany charmot fűztek. A fekete cipőfűzőhöz egy matt, fekete bőrből készült cipőcímke is tartozik.

Aztán ott van a doboz: Tiffany-kék, természetesen a Nike logójával díszítve. Belül egy fehér Tiffany, amely a nyelvcímkét idézi, a fedél hátoldalára van nyomtatva, amely ragyogó vörösben pompázik, akárcsak a doboz belseje. Tiffany & Co. nyomtatott reklámszövet és három alternatív fűző (fehér, sárga és Tiffany-kék) teszi teljessé az unboxing-élményt.

A Tiffany felirat a Nike cipőd nyelvén: menő
Fotó: Northfoto

A kultusztárgyakhoz kiegészítők is járnak

Az 1837-es edzőcipő mellett a Tiffany & Co. x Nike egy sor, a márkák metszéspontjába eső, két logóval ellátott, sterling ezüstből készült kiegészítőt is piacra dob. Nevezetesen egy cipőkanalat, egy cipőkefét, egy deubré-t (a Nike-tól és az 1990-es évek közepéről származó kifejezés, amely egy díszes cipőfűző címkét jelöl, amelyet leggyakrabban tornacipőkön láthatunk), és egy sípoló láncot - amelyek mindegyikét várhatóan gyorsan elkapkodják majd a sneakerheadek és a high-style mágusok.

A NIke és a Tiffany & Co. kolleborációs kollekcióban vehetsz kiegészítőket is. Mondjuk egy cipőkanalat
Fotó: Northfoto
Vagy egy cipőkefét
Fotó: Northfoto
Vagy egy sípot
Fotó: Northfoto

Mikor jelenik meg a Tiffany and Co. x Nike Air Force 1 Low sneaker?

A Tiffany & Co. x Nike Air Force 1 Low '1837' március 7-én, kedden jelenik meg. Akárcsak a kollaboráció sterling ezüstkiegészítő sorozata. Az ára a hírek szerint 400 dollár lesz.

Most belekukkanthatsz a dobozba!
Fotó: Nike

Hol lesz kapható?

A Tiffany & Co. x Nike Air Force 1 Low 1837 valószínűleg a Tiffany & Co. hivatalos webáruházában, valamint a Nike SNKRS alkalmazásban dropol.

Rajongunk a divatklasszikusokért! Te is?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

glamour plusz ikon Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)