Végleg belebukott a botrányokba a divatmárka?

2015.augusztus.24.

Úgy tűnik, a botrányos, ám annál nagyobb közkedveltségnek örvendő amerikai márkának hamaorosan vége lesz.

Végleg belebukott a botrányokba a divatmárka?
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Az American Apparel üzletek valószínűleg a következő egy éven belül bezárnak. Mindezt a márka hivatalos nyilatkozatából tudjuk, mely szerint "nincs elegendő tőkéjük a fennmaradáshoz a következő 12 hónapra". A hír azután látott napvilágot, hogy a divatmárkának nem sikerült betartani egy fontos fizetési határidőt az egyik legnagyobb hitelezőjük felé.

Ezzel egyidejűleg azt is nyilvánosságra hozták, hogy eddigi 50 millió dolláros hitelüket 90 millióra emelik annak ellenére, hogy 2015 második felére további eladási csökkenésre számítanak. Ez pedig azt jelenti, hogy a cég a csőd szélén áll. A befektetők számára sem túl kecsegtető már az American Apparel, és a cég részvényeinek értéke közel 90%-kal visszaesett. Ráadásul az elmúlt negyedévben a sorozatos boltbezárások miatt az eladások 17%-kal csökkentek is, ami még annak is betulajdonítható, hogy a tavasz-nyári szezonra nem mutattak be új kollekciót.

Persze, az sem segítette túlságosan a helyzetet, hogy folyamatos botrány övezi a márkát. Számtalan American Apparel hirdetést már betiltottak az évek során szexuális túlfűtöttségük miatt. A márkaalapító és vezérigazgató Dov Charney-t már menesztették is saját cégének éléről, és beperelték szexuális zaklatásért.

Valóban nem valami fényes a jövő az American Apparel számára, de mindenképpen egy hatalmas veszteség lesz a merész és szókimondó márka felszámolása a divatiparban.

Ez is érdekelhet

7 étel, amitől sokkal jobban alszol majd

7 étel, amitől sokkal jobban alszol majd

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói