Megszületett az egyedi Virág Kerényi print, és a Budapest Fashion Weeken került bemutatásra

A Budapest Central European Fashion Week egyik leglátványosabb bemutatóját a Virág Kerényi márka könyvelheti el magának. A különleges, gyöngyökben, csillogásban és látványos fejfedőkben gazdag bemutatón megjelent az első Virág Kerényi print és néhány extrább férfiruha is.

Mint minden évben, idén is hatalmas tömeg várta, hogy vajon Kerényi Virág magyar tervező milyen különlegességgel rukkol el. A fejfedőkből most sem volt hiány, és Virág el is árulta, hogy idén végre megbarátkozott a kalapok gondolatával és erre volt szükség a teljesség hatásához. „Egy ilyen eseményen nem feltétlenül azt kell bemutatni, hogy holnapután mit kell felvenni az utcán, hanem ez legyen egy maradandó élmény, egy show, és én mindig showban gondolkodom. Nyilván ezekben a kalapokban és szettekben senki nem fog a körúton szaladgálni, de nekem fontos, hogy az a look egy komplett dolog legyen a feje búbjától a cipő sarkáig vagy orráig, nyilván a kalap eddig nem volt a barátom, de most egész jól sikerült kitalálni őket.”

Ami a ruhákat illeti, a show fehérrel indult. Gyöngyökből felépítettt blérezek, ragyogó, strasszos csizmákkal, csillogós sminkkel, csipkével és mindennel, amit egy extrémebb esküvőn vagy white party-n látni akarunk. Az inspiráció mögötte pedig egyszerűbb, mint gondolnánk. Nincs. Ez ugyanis inkább egy logikai játék: „Nálam sosincs egy direkt vonal vagy inspiráció, hanem a kollekció mindig csak kialakul magától. Most picit másképp történt. Mindig azt érzem, hogy be vagyok skatulyázva, hogy a Kerényi mindig köves, mindig színes és virágos. Tavaly minden fekete volt és ebből logikusan következtettem, hogy fehér még nem volt, úgyhogy fehér lett. Egyrészt ez volt a gondolat mögötte, másrészt én is szeretek kísérletezgetni, mi az, amit meg tudok újítani, attól függetlenül, hogy mit mondanak rólam. Olyan dolgokat szeretek csinálni, ami új irányokba visz.” - magyarázza Virág.

Fotó: BCEFW

A kollekció első felében bemutatott fehér lookok után egy váratlan fordulat folytán hirtelen minden színekbe és printekbe borult. Árnyalatok, állatminták kavalkádja egyszerű szabásvonalú ruhákon, amelyeket a már jól ismert és népszerű élénk táskák és csillogó, kristályos, mintás magassarkúk egészítettek ki. Ami pedig az igazi különlegesség és a show egyik kihagyhatatlan része, hogy a printeket a tervező asszisztense, Sciueref Kinga készítette: „Nem tudom meghazudtolni önmagam, úgyhogy persze, hogy volt színes rész, imádom a színeket, és ha nem is látszódik rajtam, de nagyon szeretem, és abszolút terápiás céllal is tekintek a színes ruhákra. Végre megtaláltam az asszisztensem, Sciueref Kingát, akivel egy hullámhosszom vagyunk, és nagyon ügyesen meg tudja tervezni azokat az anyagokat, amik a fejembe vannak, de sehol nem tudom megvenni. Sorsszerű volt, hogy ő készítse a printeket, és azt csak színesben lehet. Nálam az állatminta az állatmintával és a szín a színnel mindig jelen volt, ezért azt gondolom, hogy a saját printtel egy új vonalat hoztam a márka életébe.” - teszi hozzá Kerényi Virág.

Fotó: BCEFW

A kollekció fontos elemei voltak a férfiruhák is, amelyek rég nem képezték már a kollekció részét. A tervező elárulta, hogy amennyire szeret férfi ruhákat tervezni, most annyira kései ötlet volt, hogy a kollekciót kiegészítse néhány extrább outfittel is fiúknak: Egyszer, évekkel ezelőtt már volt férfiruhám. Imádok fiúknak tervezni. Egy kicsit most last minute-re jelentkezett bennem az érzés. Először úgy volt, hogy nem lehet fiúmodellem, végül lett, most viszont könnyebben rá tudtam hangolódni a női kollekcióra, a fiúkra nehezebben ment.”

Fotó: BCEFW

Extra nélkül pedig nincs Virág Kerényi, és habár a kifutón látottak egyben soknak tűnhetnek, a ruhadarabok külön-külön tökéletesen feldobnak egy hétkönapi outfitet is. Ezt pedig maga a tervező is hasonlóan gondolja: „Mindig megkapom, hogy nem tervezek hordható ruhákat, most viszont úgy gondoltam, hogy belerakok több ilyet, ami nyilván együtt mindennel túl sok, nem így mennek ki az emberek az utcára, de azért ki lehet szedni egy-egy nadrágot vagy szoknyát, azonban abszolút társítható egy every day look bármelyik darabbal.”

Fotó: BCEFW

A bátrabb divatkedvelők természetesen pontosan tudják, miről beszél a tervező, és már rengeteg példát láthattunk arra, hogyan kell viselni egy Virág Kerényi csizmát, nadrágot vagy blézert a hétköznapokban. A márka táskái pedig abszolút tökéletesek, ha csak egy kis extrára van szükség az outfithez.

Olvasd el kedvenc dizájnereinkkel készített interjúinkat:

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói