A gótikától a jövő felé: itt a ZEMA porcelánékszer új kollekciója

A Mezőgazdasági Múzeum csodás termében mutatták be a ZEMA magyar porcelánból készült ékszereinek legújabb kollekcióját. A divatbemutatón különleges, kézzel készített nyakláncokat, karkötőket és gyűrűket láthattunk.

 Az új kollekcióban a gótika sötét korszaka jelenik meg
Az új kollekcióban a gótika sötét korszaka jelenik meg

A ZEMA divatbemutatóra már harmadik alkalommal került sor. A díjnyertes márka legújabb, „A gótikától a jövő felé" címet viselő kollekcióját három felvonásban prezentálták a közönségnek. Az elsőben a gótika stílusjegyeit viselő, arany és fekete színekben pompázó ékszerekben vonultak fel a modellek, a show-t pedig a Jászai Mari-díjas Papadimitriu Athina zárta, fején egy gyönyörű, porcelán koronával.

A korona volt az első felvonás záródarabja

A következő felvonás a Stílusok" felvonulása volt. A ZEMA ékszereket bátran viselő magyar művészek, énekesek, színészek, sportolók és családtagjaik bizonyították be, hogy a manufakturális gyártással készülő, egyedi ékszerek könnyen beépíthetők bármilyen öltözködési stílusba. Az utolsó felvonás darabjai a jövőbe tekintést szimbolizálják. Az egyszerű formavilágot modern színek és minták egészítették ki. Több darab pasztell vagy éppen élénk színekben pompázott. Látványosak voltak a bársonyból készült chokerek szív alakú porcelánmedállal, de a galamb szimbólum megjelenése is izgalmas külsejű ékszereket eredményezett. A ZEMA nyakláncokat, karpereceket és gyűrűket a bemutatók után kiállították.

A bemutatón mindenki egyenlőként tündökölt

Megérkezett a hooded staff. eddigi legizgalmasabb kollekciója

A ZEMA idei új kollekciója a korábbi kollekciókhoz hasonlóan igen aktuális: az ékszereken a gótika sötét korszaka jelenik meg, így fő a színek a fekete és az arany. Magukon a darabokon nem fedezhető fel ez a hangulat (erre különösen ügyeltem), hiszen „jól hordhatónak" kell lenniük. Önmagukban szépek és elegánsak. A motívumok sem hatnak negatívan,, sőt: virág, csipke, csillag és hasonló mintázatok keltenek kellemes érzéseket viselőiken. Nem különben a másik kollekció-sorozat, a ,Jövő és annak békevágya - galambokkal, virágokkal, szív mintázatokkal és vidám színekkel. Mivel ez egy szakmailag hosszú folyamat, ezért minden új forma elkészítése egy újabbnál újabb kihívás.” – mondja a kollekcióról Papp Erzsébet, a ZEMA művészeti vezetője és designere.

A márka korábbi kollekciói is különleges neveket kaptak, mint amilyen a Szépség Reneszánsza" vagy a Duna". A ZEMA 2009-ben debütált a nagyközönség előtt. A márka neve egy mozaikszó a családtagok, Zsófi, Eszter, Máté, Anya és Apa kezdőbetűiből. A magyar márka hírét már külföldön is ismerik: „A ZEMA elsősorban exkluzív porcelán ékszereket készít, de alkottunk és terveztünk már élsport díjakat is, mint amilyen az Év Sportolója díj, az Ejtőernyős VB díj és a Rally EU díj. Sok külföldi bemutatón és fashion show-n vettünk részt (Párizs, New-York, Peking, London, Amman), valamint számos kiállítást is készítettünk saját darabjainkból Lettországban, Milánóban, Tallinban és Prágában. Itthon jelen vagyunk több kastélyban és frekventált helyszínen. Amire nagyon büszkék vagyunk, hogy 2021-ben márkánk elnyerte a „Kiemelkedő Nemzeti Érték" címet. Az idei évben megnyílt Dubai Világkiállításon lehetőségünk volt bemutatkozni, amely nagy sikerrel zárult!” – mondja örömmel a márka tervezője.

Ha imádod a divatot:

Ez is érdekelhet

Csodás tavaszi rózsaszín körmök, ha egy klasszikust felvirágoztatnál

Csodás tavaszi rózsaszín körmök, ha egy klasszikust felvirágoztatnál

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói