Exkluzív kollaboráció: az ANKA és Hajdú Anett összefogtak

Az ANKA és Hajdú Anett divatillusztrátor bemutatta a Dívák kollaborációs kollekciójukat. A legyezőkön látható illusztrációk a modern nő tíz különböző arcát jeleníti meg az alkotók szándéka szerint. A limitált ANKA ART kézzel készült legyező különleges divatkiegészítőként és egyedi lakásdekorációként is funkcionál. Ajándéknak is kitűnő, de önmagadat is meglepheted egy ilyen hasznos és esztétikus darabbal!

Ha kedveled a különleges kiegészítőket, az Anka Fans és Hajdú Anett divatillusztrátor csodás legyezőit imádni fogod
Ha kedveled a különleges kiegészítőket, az Anka Fans és Hajdú Anett divatillusztrátor csodás legyezőit imádni fogod
Fotó: GLAMOUR

Az Anka legyező márka egyedi, évente új kollekcióval és egyben együttműködéssel megjelenő művészeti almárkája, az ANKA ART 2022-ben kelt életre. Az együttműködés során tíz darab egyedi, exkluzív merített (Xuan) papírból készült Pebble kerül elkészítésre a felkért művész által. Az ANKA ART almárka célja, hogy megmutassa a legyezők amellett, hogy remek divatkiegészítők, otthonunkat is egyedivé tudják varázsolni. A limitált legyezők díszdobozban, egyedi tartóval vásárolhatóak meg, hogy méltó, kortárs dísze legyen lakásunknak. A kollaborációra készül 1 darab Wave típusú legyező is 100 darabos mennyiségben, mely a webshopban elérhető.

A szuper kollaboráció

A kollaboráció során tíz egyedi, számozott legyező született meg. A 10 darab legyező mintája mind különböző, extravagáns női karaktert ábrázol. A képzelt karakterek egymástól eltérő egyéniségek, mégis összeköti őket egy igazán átütő attitűd. Itt az érzékiség dominál, ott a humor, néhol a lazaság másutt a semmivel össze nem keverhető vágy érint meg. A kollekció szervezőelve a kollázs technika és a szürrealitásba hajló absztrakció. A portrék kézzel megfestett arc-elemekből illetve hangsúlyos hajra utaló ecsetvonásokból épülnek fel. A darabokon jól megfigyelhető egyfajta átalakulás a realista ábrázolásmódtól a síkokra és alapelemekre bontott geometrikus megfogalmazásig. Minden díva saját keresztnevet kapott, mint például: Adaora, Adela, Aisa és megszemélyesítve tud beköltözni valaki otthonába a választható bambusz vagy fém tartókkal együtt.

A divatillusztráció különlegessége

Az ANKA ART első limitált kollekcióját, Hajdú Anett illusztrátor álmodta meg. Anett a MOME textil szakán 2011-ben mesterdiplomázott és 2014 óta foglalkozik kortárs divatillusztrációk készítésével. Az autonóm munkák legfőbb inspirációs forrása a divat, szépség, stílus területéről fakad, ebből adódóan Anett illusztrációi emberalakok köré szerveződő, vibráló kompozíciókként születnek meg. Az elsősorban manuális technikákkal alkotó művész karakterjegye az állandóan kísérletező attitűd, ezt mutatja a kollázs technika egyre gyakoribb alkalmazása is, mely izgalmas, már-már szürreális kombinációk létrehozását teszi lehetővé számára. A közelmúltban Anett munkásságában gyakorta teret kapó művészi kollaborációk jegyében született meg az Ankával közös legyezőkollekció, aminek bemutatásához Anett privát stúdiója és galériája az Illustri studio ad otthont. A művész jelenleg a MOME oktatója, valamint a MOME doktori iskolájának kutatója Médiaművészet szakágon.

Hajdú Anett illusztrációi a modern nő tíz különböző arcát jeleníti meg
Fotó: GLAMOUR

Az Anka legyező márkát 2018-ban, 2 év tervezés után hívta életre két alapítója Bujdosó-Nagy Bianka és Jónás László. Az Anka Fans célja, hogy időtálló kiegészítőivel magabiztosságot és nőiességet kölcsönözzön viselőinek a fülledt hétköznapokon. A magyar márka arra törekszik minden nap, hogy a feminitást is szimbolizáló legyezőket visszahozza a divatba. Az évente két kollekcióval megjelenő (Summer és Xmas Holiday) Anka, minden szezonban valamilyen újdonsággal is jelentkezik.

Rajongsz az ókori Egyiptomért? Inspirálni fog a Balmain és Azza Fahmy lenyűgöző kollaborációja

Mennyibe kerülnek és hol tudod megvenni?

A csak 10 példányban készült egyedi darabok 50 000 forintba kerülnek. A 100 példányban készült Wave modellek egyenként 15000 forintért hazavihetők. Az csodás legyezőket az Újlipótvárosi Katona József utca 22. szám alatti Illustri Studio-ban, Hajdú Anett nyitott alkotóműhelyében megnézheted, ahol egyéb divatgrafikákat is vehetsz.

Szívesen vásárolsz magyar alkotóktól? Segítünk!

Ez is érdekelhet

Ha bízol magadban, megállíthatatlan leszel - na de mi van akkor, ha nulla az önbizalmad?

Ha bízol magadban, megállíthatatlan leszel - na de mi van akkor, ha nulla az önbizalmad?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói