Visszatért a 2000-es évek legnagyobb trendje: megint hódít a mikro mini

Az elmúlt néhány évben a miniszoknya akkora virágkorát élte, hogy a dizájnerek többé már nem kötötték évszakokhoz az aktualitását. De hagyományos értelemben valljuk be, a tavaszi-nyári szezon az, ami mindig igazán fellobbantja a tüzet a mini körül, szóval most jött el az ideje, hogy a gyakorlatban is felkészülj: itt az idő ismét közszemlére tenni a lábaidat, hiszen ami most újra nagyot fog hódítani, az a mikro mini.

A mikro mini a street style trendekben is hódít
A mikro mini a street style trendekben is hódít
Fotó: Claudio Lavenia/Getty Images

Az Y2K trend a mikro mini esetében is igencsak nagy hatással bír. 2000 és 2003 között élte a fazon legnagyobb virágkorát, emlékezzünk csak vissza, akkoriban felbukkant övnek tűnő miniszoknyákban Christina Aguilera is jónéhányszor, ha csak egyet akarunk említeni az akkori popkultúra nagyjai közül. Mint sok más irány abból a korszakból, az övre emlékeztető mikro mini természetesen a mai popkultúra nagyjainak szívébe is belopta magát, Dua Lipával az élen.

Dua Lipa mikro mini pillanata egyenesen 2000-be repített minket vissza
Fotó: @dualipa

A streetstyle és kifutó trendek most két táborra oszlanak, ha a szoknya divatjáról beszélünk: vagy a maxiszoknya körül forog minden, vagy a mikro mini feszegeti a határokat. A farmer maxiszoknya tavaszi hódításáról már beszéltünk, de itt a nyár küszöbén eljött az ideje, hogy jó alaposan felkészüljünk a mikro mini viselésére. Az Instagram legmenőbb divatdiktátorai szerencsére bővelkednek outfit tippekkel, ha bizonytalannak éreznéd, hogyan barátkozz meg az elsőre merésznek tűnő darabbal, de a következő 6 styling tipp megerősítésül fog szolgálni, hogy: egyrészt, ez korántsem csak tiniknek való trend, másrészt, talán meg is fogsz lepődni, hogy mennyire ezerarcú tud lenni a mikro mini. Ki tudod belőle hozni a legegyszerűbb hétköznapi szettet, rétegezheted is, ha hűvösre fordulna az idő, és megadhatod neki az autentikus hangulatot az Y2K trend stílusvilágával.

Atléta és college hangulat

Ahogy a college hangulat most mindent megkoronáz, azaz megalapoz fehér zoknival és mokaszinnal, a farmer mini is működik ezzel a párosítással. Hogy ne legyen túlbonyolítva az összeállítás, tökéletes nyári szett fog kerekedni egy egyszerű atléta társaságában.

Tenisz szoknya és ballonkabát

Akár egy ütős játszma után. A tenisz szoknya nagy népszerűségnek örvend mostanában, a sportos hangulatot pedig csak fokozza a retró sneaker és csavart kötésű pulcsi. Egy tökéletes ballonkabáttal nem tudunk alkalmasabb szettet javasolni egy hűvös nyári szombatra.

Tarolnak a tavaszi trendek: inspirálódj a legmenőbb hírességek összeállításaiból

A nagybetűs Y2K szett

Ha te is megszállottja lettél a kétezres évek eleje körüli őrületnek, könnyen egyben tarthatod ezzel a hangulattal a mikro mini szetted. Hogy is csináltuk akkoriban? A platform papucs kötelező résztvevő, láncos öv a csípőn, és egy bomba crop top. Vissza is repültünk az időben.

Skandináv kifinomultsággal párosulva

A skandináv influenszerek egészen kifinomult stílussal rendelkeznek, ahogy pedig merészebb, akár Y2K darabokat csempésznek gardróbjukba, azt öröm nézni. Ebben a szettben ott van egy picit minden, ami a kétezres évekre emlékeztet, de Matilda Djerf olyan ügyesen tartja a skandináv minimalista vonalat, hogy mi rögvest úgy érezzük, már holnap így mennénk az irodába. Valahol javasoljuk a két út között tartani a szettet, például egy nyár esti randira több mint tökéletes.

A rakott változat és a fűző top

Ha a nyári parti szezonról beszélünk, legyen ez a párosítás az idei aduászod - már amennyiben hódítani akarsz. Szerintünk ebben a szettben a nyár két legszexibb darabja egyesül, amihez fog kelleni az önbizalom.

Egy csepp francia sikkel

Ebben a szettben minden egy vérbeli francia nőt sugároz, csak épp egy fokkal modernebb verzióban. Kis Chanel szoknyára emlékeztető, ám valamivel frissebb hatású kockás mini párosul egy visszafogott, mégis laza felsővel, amit már csak az idei szintén nagy hódító Mary Jane cipő tökéletesít, és egy kis minta kavalkáddal fűszerez meg egy baguette táska. Voilá!

Azonnal szeretnél egy mikro minit? Íme a top 10 darab 15 000 Ft alatt!

Ez is érdekelhet

Szívmelengető videón Bruce Willis, ahogy a családjával hullámvasutazik

Szívmelengető videón Bruce Willis, ahogy a családjával hullámvasutazik

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

PR

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)