5 apró lakberendezési trükk, amitől sokkal jobban érzed majd magad a bőrödben

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Általában a te napjaid is olyan rohanósan telnek, hogy ha nem kell menned sehová, akkor sem érzed magad túl motiváltnak ahhoz, hogy csinosítgasd az otthonodat, vagy egyszerűen csak élvezd, hogy végre pihenhetnél? Nos, akkor talán éppen itt az ideje, hogy időt szánj némi átalakításra. Ugyanis van jó néhány lakberendezési trükk, amellyel nemcsak az otthonod szépülhet, hanem te is sokkal jobban érezheted magad a bőrödben.

Rengeteget számítanak ezek az apró változtatások!
Rengeteget számítanak ezek az apró változtatások!
Fotó: andresr/Getty Images

Ha az otthonod alapvetően tiszta és rendezett, azzal máris rengeteget tehetsz azért, hogy jó legyen a közérzeted. Olykor azonban ez sajnos nem elég, és egyszerűen nem érezzük igazán jól magunkat otthon, rosszabb esetben pedig máshol sem, vagy legalábbis jól jönne némi plusz jókedv. Szerencsére jó eséllyel ez akár néhány lakberendezési trükk bevetésével is megvalósítható, és pikk-pakk felszabadultabb és boldogabb lehetsz.

Adj teret a személyes tárgyaknak

Ugye neked is vannak olyan személyes tárgyaid, amelyekre ha ránézel, egyből jobb kedved lesz? Akkor miért is ne tartanád ezeket - vagy legalább egy részüket - folyamatosan szem előtt? Bár manapság trendinek számít mindent elpakolni, a falakat is szinte üresen hagyni, ha igazán otthonos lesz a lakásod vagy a házad, attól nagy valószínűséggel egyből jobban érezheted magad.

Legyen szó számodra kedves fényképekről, műalkotásokról, kézzel készített takarókról, kerámiákról vagy egyéb holmikról, pillanatok alatt élettel tölthetik meg az otthonodat. De jó választás lehet például az is, ha kinyomtatsz olyan idézeteket vagy dalszövegeket, amelyek motiválnak, és az íróasztalodra vagy bekeretezve a falra teszed őket. Mindezekkel együtt persze - ha neked úgy szimpatikus - továbbra is lehet az összkép letisztult és stílusos.

Hozd be a természetet

A növények még a legrosszabb napokat is derűsebbé tehetik, így miért is ne kaphatnának helyet az ablakpárkányodon? Sok közülük pedig egyenesen csodásan hat a környezete levegőjére, amivel te is csak nyerhetsz. Legyen szó néhány cserepes növényről vagy friss, vágott virágokról, a lényeg, hogy vidd be a természetet az otthonodba! Ráadásként érdemes bevetned a természetes elemeket is, például fából készült tárgyakat elhelyezned az otthonod különböző helyiségeibe.

7 csodás növény, ami fantasztikusan érzi magát a fürdőszobában

7 csodás növény, ami fantasztikusan érzi magát a fürdőszobában

Tedd hangulatosabbá a bejárati ajtó környékét

Akárhányszor csak hazaérünk, elsők közt a bejárati ajtót és környékét pillantjuk meg. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen látvány fogad bennünket. Hogy pozitív élményben legyen részed, először is gondoskodj róla, hogy ne legyen túlzsúfolt, utána pedig gondold át, mi az, amit nap mint nap szívesen látnál. Lehet például egy csokor virág, egy verseskötet, egy asztali dísz és sok más holmi is, a lényeg, hogy jó érzéssel töltsön el.

Gondoskodj többféle világításról

Tudományosan bizonyított, hogy a világítás erőteljesen befolyásolhatja a hangulatunkat. Ha például egész nap egy olyan helyiségben tartózkodsz, ahol csak egy erős fényforrás van, az stresszessé tehet. Ellenben ha többféle fényforrás közül válogathatsz, váltogathatod azokat, akkor egyből hangulatosabbá teheted az otthonodat.

Használhatsz például asztali lámpát a munkához, kiemelő világítást különféle tárgyak vagy egyes falak megvilágítására, külön világítást a konyhapulthoz, gyújthatsz gyertyát, és így tovább. Napközben pedig ameddig csak lehet, élvezd a természetes fényeket: húzd fel a redőnyöket, húzd el a sötétítő függönyöket, és tegyél fel néhány tükröt is, hogy segítsenek tükrözni és visszaverni a fényt.

Alakíts ki egy saját kuckót

Végül, de nem utolsó sorban rengeteget segíthet az is, ha van az otthonodban egy saját kuckód, ahová bármikor elvonulhatsz. Nem kell feltétlenül egy külön helyiségnek lennie, csak az a fontos, hogy ott tudj olyan dolgot csinálni, amit szeretsz. Lehet például egy olvasósarok, egy üres sarokban kialakított hely, ahol jógázhatsz vagy meditálhatsz, a konyhapult egy része, ahol bármikor kényelmesen kávézhatsz vagy akár az íróasztal is, ahol rajzolni tudsz. A lényeg, hogy tényleg csak a tiéd legyen.

Forrás: bobbyberk.com, balancethroughsimplicity.com

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az irodalomterápia és a pszichológia szerelemgyereke: ismerd meg az alkotáslélektant

glamour plusz ikon Az irodalomterápia és a pszichológia szerelemgyereke: ismerd meg az alkotáslélektant

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)