Így valld be a kiszemeltednek, hogy többet érzel iránta

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Kevesen vannak, akik veszik a bátorságot arra, hogy bevallják az érzéseiket a személynek, akibe beleszerettek, ezért ha te is köztük vagy, már most le a kalappal előtted! Ha már ilyen ügyesen elhatároztad magad, segítünk, hogy sikeresen megugorhasd ezt a cseppet sem könnyű kihívást.

Izgulsz a vallomásod miatt? Ezekkel a tippekkel sokkal könnyebb lesz!
Izgulsz a vallomásod miatt? Ezekkel a tippekkel sokkal könnyebb lesz!
Fotó: Profimedia

Hetek, hónapok, esetleg évek óta ábrándozol már valakiről? Felőle is érzékelsz olyan jeleket, amik miatt úgy gondolod, hogy érdemes lenne őszintén bevallani, hogy többet érzel iránta, vagy egyszerűen csak szeretnél már pontot tenni az ügy végére? Akkor vegyél egy nagy levegőt, szedd össze a bátorságod és készülj fel tippjeinkkel a nagy vallomásra!

HIRDETÉS

Mélyülj el a az érzéseidben

Az első lépés, hogy tisztázd magadban, mi zajlik benned pontosan. Ha valakivel sok időt töltesz, teljesen normális, hogy elkezdesz kötődni hozzá, az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségben. Lelki kapcsolódást érzel? Fizikailag vonzódsz hozzá? Intellektuálisan vagytok egy hullámhosszon? A szerelem nagyon komplex és ezer arca van, ezért mérlegelned kell, hogy az érzéseid valóban komolyak-e annyira, hogy a kapcsolatotokat következő szintre emeld.

Készítsd fel magad

Ha biztos vagy benne, hogy komolyak a szándékaid, készülj fel a kiszemelted esetleges reakcióira. Készíts szcenáriókat a fejedben arról, hogyan végződhet majd a beszélgetés - nemcsak azért, hogy tudj majd rá reagálni, hanem azért is, hogy felkészítsd a lelked a pozitív és a negatív kimenetelre is. Fontos továbbá, hogy átgondold, milyen kapcsolatban állsz ezzel a személlyel, és ennek függvényében milyen következményei lehetnek annak, ha párkapcsolatba kezdtek egymással.

Több, mint barátság?

Amennyiben közeli barátok vagytok, akkor valószínűleg már kialakult köztetek egy szoros, bensőséges kapcsolat. Bíztok egymásban, számíthattok a másikra és szerettek egymás társaságában lenni. Ha barátok vagytok, nagy előnnyel indultok azokhoz képest, akik még csak az ismerkedési fázisban vannak, viszont azt érdemes átgondolni, hogy egy ilyen vallomás után nem fog-e csorbát szenvedni a barátságotok. Legyünk őszinték: egy viszonzatlan szerelmet nagyon nehéz feldolgozni, de úgy még nehezebb, ha az egy barát elvesztésével együtt jár. Ha viszont nyert ügyed van, akkor készülj, mert egy varázslatos időszak párkapcsolat veszi kezdetét! Egy tanulmány szerint azok a párkapcsolatok, amelyek barátságon alapulnak, magas szintű szexuális kielégüléshez és elkötelezettséghez kapcsolódnak.

Ha ebben jók vagytok, örökre együtt maradhattok a szakértő szerint

Ha ebben jók vagytok, örökre együtt maradhattok a szakértő szerint

Munkahelyi románc?

Egyes munkahelyeken tiltanak minden romantikus kapcsolatot, úgyhogy ha össze is jöttök, ügyeljetek a munkahelyi protokoll betartására. Mielőtt beszélsz a kollégádnak az érzéseidről, gondold át, ez milyen következményekkel járhat - akár igent mond, akár nemet. Mennyire befolyásolhatja a közös munkát a kapcsolatotok? Ha esetlegesen szakításra kerül a sor, hogyan tudtok majd megbirkózni vele úgy, hogy egy légtérben dolgoztok? Ennek függvényében tudod eldönteni, hogy érdemes-e romantikus kapcsolatba kezdened ezzel a személlyel.

Még mindig szereted?

Egy párkapcsolat mindig okkal ér véget, mégis sokszor megesik, hogy újra fel szeretnénk éleszteni a kapcsolatot. Ha mindketten szinglik vagytok, és el akarod mondani az exednek, hogy még mindig érzel iránta valamit, mindenképpen gondold át, hogy nem térsz-e vissza egy egészségtelen dinamikához, nem romantizálod-e a közösen átélt élményeket, miközben a felkavaró emlékeket elhessegeted?

Az őszinteség a kulcs

Dr. Amy E. Keller pszichológus, házasság- és családterapeuta szerint még ha kételkedsz is, add meg neki az esélyt a pozitív válaszra. „Mindenki érdemel egy esélyt; ha valószínűtlennek érzed a kapcsolatot, akkor is add meg neki a lehetőséget, hogy reagálhasson.” A szakember arra is biztat, hogy legyél őszinte és közvetlen. Mondhatsz neki valami ilyesmit: „Egy ideje barátok (vagy munkatársak vagy exek) vagyunk, de rájöttem, hogy többet érzek irántad. Nem baj, ha te nem érzel ugyanígy, de nagyon szerettem volna tudatni veled.”

Adj időt neki

Mondd meg neki, hogy nem kell azonnal válaszolnia. Lehetséges, hogy még emésztgetni szeretné a dolgokat, mert eddig mondjuk a barát zónában voltál, és most időre van szüksége ahhoz, hogy elképzelje, miként működne köztetek egy párkapcsolat. Ugyanez igaz akkor is, ha munkatársak vagy exek vagytok; az, hogy meglepte a vallomásod és nem ugrik azonnal a nyakadba, még nem jelenti azt, hogy nem szeret viszont.

Próbáld meg elengedni

Ha viszont kiderül, hogy ő nem érzi ugyanazt, amit te, akkor sajnos nincs mit tenni: meg kell békélned a nemleges válasszal. Keller emlékeztet bennünket arra, hogy „a feltétel nélküli szerelemben hagyod, hogy az emberek azt mondják, amit akarnak, és azok legyenek, akik.” Természetesen ez nem ennyire egyszerű, hiszen a visszautasítás pokolian tud fájni, főként ha szerelemről van szó. Egy kutatás kimutatta, hogy a romantikus jellejű visszautasítás egy nagyon stresszes életesemény lehet, amely szomorúsághoz, étvágytalansághoz és akár depresszióhoz is vezethet. Sokat segíthet ilyenkor, ha megosztod egy szeretteddel, min mész keresztül, ha sok időt töltesz a természetben, vagy épp a kedvenc dalaidhoz fordulsz (lehetőleg ne azokhoz, amikről ő jut eszedbe).

Annak érdekében, hogy mihamarabb begyógyulhasson a szíved, fogalmazd meg magadban, hogy mik a pozitívumai ennek a helyzetnek (hidd el, vannak). Az egészséges kapcsolatokban mindketten ugyanazt akarjátok, de ebben a konkrét esetben ez nincs így. Elmondtad valakinek, hogy érzel iránta, és még ha az érzéseidet nem is viszonozták, gratulálj magadnak, hogy ennyire bátor és hű voltál önmagadhoz!

3 egyértelmű jel, hogy nem illetek össze a másikkal

3 egyértelmű jel, hogy nem illetek össze a másikkal

Forrás: verywellmind.com

Merülj el a párkapcsolatok dinamikájában:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a gyönyörű lány itt Szoboszlai Dominik barátnője

Ez a gyönyörű lány itt Szoboszlai Dominik barátnője

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)