3 szarvashiba, amit SOHA ne kövess el, ha online ismerkedsz

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A legtöbben ma már az interneten keresünk párt. Arra azonban érdemes figyelni, hogy szarvashibákat ne kövessünk el a virtuális ismerkedés során. Merthogy vannak: soroljuk a legtipikusabbakat.

Az online ismerkedés számos csapdát rejt - segítünk, hogyan kerüld el
Az online ismerkedés számos csapdát rejt - segítünk, hogyan kerüld el
Fotó: Blankstock/Getty Images

Ha ma úgy döntünk, hogy párkapcsolatot vagy kötetlen viszonyt szeretnénk kezdeni valakivel, legtöbben azonnal regisztrálunk egy párkereső alkalmazásra, beállítjuk a megfelelő paramétereket, és várjuk, hogy jöjjenek a jelentkezők, akik nekünk is kedvünkre valók. Az egész szinte pontosan úgy zajlik, mintha autót szeretnénk venni vagy nyaralást lefoglalni. A probléma ezzel az, hogy a szerelem és a vágy még mindig az érzésekről szól, és nem egy termék, amit leveszünk a polcról. Nem baj, ha online ismerkedünk, de csináljuk okosan. Nézzük, mik a leggyakoribb hibák a virtuális társkeresés során!

HIRDETÉS

Csak online ismerkedünk

Néhány hónapja mesélte valaki, hogy párjával egy randialkalmazáson ismerkedtek meg, de már korábban is találkoztak, sőt több órát is együtt töltöttek, mégsem jelezte egyikük sem a másik felé a vonzalmát. A randiappon való csetelést követő első találkozón viszont egyértelmű volt, hogy jól működik köztük a kémia. Meg voltam döbbenve. Meg is kérdeztem, hogy lehet, hogy a személyes találkozón nem érezték ugyanazt, mint az első randin. A válasz az volt, hogy annyira ráálltak már arra, hogy csak online ismerkednek, hogy eszükbe sem jutott, hogy a való életben is lehet úgy nézni valakire, mint potenciális partnerre. Nekik szerencséjük volt, de mi van azokkal, akik egy személyes találkozót követően soha nem futnak össze az online térben? Hiába vagyunk tehát mesterei az online ismerkedésnek, azért azt ne felejtsük el, hogy a való életben is találkozhatunk egy vonzó idegennel, vagy életünk szerelmével. Az internet előtt például zömében így ismerkedtek az emberek. Ehhez persze az is kell, hogy néha fölnézzünk a telefonunkból a villamoson.

Elfelejtjük, hogy a kémia a legfontosabb

Azt semmi sem pótolhatja, amikor hús-vér valójában látsz valakit. A mimikáját, a mozdulatait, az alakját. Hallod a hangját, érzed az illatát. Egymásba fonódik a tekintetetek, elakad a lélegzeted a keze, az ajka vagy a válla formájától, vagy attól, ahogy a hajába túr. Ezek olyan dolgok, amik az ismerkedés legelején történnek, és esszenciális fontosságúak ahhoz, hogy két ember összejöjjön. Normális esetben senki sem jár vagy fekszik le olyasvalakivel, aki nem tetszik neki (az érdekkapcsolatokat most hagyjuk).

A tetszés, a fizikai vonzalom alap, minden más csak ezután következik. Sajnos azonban az online párkeresésben gyakran napok vagy akár hetek óta beszélget két ember, már szinte egyfajta intimitás is létrejön köztük úgy, hogy a valóságban még nem találkoztak. Ha ezek után csalódás a találkozás, az sok fájdalmat, zavarodottságot és csalódást hoz magával, amit meg lehetett volna spórolni. Azt ugyan nem tudjuk kiküszöbölni az online térben, hogy úgy kezdjünk el valakivel beszélgetni, hogy még nem láttuk, de azt megtehetjük, hogy az ígéretes jelöltekkel a lehető leghamarabb találkozunk. Akár csak úgy, hogy tíz perc alatt megiszunk egy kávét munka előtt. Már ebből tökéletesen le lehet szűrni, hogy működik-e a kémia, tetszünk-e a valóságban is egymásnak, és ha túl korainak tartjuk még a többórás vacsorát, akkor ezt követően egy időre újra vissza lehet térni az online csevegésre.

8 egyértelmű jel, hogy kellesz a másiknak

8 egyértelmű jel, hogy kellesz a másiknak

Sportot űzünk belőle

Ha valaki életében éppen véget ért egy komoly kapcsolat, vagy szerelmi csalódás érte, megsebezték, akkor az általában látszik rajta. A testtartása, a mozdulatai vagy a hanglejtése azt sugallja, hogy „most ne közelíts, még nem vagyok kész az ismerkedésre”, és általában valóban nincs is kedve bájcsevegni idegenekkel. Amióta azonban online keressük a szerelmet, azóta nagy a kísértés, hogy egy csalódás után azonnal frissítsük a profilunkat, és szinte aznap belevágjunk a következő partnerünk felkutatásába. Vagy éppen csak abba, hogy elismeréseket gyűjtsünk, bebizonyítsuk magunknak, hogy még kellünk valakinek. Mivel azonban még nem állunk készen, ezek a viszonyok a legjobb esetben is kérészéletűek lesznek, rosszabb esetben bezsebelünk egy újabb csalódást, vagy megbántunk valamit.

Ha szeretnéd mélyebben megérteni a párválasztási és szexuális stratégiákat:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez komoly? 16 milliós játékot kapott a kis Sarolta hercegnő, vissza kellett adnia

Ez komoly? 16 milliós játékot kapott a kis Sarolta hercegnő, vissza kellett adnia

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)