5 dolog, amit nem tudtál a gabonapelyhekről

2016.február.5.

Te is szereted a gabonapelyheket? Nem csoda, nincs is egyszerűbb, gyorsabb és finomabb reggeli, főleg a gyerekek számára. Azonban mielőtt a leghívogatóbb dobozt leemeled az üzletek polcáról, érdemes kicsit átböngészni a csomagolást.

Most elárulunk 5 fontos dolgot, amit tudnod kell a gabonapelyhekről, például, hogy mely sztárok rajonganak érte, hogyan használhatod diétaként, és mire figyelj, amikor a gyerekeknek adod.

1. Alaposan nézd meg, hogy mennyi cukrot tartalmaz a gyermekeidnek szánt gabonapehely!
A táplálkozási szakértőkből álló brit Action On Sugar csoport ugyanis kiderítette, hogy ötven népszerű gabonapehely márka ötödében több cukor van manapság, mint két évvel korábban. Ne rutinból vásárolj! Ha fontos a család egészsége alaposan tanulmányozd át a gabonapelyhek csomagolásán az összetevők listáját.

2. Tudtad, hogy diétázni is lehet a gabonapelyhekkel?
Beyoncé erre esküszik, és ezért nem csupán reggel fogyaszt gabonapelyhet, hanem egész nap. Ő ezzel magyarázza, hogy könnyen formában tudja tartani magát, és éhségérzet sem kínozza. Azért ilyesmibe csak akkor kezdj, ha a dietetikussal megbeszélted előtte.

3. Gondoltad volna, hogy a hozzáadott cukor nélküli gabonapelyhek is lehetnek ugyanolyan finomak, mint a cukrozottak?
Ropogós málnás-joghurtos karikák és kakaós golyók is készülnek már hozzáadott cukor nélkül. A Cornexi magyar fejlesztői által készített hozzáadott cukor nélküli gabonapelyheket, így jószívvel adhatod a gyermekeidnek, és könnyedén beillesztheted a saját diétádba is, anélkül hogy aggódnod kellene a feleslegesen bevitt kalóriák miatt.

4. Van, aki tisztán szereti
A gabonapelyhek lelkes rajongóinak egyike Colin Farrell. Az ír színész újságíróknak elárulta, hogy fiatalkorában habzsolta a pelyheket. Vajon nem mondta neki senki, hogy a gabonapehely milyen remekül variálható? Nemcsak tejjel, kefírrel és joghurttal finom. Próbáld ki, hogy a turmixodba, a túrókrémedbe vagy a kompótodba is teszel belőle vagy cake popot készítesz gabonapehely felhasználásával. Ezeken túl pedig nemcsak reggelire, de vacsorára is remek választás egy tál gabonapehely meleg tejjel.

5. Nemcsak enni lehet a gabonapelyheket!
Van olyan művész, akinek a fantáziáját a festék és az agyag helyett a gabonapelyhek indítják be igazán. Sarah Rosado ehető sztárportréi pelyhekből készülnek, aprólékos munkával. A megszállott művész Madonnát, John Lennont és Michael Jacksont is kirakta már a reggelizőasztalán.

Idézzünk fel egy klasszikust:

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról