5 ok, amiért nem kellene foglalkoznod mások véleményével!

2021.február.21.

Életünk nagy részében azzal foglalkozunk, mit gondolnak rólunk mások. Hogyan éljünk a társadalmi elvárásoknak megfelelő életet, milyen szabályokat tartsunk be, hogy ne legyenek rossz véleménnyel rólunk az emberek. De megéri egy korlátok közé szorított életet élni? Egyáltalán nem! Nézzük, azt az 5 dolgot, amiért nem érdemes figyelmet fordítani mások véleményére!

5 ok, amiért nem kellene foglalkoznod mások véleményével!
Fotó: Getty Images

1. Ez a TE életed!

Csak te tudhatod, mit szeretnél igazából. Mások csak kívülről szemlélnek téged, de nem ismerik a valódi érzéseidet. Az, amit mások gondolnak rólad, nem fog téged megváltoztatni, nem leszel rosszabb általuk, amíg nem hagyod nekik! Ez a te életed, és a nap végén csak saját magadnak kell elszámolnod azzal, amit teszel, senki másnak.

2. Mások nem tudják, mi a legjobb neked!

Csak te tudod, mi jó neked, és te tanulsz a saját hibáidból. A legtanulságosabb az, amikor saját magad vállalod a felelősséget a dolgokért, egyedül hozol döntéseket, nem pedig máS utasításait követed!

3. Az élet túl rövid!

Egyszer élsz, egyszer élvezheted az életet! Miért bíznád magad másokra? Miért aggódnál más emberek véleménye miatt? Tedd azt, ami boldoggá tesz! Vedd körül magad olyan emberekkel, akiket szeretsz, csinálj olyan dolgokat, amik örömöt okoznak! Ennyi az élet, használd ki!

4. Nem tudsz mindenkit lenyűgözni!

Bármennyire is próbálsz mindenkinek megfelelni, nem fog sikerülni. Amennyi ember, annyi elvárás. Ha mindenkinek meg akarsz felelni, saját magadat pedig elnyomod, sosem leszel igazán boldog. Az egyetlen ember, akinek a véleménye fontos, az te vagy! Ha te elégedett vagy magaddal, másokat is le fogsz nyűgözni.

5. Ami másnak jó, neked a legrosszabb lehet!

Az emberek ítélkeznek, elvárásaik vannak a másik felé csupán azért, mert azt hiszik, tudják mi a legjobb. Ezt azonban csak saját tapasztalataink alapján feltételezhetjük. Érdemes azonban elgondolkodni, másnak is az a legjobb, ami nekem? Egyáltalán nem! Ahány ember, annyi életforma. Senki nem kényszeríthet rád egy olyan életet, amit ő szívesen élne, hiszen attól te még azt nem fogod sajátodnak érezni. Állj ki magadért, ne mások életét éld!

Ez is érdekelhet

10 híresség, aki SOHA nem iszik alkoholt!

10 híresség, aki SOHA nem iszik alkoholt!

GLAMOUR Horoszkóp

Könnyen dühbe gurulsz, ha a dolgok nem kedved szerint alakulnak - Egymondatos horoszkóp: Április 11.

Könnyen dühbe gurulsz, ha a dolgok nem kedved szerint alakulnak - Egymondatos horoszkóp: Április 11.

Divathírek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek