5 egyszerű szó, ami bármilyen házasságot képes megmenteni

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Talán nem is gondolnád, milyen hatalmas ereje lehet bizonyos szavaknak. Éppen ezért megéri időt és energiát fordítani arra, hogy megtanuljunk úgy kommunikálni, hogy növelhessük vele a bizalmat és az intimitást a párkapcsolatunkban. Ha a következő öt szót rendszeresen használod, az a szakértő szerint akár a házasságodat is megmentheti!

A szavaknak nagyobb ereje van, mint gondolnád
A szavaknak nagyobb ereje van, mint gondolnád
Fotó: jacoblund/Getty Images

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az egészséges és stabil házasság (vagy bármilyen párkapcsolat) alapja a kommunikáció. Ha ugyanis ez nem működik megfelelően, annak komoly következményei is lehetnek. Lehet, hogy életetek legfontosabb kimondott szava az a bizonyos „igen” volt az oltárnál, de Julie Orlov pszichoterapeuta szerint a következő öt kifejezés is előkelő helyet foglal el a fontossági listán!

1. „Kérlek”

Ezt a szót valószínűleg minden nap használod - akár a boltban az eladónak, akár az étteremben a pincérnek, akár a munkahelyeden a kollégádnak címezve. De a párodnak mikor mondtad utoljára?

Egy hosszú párkapcsolatban a kérlek könnyen elkopik. Ahogy telnek-múlnak az évek, azt gondolhatjuk, teljesen felesleges az udvariaskodás. Azonban ha kimondod ezt a „varázsszót”, tudatosítod a partneredben, hogy nem egy követelésnek tesz eleget, hanem egy kérést teljesít, amiről szabadon dönthet. Hidd el, egy kis kedvesség rengeteget számít!

2. „Köszönöm”

Ne becsüld alá ennek az aprócska szónak az erejét! Ez a kifejezés ugyanis a tiszteletről és a megbecsülésről tanúskodik. Ha pedig a hálát és az elismerést bármilyen formában kommunikálod a partnered felé, az még a leginstabilabb kapcsolatokat is képes lehet megszilárdítani. Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy úgy érezzük, megbecsülnek és értékelnek minket, hogy visszaigazolást kapjunk arról, látják, mennyi energiát fordítunk bizonyos dolgokra.

A boldog és erős házasság 5 jele - ha 4 igaz rátok, a kapcsolatotok egy életre szól

A boldog és erős házasság 5 jele - ha 4 igaz rátok, a kapcsolatotok egy életre szól

3. „Bocsánat”

Muszáj felelősséget vállalni a tetteinkért és a szavainkért, amelyekkel fájdalmat okoztunk a párunknak. Mindenki követ el hibákat, még ha nem is szándékosan szerettük volna megbántani a másikat. De ha elismered a hibádat, és vállalod annak következményeit, az az első lépés afelé, hogy helyrehozd, amit elrontottál.

4. „Szeretlek”

Csak mondd el a párodnak, hogy szereted! Persze, ez jó esetben nem lesz számára új információ, de néha nagyon jól tud esni a megerősítés. Ráadásul mindkettőtöknek segít arra összpontosítani, ami a lényeg: a szerelemre.

A hétköznapi teendők, például a házimunka vagy az anyagiak gyakran okozhatnak köztetek feszült helyzeteket, de néha nem árt megállni egy pillanatra, és emlékeztetni magad (és a párodat) arra, hogy mindezek mellett mennyire szeretitek egymást.

5. „Mi?” és „Hogyan?”

Ha a miért szócskát lecseréled a fent említett két szóra, akkor hatalmas veszekedésektől kímélheted meg a kapcsolatodat. Ha például azt a kérdést teszed fel a párodnak, hogy „Mi volt az, ami zavart a hangnememben?” vagy azt, hogy „Hogy jutottál erre a következtetésre?”, azzal lehetőséget adsz arra, hogy megossza veled a gondolatait és a nézőpontját anélkül, hogy úgy érezné, ítélkezel, emiatt pedig védekezni vagy támadni sem fog, így veszekedés helyett egy beszélgetés jöhet létre köztetek.

Tényleg csodákra képes ez az 5 szó?

Tudjuk, ezek „csak” szavak, de tényleg képesek lehetnek meghatározni, hogy egy adott beszélgetés jó vagy rossz irányba megy-e el. Igaz, ez sok odafigyelést és energiát igényel, hiszen ha már kialakítottatok bizonyos kommunikációs szokásokat a pároddal a kapcsolatotok korai szakaszában, azon nem könnyű változtatni. De a jó hír, hogy ezt bármikor felülírhatod! Csak kezdd el beépíteni ezeket a szavakat a mindennapi kommunikációdba, és hidd el, meglesz a gyümölcse!

Forrás: yourtango.com

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője