6 thriller, ami megtörtént események alapján készült

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A filmvilág thriller és horror műfajai már önmagukban is mély nyomot képesek hagyni az emberben, hát még amikor kiderül róluk: igaz történetet tárnak a szemünk elé. Elhoztuk neked azt a 6 legjobb filmet, amiket biztos, hogy nem felejtesz el egykönnyen.

Ez a 6 igaz történeten alapuló thriller biztos, hogy mély nyomot hagy benned
Ez a 6 igaz történeten alapuló thriller biztos, hogy mély nyomot hagy benned
Fotó: Profimedia

Ha nagy filmrajongó vagy, akkor bizonyára ismered a thriller műfaj legjobbjait is, azonban viszonylag kevés olyan alkotás van köztük, amelyeket valós események ihlettek. Ennek tudatában viszont az alapvetően is borzongató képkockák még félelmetesebb szintre emelkednek, hiszen annak tudatában, hogy valaki egyszer átélte ezeket a szörnyűségeket, még inkább feláll a szőr a hátunkon. Jöjjön tehát 6 thriller, ami megtörtént események alapján készült.

1. A snowtown-i gyilkosságok

Kevésbé ismert, és pontosan emiatt annyira hiánypótló. Ha igazi csemegére vágysz, akkor bátran ajánljuk neked a 2011-es The Snowtown Murders című filmet, amely az 1990-es évek megrázó gyilkosságsorozatát követi nyomon. John Bunting egy pszichopata gyilkos volt, aki társával, Robert Joe Wagnerrel követte el a bűncselekményeket. A film fő történetszála szerint a háromgyermekes Elizabeth Harvey és John Bunting kapcsolata eleinte jól indult, de a nőnek idővel rá kell ébrednie: a lehető leggonoszabb embert engedte be az otthonába…

2. Utoya, július 22.

A dráma-thriller műfajú norvég alkotás a 2011-es tömegmészárlást idézi fel, méghozzá fájdalmasan felkavaró, naturalista ábrázolással. Fiktív karakterek, de nagyon is valódi történet, amely valós időben, vágás nélkül tárja elénk a borzalmakat. A tinédzser Kaja elkeseredett harcát láthatjuk a túlélésért, miközben kishúgát próbálja megtalálni és megvédeni a merénylő elől.

6 pszichológiai thriller, ami egy életre nyomot hagy benned

6 pszichológiai thriller, ami egy életre nyomot hagy benned

3. A Magdolna nővérek

Az írországi Magdolna-mosodákat az Irgalmas Nővérek apácarend tartotta fenn, és olyan nők kerültek ide, akik az ír katolikus egyház tanai szerint “bűnben” éltek, és kizárólag a Magdalene menhely egyikének falai között tudtak “megtisztulni.” A film három nő történetét meséli el, akik különbözőképpen vétkeztek: egyikük nemi erőszak áldozata lett, a másik házasságon kívül szült gyermeket, a harmadik bűne pedig az volt, hogy a férfiak kívánatosnak találták. A lányok évi 364 napot dolgoztak, mindemellett komoly lelki és fizikai bántalmazásokat kellett elszenvedniük. Nők ezrei éltek és haltak meg itt, az utolsó Magdolna-mosodát pedig csak 1996-ban zárták be.

4. Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

A film amennyire romantikusan és álomszerűen indul, annyira lesokkol a végén. Ez a thriller mentális értelemben véve gyomorforgató, mert ugyan nincs benne sok véres jelenet, a történet ábrázolása gondoskodik arról, hogy minden szörnyű esemény leperegjen a lelki szemeink előtt. A film Ted Bundy hírhedt sorozatgyilkos életét mutatja be, aki verhetetlen manipuátorként mindenkit megvezet maga körül. Egy karizmatikus, életvidám és jólelkű férfi benyomását kelti, miközben kegyetlenül szedi áldozatait...

5. Átnevelő tábor

Az átnevelő tábor egy kanadai-amerikai thriller; olyan gyerekekről szól, akiket a szüleik túlságosan lázadónak, azaz “kezelhetetlennek” véltek, ezért elküldték őket egy ún. átnevelő táborba. Többségüknek fogalma sem volt arról, hogy a tinédzserek milyen fizikai, lelki és szexuális bántalmazáson mennek keresztül ezeken a helyeken, amikből sokszor nem vezetett kiút. Bizonyos országokban, például Kínában még a mai napig nem számolták fel ezeket a kínzótáborokat.

10 filmes-sorozatos halál, ami valósággal sokkolta a nézőket

10 filmes-sorozatos halál, ami valósággal sokkolta a nézőket

6. A lehetetlen

A film María Belón és családjának történetét dolgozza fel a 2004-es Indiai-óceáni szökőár idején. María, férje és három gyermekük épp álomnyaralásukat töltötték a mesés Thaiföldön, amikor lecsapott minden idők egyik legnagyobb természeti katasztrófája. Az eseményeket szinte 100%-os pontossággal vitték vászonra, ugyanis mindössze egy dologban különbözött a filmbéli történet az eredetitől: a gyerekek labdája sárga volt, nem piros. A film a család viszontagságait és túlélésért folytatott küzdelmeit mutatja be.

Filmekből és sorozatokból sosem elég:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hiába lett Fehér házi afférjából világra szóló botrány, Monica Lewinsky ma erősebb, mint valaha

glamour plusz ikon Hiába lett Fehér házi afférjából világra szóló botrány, Monica Lewinsky ma erősebb, mint valaha

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)