7 lépés, ami segít túljutni a szakításon a karantén alatt

2021.február.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szakítani, akár te kezdeményezed, akár a párod, soha nem egyszerű és elkerülhetetlenül szomorúságérzetet kelt benned. A szomorúság teljesen normális, ahogy az is, hogy megváltozik az életed a szakítás után. Azonban ez a változás lehet hihetetlenül pozitív is, még ha ez eleinte elképzelhetetlennek is tűnik. Az első napok és hetek a legnehezebbek mindig, de hidd el, ki fogod heverni a szakítást. Még akkor is, ha ez épp a karantén alatt történt meg. Íme, hét tipp, hogyan csináld!

Beszéld ki magadból a történteket, majd engedd el

Nyilván az aktuális helyzetben jobb elkerülni a személyes találkozókat, de szerencsére már videóhívást is könnyedén kezdeményezhetünk. Beszélgess a legjobb barátoddal vagy az édesanyáddal, és adj ki magadból mindent, ami nyomja a szívedet. Mondd el, mit láttál a párodban, milyen szép emlékeitek voltak és miben lesz most jobb, hogy már különváltak az útjaitok. Fel kell ismerned, hogy a kapcsolat lezárása nem megy egyik pillanatról a másikra, és érzelmileg el kell végezned ezt a munkát. A szakítás kimondása drámai esemény, de a valódi következményeket nem a kimondás pillanatában, hanem az azt követő időszakban érzed igazán, a bizalmasaiddal megoszthatod, és magadnak is be kell vallanod, hogy milyen folyamaton mész át. Fontos hogy kerüld a szélsőséges gondolkodást, és bízz benne, hogy hamarosan el tudod engedni a történteket, és minden helyreáll majd.

Ne nézegesd a volt párod a közösségi média felületeit

Igen, nehéz lesz megállni, de ha folyamatosan azt nézed, mi történik nélküled a volt pároddal, kivel van, és mit csinál, akkor benne ragadsz egy értelmetlen körforgásban az iránta való érzelmeiddel. A szakítás után mindkettőtöknek a saját útját kell járnia, úgy, ahogy csak szeretnétek. A legjobb ilyenkor, ha ki is követed őt a közösségi média felületein, nehogy kísértésbe ess és feleslegesen nyomozz utána.

Csináld, amit szeretsz

Szakítás után teljesen normális, ha hirtelen több szabadidőd lesz, és egy új napi rutint is fel kell állítanod. A karantén azonban számos programlehetőséget megvont tőlünk. Próbálj új hobbikat találni, amiket bátran űzhetsz otthonodban is: menj el futni minden reggel, főzz finom, különleges ételeket, tanulj meg kötni, esetleg kezdj el egy új nyelvet tanulni.

Ez átmeneti állapot, ezt fel kell ismerned

Bármennyire is fáj a szíved, el kell hinned, hogy ez az állapot nem tart örökké. Az érzések – még a nagyon negatívak is – folyamatosan változnak. Mindig lesznek olyan idők, amikor erőteljesen akarsz valamit, és mégsem működik. Normális, ha egy ideig szomorkodsz, de idővel minden rossz érzés el fog tűnni, vagy átalakul benned. Egy érzelmekkel, vitákkal, csalódásokkal teli szakítási folyamat rengeteg negatív érzést, haragot, dühöt és bánatot okoz. Amikor lezárul egy kapcsolat, ezek az érzések nem tűnnek el azonnal, de ha a pozitív dolgokra koncentrálsz, akkor halványodni fognak. Neked innentől a saját életedet kell élned nélküle, minél hosszabb ideig koncentrálsz rá, a haragodra, vagy a szomorúságodra, annál több ideig fosztod meg magad attól, hogy jó dolgok történjenek veled.

3 nagy szerelem van az életben - és mindegyiknek különleges oka van

3 nagy szerelem van az életben - és mindegyiknek különleges oka van

Vezess naplót

A naplóvezetés bizonyítottan csökkenti a stresszt, kitisztítja a fejedet és segít elrugaszkodni a negatív gondolataidtól. Lehetővé teszi, hogy egy kis időre csak magadra összpontosíts, és kitaláld, hogyan tovább. Nem mellesleg nem mindenki bízik meg másokban annyira, hogy a legféltettebb titkait elmesélje, a naplód viszont soha nem fog elárulni.

Nyiss új emberek felé

Ha már lecsillapodtak a negatív érzéseid, kialakítottad az új napi rutinodat, és újra felszabadultnak érzed magad, akkor nyugodtan elkezdhetsz nyitni új emberek felé. Kezdj el újra ismerkedni, légy nyitott, és ne görcsölj azon, mi hogy fog majd alakulni. Add önmagad, és minden rendben lesz – akár még egy minden eddiginél elsöprőbb szerelem is rád fog találni. Mivel a járvány ezt sem könnyíti meg, így maradhatunk az online társkeresésnél, amely alapvetően egy könnyebb módja az ismerkedésnek.

Fordulj szakemberhez

Ha minden igyekezeted ellenére sem érzed magad jobban, egy új hobbi és a barátaiddal és a családoddal folytatott beszélgetéseid sem segítenek abban, hogy túljuss a szakításon, akkor érdemes megfontolni egy szakember felkeresését, hogy újra visszatalálj önmagadhoz. Ne ijedj meg, ez manapság teljesen természetes dolog, és egy kívülálló objektív látásmóddal talán egészen más szemszögből közelíti meg azt, hogyan találd meg ismét önmagadat.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Jennifer Aniston gyönyörű fotója felér egy karácsonyi luxusajándékkal

Jennifer Aniston gyönyörű fotója felér egy karácsonyi luxusajándékkal

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

A tökéletes ajándékpáros: egy illat neki és neked (x)

A tökéletes ajándékpáros: egy illat neki és neked (x)

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

PR

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

PR

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője! (x)

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője! (x)