Álmatlanság? Ezzel a módszerrel azonnal álomba zuhansz!

2016.május.26.

A fizikális és mentális egészséged érdekében nagyon sokat tehetsz. Ha odafigyelsz a táplálkozásodra, megpróbálsz egészségesen étkezni, kellő mennyiségű - lehetőleg cukor- és alkoholmentes - folyadékot iszol, rendszeresen mozogsz, akkor máris hatalmas lépést tettél a kiegyensúlyozott közérzet felé.

Álmatlanság? Ezzel a módszerrel azonnal álomba zuhansz!
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Persze, mit sem ér az erőfeszítés, ha más dolgok egyáltalán nem működnek rendben. Vegyük például az alvást. Ha nem alszol eleget, az bizony kihat a hangulatodra, befolyásolja a súlyodat, a munkavégzésedet, a szellemi állapotodat. Egy átlagos felnőtt alvásigénye napi 6-8 óra között van, a férfiaknak általában kevesebb is elég, de egyénenként igen nagy a szórás.

Így készülj fel a pihentető alvásra!

Egy dolog az alvásigény, egy másik pedig, hogy valaki hiába próbál időben lefekdüni, egyszerűen nem jön a szemére az álom. Könnyíti az elalvást, ha próbálunk mindennap ugyanabban az időben lefeküdni aludni. Érdemes a lefekvés előtti órákban kerülni a nagyobb mennyiségű ételt, különösen a zsíros, túl cukros, túl fűszeres kajákat. Az ágyba bújás előtt egy fél órával érdemes egy kis testmozgást végezni, közvetlenül elalvás előtt, pedig valami nyugtató elfoglaltságot találni, például olvasni. Illóolajokkal, nyugtató teákkal, esetleg illatgyertyával hangolhatunk még az alvásra, aztán ha mindez nem segít, akkor lehet számolni a bárányokat...hajnalig.

Ha már mindent próbáltál, de semmi nem vált be, akkor itt az idő, hogy kipróbáld ezt a háromlépcsős pofonegyszerű gyakorlatot, ami garantáltan álomba ringat:

1. Feküdj nyugodtan a hátadon, lazítsd el a végtagjaidat. (eddig nem túl nem nehéz, nem?)

2. Lélegezz be az orrodon 3 másodpercig.

3. Engedd ki a levegőt az orrodon 6 másodpercig, folytasd ebben az ütemben a légzőgyakorlatot, amíg el nem als..................................

Na jó, ilyen gyorsan azért nem fog menni, de hidd el, ez a módszer nagyon hatásos, és nem muszáj végig a hátadon feküdni, egy idő után felveheted a kedvenc alvópózodat, csak a lélegzés ütemére figyelj. Miért működik ez hatékonyabban, mint a bárányszámolgatás?

Egész egyszerűen azért, mert a rövidebb belégzés, hosszabb kilégzés olyan jelzés a vegetatív idegrendszernek, amitől azonnal elkezd lassulni a pulzusszámod, elernyednek az izmaid, a tested alvó állapotba kerül, és hidd el, csakhamar az elméd is követni fogja.

Ez is érdekelhet

9 példamutató influenszer, aki elfogadja bőrét úgy, ahogy van

9 példamutató influenszer, aki elfogadja bőrét úgy, ahogy van

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most