Betti 33 kg-ot fogyott, de itt nem áll meg - Igazi sikersztori a története

2019.június.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Andor Marcsi egy igazi Wonder Woman, aki egy nap hedonista életét hátrahagyva, egy teljesen új életbe kezdett. Több, mint negyven kilótól szabadult meg, ma pedig már másoknak segít a fogyásban. Kövesd kéthetente a blogját oldalunkon, és kerülj még közelebb a céljaidhoz!

Így indulj el a zsírsiratás útján!

Így indulj el a zsírsiratás útján!

Szeretném nektek bemutatni Betti történetét, hogy belelássatok kicsit, mit lehet elérni 10 hónap alatt. Betti tavaly szeptemberben kezdte a programot, és azóta is rendületlenül kitart a tanultak mellett. Nem eszik félre, még ha néha parancsba adom is neki, nem lóg az edzésekről és minden alkalommal 100%-osan van jelen. Imádom ahogy a kis naplójában rajzolgat, számolgat, vizuálisan is próbálja néha megjeleníteni az eredményeket, mintha nem hinne a saját tükrének.

Csodálom ezt a lányt minden nap, amikor belép a terembe, ahogy egyre csinosabb és egyre csajosabb, szebb ruhákat látok rajta. Hihetetlen állóképességre tett szert, az edzéseken neki már külön extra nehezített feladatokat kell adnom, és ezt mind szó nélkül megcsinálja... kivéve ha hasazásról van szó, na de azt ki szereti?

Ne feledjétek, mindenki a kanapéról indul! A kérdés csak az, hogy mikor?!

Mióta az eszemet tudom mindig is duci voltam; ez nálunk családi vonás, akár csak a magas vérnyomás. Sok olyan emlék él a fejemben, ahol a szüleim arra intenek, hogy ezt meg azt ne egyek, vagy különböző módszerekkel próbálnak rávenni arra, hogy mozogjak. Mivel nem nagyon szerettem mozogni, viszont az édességekért odavoltam, a szüleim sosem jártak sikerrel. Nem beszélve arról, hogy akkor még nem is igazán láttam a szükségét a diétának, és a túlsúllyal járó veszélyeket se vettem komolyan.

Sirasd a zsírt

Sirasd a zsírt

Az évek során a helyzet sajnos csak romlott és minél többet nyomott a mérleg, annál nehezebb volt megmozdulni. Voltak persze próbálkozásaim fogyókúrával meg csodaporokkal, -gyógyszerekkel, de amit esetleg sikerült lefogyni az nagyon hamar vissza is jött. A helyzet odáig fajult, hogy az elmúlt nyáron már úgy gondoltam magamra, mint aki örök életére kövér marad, mert nincs ereje a változtatáshoz.

A nyár elején találkoztam először a Sír a Zsír programmal, amit a nővérem talált és mutatott meg nekem. Mivel a program csak szeptemberben indult, volt egy egész nyaram arra, hogy végig gondoljam, hogy részt akarok-e venni. Szinte az utolsó pillanatig húztam a döntést, de arra jutottam, hogy csak meg kéne próbálni. Az volt vonzó a programban, hogy egy olyan ember tartotta, aki végig csinálta ugyanazt, amit én is szerettem volna elérni, és utána ki is képezte magát, hogy meglegyen a háttértudása a program elindítására. Sosem tudtam, hogy hogy kezdjek hozzá egyedül az egész életmódváltáshoz, így amit Marcsi kínált - mozgás, étrend, orvosi szempontok figyelembevétele - válasznak látszott a problémáimra. Még ha túl szépnek is hangzott, hogy igaz legyen.

Sokan mondták nekem mióta elkezdtem, hogy micsoda nagy kitartás és elhatározás kellett ahhoz, hogy olyan sokat fogyjak. Be kell vallanom őszintén, hogy úgy kezdtem neki a programhoz, hogy "próbáljuk meg", de arra számítottam, hogy nagyon rövid időn belül fel fogom adni. Azonban nem így lett.

6 módszer, hogy megkedveld az egészséges ételeket - mert sosem késő

6 módszer, hogy megkedveld az egészséges ételeket - mert sosem késő

Annak ellenére, hogy senkit nem ismertem, mégis az első perctől kezdve jól éreztem magam. Marcsi és a szimpatikus, szórakoztató edzőtársak sokat segítettek abban, hogy ne tűnjön lehetetlennek a küldetés. Számomra az elején az volt a kulcs, hogy folyamatosan növekedett az terhelés az edzéseken, és nem úgy jöttem ki a végén, hogy nem kapok levegőt. Meglepően tapasztaltam, hogy kellemes fáradtsággal zárom az edzéseket. Miután megértettem az étrend lényegét, és rájöttem, hogy a sütik, csokik nincsenek teljesen kizárva az életemből, teljesen mértékben rá tudtam állni a diétára. Sokan meglepődnek, amikor mondom, hogy szinte minden nap sütit szoktam enni (és finomat), csak nem mindegy, hogy mikor és mit. Így meglepődve tapasztaltam, hogy az első hónapban majdnem 9 kg-t sikerült leadnom. Innentől kezdve pedig nem volt megállás, egyre többet és többet akartam.

Számomra talán az egyik legnagyobb sikerélményt a futás jelenti. Konkrétan emlékszem, hogy az egyik októberi edzés után hangosan kijelentettem, hogy engem senki sem fog rávenni arra, hogy fussak, ugyanis ki nem állhattam. Nem egészen 3 hónappal később vissza kellett vonnom a szavaimat, mert önszántamból kezdtem el a futást. Legutóbb 4,5 km-t futottam le megállás nélkül, és a következő alkalommal már ezt is túl szeretném szárnyalni.

A másik nagy sikerélmény számomra az, hogy ha most elmegyek egy bevásárló központba és besétálok bármelyik ruházati boltba, akkor nagy eséllyel találok magamnak valamilyen ruhát. Ez egy olyan lánynak, aki életének nagy részében csak bizonyos boltokban tudott vásárolni hihetetlen élmény.

Ezek a fogyás a legfontosabb alapszabályai

Ezek a fogyás a legfontosabb alapszabályai

A történetem megírásának pillanatában -33 kg-nál járok és még van másfél hónap a harmadik 100 napos programomból. Szeretném ezt a számot kikerekíteni és elérni a –40 kg-t, azonban jelenleg a súlyom stagnál. Van ilyen is, ahogy arra Marcsi folyamatosan emlékeztet. Ha ezt a célt nem is sikerül elérnem a közeljövőben, akkor is hatalmas sikerélménnyel fogom zárni a programot, és folytatni fogom a kialakult életmódomat a Sír a Zsír programban megtanultak alapján.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Istenes Bence első, Sztárbox utáni posztja elég árulkodó

Istenes Bence első, Sztárbox utáni posztja elég árulkodó

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

PR

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

PR

Idén visszatérünk a 90-es évekbe - mutatjuk az 5 legtrendibb cipőt (x)

Idén visszatérünk a 90-es évekbe - mutatjuk az 5 legtrendibb cipőt (x)

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)