Egy úszó élete

2015.december.11.

Milyen jó lenne, ha azt írhatnám, heti két edzésem van, és ez is bőven elég ahhoz, hogy a világversenyeken megálljam a helyem. Sokan hiszik, hogy a parasport nem olyan színvonalas, így biztosan nem edzünk annyit, mint egy ép sportoló. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy ez nem így van. A paraúszás ugyanolyan versenyfeltételekkel rendelkezik, mint az az úszás, amit Hosszú Katinka, Gyurta Dani, és Verrasztó Dávid csinál. A különbség az, hogy ezt mi sérülten nyomatjuk. Van, aki karok, más lábak nélkül úszik– az utóbbi vagyok én.

A hét 6 napján 9 edzésem van az uszodában, amik alkalmanként általában két órásak, emellé 4-5 kondi edzés is társul. Ha ez még nem lenne elég, folyamatosan figyelnem kell arra, hogy mit eszek. Bátran mondhatom azt, hogy a fánkok pusztítása az egyik hobbim, de sajnos ez csak nagyon ritkán fér bele, ezért kvázi kizárólag a munkámnak élek/élhetek.

Ínyenceknek ajánlanám a napi menüm:
4.30-kor felkelek, reggeli, majd gyorsan a kondiba eljutni valahogy
5.50-től 7.20-ig kondi edzés, utána átvágtatok az usziba
8.00-10.00-ig úszóedzés, utána vissza a koliba ebédelni
14.30-16.30-ig ismét úszás, majd a koliban a vacsiEmellett a program mellett nagyjából 9-re totál KO is vagyok.

Ez így megy minden áldott nap, kivéve a vasárnapot. Persze ezekbe a napokba még bele kellene, hogy férjen az egyetem, az egyéb kötelezettségeim, mozi a párommal, Zolival, a blogírás, és a barátokkal való találkozás. Szerintetek mikor van mindenre időm? Soha! Ezért vagyok egyéni tanrenden a suliban, ezért van, hogy nem tudok részt venni az eseményeken, ezért írok ilyen ritkán, ezért nincs időm a barátaimra, és sokszor magamra sem, DE mindezek ellenére megéri csinálni. Szeretem ezt az életformát, hiszen ebben nőttem fel. A legeslegjobban azonban azt szeretem, amikor ez a rengeteg munka kifizetődik. Annál nincs jobb dolog, mikor azt az időt látod versenyen, amire vágytál, vagy amikor megnyered azt az érmet, amiről mindig is álmodtál. Olyankor mindig az van bennem, hogy igenis megérte a napi 10-11km úszás, megérte izmokat növesztenem, megérte diétáznom, megérte… NEM, egyáltalán nem éri meg, hogy nagyobb lett a bicepszed, mint az enyém, hogy eltűntek a melleid, hogy állandóan klór szagod van, hogy az ekcémád annyira durva, hogy még én is viszketek tőle, az, hogy vacsira én is csak csírát ehetek C-vitaminnal, hogy 3 hetekre eltűnsz, ráadásul a leglehetetlenebb időzónákba... Bocsi, Zoli kirántotta a gépet a kezemből. Szóval ott tartottam, hogy úszni jóóó!

Ez is érdekelhet

Szexhoroszkóp: A csillagjegyed befolyásolja, hogy milyen vagy az ágyban

Szexhoroszkóp: A csillagjegyed befolyásolja, hogy milyen vagy az ágyban

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban

Tedd & Ne tedd

Emma Watson elképesztő szettben, vagány rövid frizurával tűnt fel a párizsi divathéten

Emma Watson elképesztő szettben, vagány rövid frizurával tűnt fel a párizsi divathéten