Ezek a jelek arra utalnak, hogy érzelmileg bántalmaz a párod

2021.január.11.

Ha voltál már szerelmes, te is megtapasztalhattad, hogy az első hetekben, hónapokban a rózsaszín köd sok olyan intő jelet el tud fedni, amik már önmagukban is elegendő indokok lennének arra, hogy komoly problémaként kezeld azokat. Persze az apróbb nézeteltéréseket könnyen meg lehet oldani, de mi van akkor, ha a párod viselkedése egyre több kivetnivalót hagy maga után, és elveszted mellette az irányítást önmagad felett?

Ezek a jelek arra utalnak, hogy érzelmileg bántalmaz a párod
Fotó: Profimedia

Nem túl kecsegtető például, ha a partnered folyamatosan magát helyezi középpontba, és csak a saját érzései, vágyai érdeklik. Ha soha nem a te akaratod érvényesül, akkor előbb vagy utóbb elveszettnek fogod magad érezni, hiszen az életedből hiányozni fog a saját személyiséged kiteljesülése. Ennél is súlyosabb, ha a párod rendszeresen, még a legfontosabb kérdésekben is változtatja az álláspontját, közben pedig még azt is képes megtenni, hogy úgy manipulál téged, hogy észre se vedd, hogy tulajdonképpen soha semmiben sem te döntesz.

Ha így érzed magad a párod mellett, akkor könnyen meglehet, hogy érzelmi szadistával van dolgod. A szadizmushoz ugyanis nem feltétlenül kell fizikai erőszak vagy egyéb kellemetlen tettlegesség; az érzelmi szadisták attól érzik jól magukat, ha mások érzéseivel játszhatnak és manipulálhatják a körülöttük lévőket, különösen a párjukat. Eleinte kedvesen magukhoz édesgetnek, és a legjobb oldalukat mutatják, de fokozatosan elkezdik úgy alakítani a lépéseket, hogy elkezdd azt érezni, hogy ők irányítanak.

Tünet lehet az, ha a párod a rokonaitok vagy a barátaitok előtt előfordult, hogy gúnyt űzött belőled, és később még csak a legkisebb megbánást sem tanúsította. Ha szeret olyan dolgokról beszélgetni társaságban, amiről tudja, hogy kínos számodra, akkor fel kell ismerned, hogy ezt egy percig sem kötelességed eltűrni.

Ha rendszeresen feladatokat szab neked – tegye azt akár kedvesen, mindig valamilyen kifogással – te pedig kimerült, fáradt és frusztrált vagy attól, hogy mindig teljesíted a kívánságait, akkor gondolkozz el azon, hogy te mindeközben szíved szerint mit csinálnál. Gondold végig, hogy mennyire leterhelt ő valójában, és mennyi feladatod van neked. Nem szabad hagynod, hogy a saját dolgaidat rendszeresen háttérbe szorítsd azért, mert ő voltaképpen ugráltat.

Mi az a bipoláris zavar? 8 sztár, aki ezzel a betegséggel küzd

Mi az a bipoláris zavar? 8 sztár, aki ezzel a betegséggel küzd

Aki érzelmi szadista, attól lesz boldog, hogy te rosszul érzed magad. Ha látja hogy kínlódsz, bizonytalan vagy, indokolatlanul hibáztatod magad és bűntudatod van, mindeközben pedig te mindig segítesz neki és számíthat rád, akkor ő nyer. Ha viszont most tudatosul benned, hogy a rossz érzéseidért nem is te vagy a felelős, hanem ő hangol le, akkor be kell látnod, hogy nincs értelme vele lenned. Egy kapcsolatban egyik félnek sincs joga ahhoz, hogy a másikat bántsa és kihasználja, és ha hasonlókat tapasztalsz, cselekedned kell, hiszen megérdemled, hogy olyan ember oldalán legyél, aki őszintén tisztel, szeret és támogat téged.

Ez is érdekelhet

Kálmán Melinda ma sem enged a kényelemből

Kálmán Melinda ma sem enged a kényelemből

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod