Ők lettek a GLAMOUR Women of the Year 2023 győztesei – Nagy meglepetéssel indított az idei gála

Tizenötödik éve ismeri el a nőket és a teljesítményüket a GLAMOUR Women of the Year, 2023-ban a díjátadó azonban tartogatott egy extra különlegességet is: a GLAMOUR szerkesztősége ugyanis a gálán leplezte le a GLAMOUR BOOK 2023 tavaszi-nyári számának címlapját.

Ezek a csodás nők lettek 2023-ban a GLAMOUR Women of the Year győztesei
Ezek a csodás nők lettek 2023-ban a GLAMOUR Women of the Year győztesei
Fotó: Czabán Máté

A GLAMOUR Women of the Year 2023-ban immár tizenötödik éve ünnepli a nőket, a női sikereket, és ezzel együtt hangsúlyozza az egyenlő bánásmód és fizetések, a női egzisztencia fontosságát. Hiszünk abban, hogy egymás emelésével, a női sikerek ünneplésével láthatóvá válnak a női teljesítmények, legyen szó egy sikeres vállalkozásról, divatról, sportról. De nem csak ezért olyan különleges ez az este, hanem azért is, mert a gála résztvevői láthatták először a GLAMOUR BOOK 2023 tavaszi nyári bookazinját, ezt a különleges átmenetet a magazin és a könyv között, amit a GLAMOUR szerkesztősége olyan szellemiségben készített, hogy az komplex lenyomata legyen aktuális jelenünknek a 35 és 99 év közötti nők számára. A GLAMOUR BOOK fő témája ezúttal a test és a testhez fűződő viszonyunk, mindezt a művészet, a divat és a kultúra különböző területei felől megközelítve. A GLAMOUR a PopJohn applikációval, egy Tükröm, tükröm nevű felmérésen keresztül volt rá kíváncsi, hogyan állnak ma a magyar nők a testükhöz – a kérdőívet majdnem nyolcezren töltötték ki. Ami pedig a címlapot illeti, a csodás Mihalik Enikő látható, aki gyermeke születése után tért vissza modellkarrierjéhez. A címlapon és a bookazine-ban megjelent képek különlegessége, hogy Enikő New Yorkban állt modellt a GLAMOUR fotósnak, Martin Wandának. Az estet Maróy Krisztina, a GLAMOUR és a GLAMOUR.hu főszerkesztője nyitotta meg, beszédében hangsúlyozta, hogy bár rengeteg fontos lépést megtettünk már, bőven van még mit tenni a nők helyzetének javulásáért.

Tizenötödik éve ünnepeljük a nőket

Idén is az olvasók döntöttek arról (közel kétszázezer szavazat érkezett), hogy a hat kategória jelöltjei közül kik legyenek a GLAMOUR Women of the Year nyertesek. Van azonban egy kategória, melynek győzteséről évről-évre a GLAMOUR szerkesztősége dönt: Az év hősnője díjat idén Mérő Vera jogvédő vehette át, aki azért dolgozik, hogy a társadalom befogadható, emészthető tudatosításával hatékonyan tegyen egy áldozatbarátabb és a jelenleginél jóval együttérzőbb Magyarországért. Nevéhez fűződik a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal és az azonos nevű, sértetti képviselettel foglalkozó alapítvány is. Vera a gálán a ruháján viselte a sok, az interneten kapott bántalmazó kommentet „Mi, nők mindennel kikezdhetőek vagyunk, ami a nőiségünkkel kapcsolatos. És amíg ez így van, nem lesz jó nőnek lenni. Vagy olyan jó, mint lehetne. Ami ezen a ruhán van, azt azért engedték meg velem szemben a pallérozott szerzők, mert többé-kevésbé elfogadott, de legalábbis megtűrt dolog a nőket a nőkkel szembeni sztereotípiákkal elintézni vagy egyenesen megalázni." - hangsúlyozta Mérő Vera beszédében, melyet itt olvashatsz el teljes terjedelmében.

Mérő Vera lett 2023-ban Az év hősnője
Fotó: Czabán Máté

Az év divattervezője kategória győztese

A GLAMOUR-nál hiszünk benne, hogy a divat sokkal több és meghatározóbb, mint a puszta külsőségek. Szabadon kifejezheted általa önmagad, támogathatod a fenntartható és zöld törekvéseket (mert a divat igenis képes rá, hogy változzon), épp ezért a kezdetektől teret kapnak nálunk a fiatal tehetségek és a hazai tervezők. 2023-ban Az év divattervezője díjat Poprádi Flóra kapta, akinek Rábaközi Andrea modell adta át a díjat.

Poprádi Flóra Az év divattervezője 2023-ban
Fotó: Czabán Máté

Az év énekesnője kategória nyertese

A zene feltölt, inspirál, megvigasztal vagy éppen erőt ad a továbblépéshez, de ami a legfontosabb: képes arra, hogy lényeges üzeneteket adjon át tömegeknek. A GLAMOUR olvasóinak szavazatai alapján a díjat idén Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője vehette át Balázsy Panna műsorvezetőtől és üzletasszonytól.

Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője kapta 2023-ban Az év énekesnője díjat
Fotó: Czabán Máté

Az év vállalkozója díj győztese

Szeretnénk mi is hozzájárulni ahhoz, hogy a patriarchális, tehát alapvetően férfiközpontú társadalomban sokkal nagyobb teret kapjanak a női vállalkozók, ötletek és maga a női perspektíva is. Az év vállalkozója kategória is azért született, hogy nagyobb reprezentációt kapjanak itthon a női vállalkozók – mert vannak, zseniálisak, és mert szeretnénk, ha még többen hinnének abban, hogy képesek rá, és igenis érdemes belevágniuk. A győztes 2023-ban Lilu lett az olvasók szavazatai alapján, aki Tatár Csilla műsorvezetőtől vehette át a díjat.

Lilué lett 2023-ban Az év vállalkozója díj
Fotó: Czabán Máté

Az év közösségimédia-sztárja díj nyertese

Az influenszer-szféra meghatározó szereplői nem csak trendeket és a változás tempóját diktálják, de nők százezreinek válnak szövetségeseivé, példaképeivé. Ők azok, akiknek hatalmas felelősségük van, akik nem csak kifejezik véleményüket, de ahhoz is megvan az erejük, hogy másokét formálják. A győztes idén Sydney van den Bosch lett, aki Mihalik Andreától, a C&A Magyarország marketing és pr menedzserétől vehette át az elismerést.

Sydney van den Bosch kapta 2023-ban Az évközösségimédia-sztárja díjat
Fotó: Czabán Máté

Az év sportolója díj nyertese

Mire tanítanak minket a sportolók? Hogy a sikeres pillanatokig kitartó, alázatos és kemény munka vezet, ami mindig megtérül, ha úgy igazán beleállsz a folyamatba. Épp ezért olyan jó példaképek ők: a hétköznapokon talán nincsenek a reflektorfényben, a sikereik viszont felhívják rá a figyelmet, hogy akkor is megéri kitartani és küzdeni, amikor senki nem figyel. A kategória győztese idén Pap Bianka lett, akinek Manhercz Krisztián olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, Európai-bajnok magyar vízilabdázó, olimpikon adta át a díjat.

Papp Biankát választották idén az olvasók Az év sportolójának
Fotó: Czabán Máté

Az év színésznője díj győztese

Hatalmas pillanatokat okoznak – akár egy-egy gesztussal is –, legyen szó tévéfilmről, sorozatról, moziról vagy színházról. Tükröt tartanak nekünk, miközben elgondolkodtatnak, és ami a legfontosabb, minket képviselnek – a minimum, hogy ünnepeljük őket ezért. Az idei jelöltek közül Kovács Patrícia lett a kategória nyertese az olvasói szavazatok alapján, Patrícia Németh Kornéltól, a Rossmann ügyvezetőjétől vehette át a díjat.

Kovács Patríciáé lett 2023-ban Az év színésznője díj
Fotó: Czabán Máté

Ez is érdekelhet

6 dolog, ami nem számít egy férfinak, ha szerelmes

6 dolog, ami nem számít egy férfinak, ha szerelmes

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

PR

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

PR

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)