Használd ki az eperszezont!

2016.június.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az alábbi könnyű finomságokat bármilyen szezonális gyümölccsel elkészítheted, ráadásul bűntudat nélkül fogyaszthatod. Így az eperszezonban nem is ajánlhatnánk mással, mint egy nagy adag érett eperrel.

Használd ki az eperszezont!
Fotó: Thinkstock

Epres chia mag puding

Hozzávalók: 4 dl kókusztej, 5 evőkanál chia mag, fél teáskanál édesítőszer, 200 g eper
Így készítsd el:
A hozzávalókat keverd össze egy tálban, tegyél félre egy kis epret a díszítéshez, majd hagyd legalább 4-5 órát állni a hűtőben. Egy-két óra után keverd meg és tedd vissza. Ha letelt az idő, adagold a pudingot kis poharakba vagy üvegcsékbe. Tálaláskor díszítsd a tetejét a maradék eperrel.

Fotó: Thinkstock

Eperhab
Hozzávalók: 2 tojás fehérje, 20 dkg érett eper, 6 evőkanál eritrit
Így készítsd el:

Az epret egy villával vagy robotgéppel pépesítsd össze. A két tojásfehérjéhez add hozzá az édesítőszert, majd robotgép segítségével verj kemény habot. Ha megvagy, forgasd bele a pépesített epret, tedd fél órára a mélyhűtőbe.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kvíz: Ha 10-ből 8-at ismersz a következő kifejezések közül, igazán művelt vagy

Kvíz: Ha 10-ből 8-at ismersz a következő kifejezések közül, igazán művelt vagy

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője