Hogyan segíts gyászoló barátnődön?

2021.január.18.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tegyük fel, egy barátnőnk, barátunk elveszíti az édesanyját vagy édesapját. Éppen sokkos állapotban van, mi pedig tapasztalat híján - szerencsés esetben - azt se tudjuk, mit tegyünk. A 21. században a világhálón szinte bármilyen kérdésünkre választ kaphatunk. Tegyük hát próbára a Google-t. Ha beírjuk a keresőbe ezt a problémát, számos tanáccsal és ötlettel találkozunk. Olyanokkal, mint például a finom ételek főzése, a gyerekekre való vigyázás, kertjében a gyep lenyírása. Ezek mind aranyos ötletek, de mi van a fiatalabb korosztállyal? Például egy 25 évessel? Rajta hogy tudsz segíteni ilyen helyzetben?

Íme néhány tipp, hogy mit is tehetsz, ha sajnálatos módon ilyen nehéz esetben találod magad:


Használd a megfelelő szavakat
Figyelem! Amikor elvesztünk, vagy egy hozzánk közel álló személy elveszít valakit, sokszor nem tudjuk, mit is mondjunk. De nincsen ezzel semmi baj, ez természetes. Amilyen furcsa és idegen érzés az adott személy számára valakinek a halála, ugyanolyan nehéz nekünk is, vagyis a barátnak, aki segíteni próbál. Az emberek általában azt szokták mondani ilyenkor, hogy minden rendben lesz. De valóban minden rendben lesz? Hát milyen az élet édesanyád nélkül? Egy ilyen helyzetben nagyon távolinak és elérhetetlennek tűnik a minden rendben érzés elérése. Barátunknak kétsége sem lesz afelől, hogy mi segíteni próbálunk, azonban ezeknek a szavaknak a hallatán hidegnek, nemtörődömnek tűnhetünk. Próbáljuk tehát gondosan és figyelmesen megválogatni szavainkat. Fejezzük ki együttérzésünket barátunknak, aki egy számára nagyon kedves és szeretett személyt veszített el, és ajánljuk fel segítségünket. Nem kell semmiféle varázsszóra gondolnunk, elég egy melletted állok mondat, mely rengeteg mindent kifejez.

Légy gyakorlatias
Most, hogy kimondtuk a megfelelő szavakat, meg kell tudnunk felelni nekik a gyakorlatban is. Ebben a helyzetben a tettek sokkal többet segítenek és jelentenek, mint a szavak. Biztos lehetsz benne, hogy egy ilyen tragédia után, szinte minden pillanatban szeretettjének hiányára gondol a barátnőd. Ez az emlékezés egyszerre lehet megnyugtató, de ugyanakkor felkavaró is. Még ha nagy segítség is a plusz váll, melyen sírhat, ez mégis egy olyan váll, amely nem a családjából való, ami lehetőséget biztosít akár néhány órára is kiszakadni a valóságból és bármi másról beszélni. De persze ne erőltesd rá magad, hagyj számára teret, hogy eldönthesse, szeretne-e a társaságodban lenni egyáltalán.

Adj ajándékokat
Amikor valaki beteg, az egész világmindenség körülötte sürög és forog, hogy teljesítse minden óhaját-sóhaját. Vegyük az előbbi példát és ugorjunk vissza az időben. Ha barátnőd édesanyja nagyon beteg, gondoskodjatok róla, hogy az orvosi vizsgálatok és kórházi látogatások között megteremtsd számára a lehetőséget, hogy kicsit magával törődjön, segíts neki kikapcsolódni. Állíts össze egy ajándékcsomagot, melybe tegyél jó sok csokoládét, gyertyákat, nyugtató pezsgőfürdősót, egy üveg vörösbort, esetleg egy szép lemezt, vagy bármi mást, amiről tudod, hogy jól esne neki.

Egy kis napsugár a borús napokon
Ha esetleg még nem tudnál róla, temérdek vicces dolog van az interneten. Például jelmezbe öltöztetett kutyák, valamint szerencsétlenkedő emberekről szórakoztató gif-ek. Ezek a világ legviccesebb dolgai, melyek egy kis napsugarat jelenthetnek a borús napokon, és mosolyt csalhatnak arcunkra. Minden nap küldj neki valami vicceset, inspirálót, vagy valami butaságot: ez lehet egy dal, egy mém, egy blog, egy YouTube videó, vagy akár egy régi vicces közös fotó, egyszóval akármi, ami mosolyt csalhat barátnőd arcára.

Használd a barátaidat
Ha barátnőddel egy nagyobb baráti társasághoz, közösséghez tartoztok, ne is tétovázz tovább, izzítsd be a drótokat! Ha összeengedjük a lányokat (vagy fiúkat) hatalmas energiák szabadulnak majd fel, ez pedig garantáltan feldobja a kedvét.

Hívd át barátnőidet egy teára vagy süteményre, főzzetek együtt valamit, szakadjatok el a külvilág stresszes történéseitől és ruccanjatok ki a hétvégére. A jó barátok a boldog pillanatokat még boldogabbá teszik, a rosszakat pedig könnyebbé, ezért tehát gondoskodj róla, hogy barátnőd tudja, hogy mellett állsz, és együtt vészeled majd át vele a vihart!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Katalin hercegné legutóbbi ruhája fontos változásról árulkodhat

Katalin hercegné legutóbbi ruhája fontos változásról árulkodhat

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

PR

Miley Cyrus szívbeteg - így küzd meg vele (x)

Miley Cyrus szívbeteg - így küzd meg vele (x)

PR

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

PR

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)