Holdciklus - hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet a különböző holdfázisokban?

2021.március.27.

A Hold különböző fázisai nemcsak abban térnek el egymástól, ahogyan a Földről látjuk őket, hanem különböző energiákat is árasztanak, befolyásolva az érzelmeinket. Ugyan ez a tudás régen közismertnek számított, mára nem igazán figyelünk arra, hogy harmóniában legyünk a természettel, például a Hold járásával.

Holdciklus - hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet a különböző holdfázisokban?
Fotó: Getty Images

Pedig, ha összehangolod magad a holdfázisokkal, akkor nemcsak hogy több energiád lesz, hanem egy adott periódusban azt a fajta öngondoskodást tudod alkalmazni, amelyik éppen a leghatékonyabban képes felüdíteni.

Az újhold a tervezésé

Az újhold fázisa alatt alkalmad nyílik arra, hogy összekapcsold az introvertált és az extrovertált énedet önmagaddal. Ekkor láthatod a legtisztábban a vágyaidat, amiket érdemes papírra vetned, és azon is elmélkedned, hogy hogyan valósíthatnád meg azokat. Ha ez megtörtént, tedd a vágyaid listáját egy jól látható helyre, hogy minden nap emlékeztesd magad arra, hogy mik is az igazi céljaid az életben.

A kemény munka ideje

Amikor az újhold eléri az első negyedet, elérkezik az idő arra, hogy fáradtságos munkával megdolgozz a céljaid eléréséért. Ez az időszak a kitartásról szól, mivel ekkor szembesülhetsz a legtöbb aggállyal, de mindig tartsd észben, hogy erős hittel felülkerekedhetsz rajtuk. Mindazonáltal, hogy egyensúlyba hozd a kemény munkádat az öngondoskodással, érdemes kipróbálnod egy keményebb edzésformát, hogy szemmel láthatóan is megbizonyosodj arról, hogy erősebb vagy, mint hinnéd, a fizikai fáradtság ebben az időszakban segíthet a szellemi frissesség megtartásában.

A telihold ünnep és búcsú

A telihold fázisában rendkívül erős energiák szabadulnak fel, amik körülbelül 48 órán át tartanak. A telihold önreflexiós energiái utat mutatnak abban, hogy az életed mely területein van szükséged a továbblépésre.

Ez a legmegfelelőbb időszak olyan ciklusok, kapcsolatok és szokások lezárására, amelyek már nem szolgálják a javaidat. Egyúttal ünnepeld meg azokat a dolgokat, amelyekben már előrehaladást tapasztaltál, és légy büszke az elért eredményeidre. Hogy igazán jól érezd magad, egy forró, akár gyógyfüvekkel gazdagított fürdőt is érdemes venned.

Az önszeretet ideje

A telihold fázisát követően a Hold elkezd fogyni, és egy hét múlva érkezik el az utolsó negyed, a holdciklus utolsó fázisa. Ez az időszak a kijózanodásról és az új ihletek felfedezéséről szól. Ilyenkor ideális minden olyan öngondoskodási rituálé, ami segít pihenni és feltöltődni. Kiváló módszer ehhez a jóga, a masszázs, vagy egy könnyed séta a természetben. Ami pedig a legfontosabb: gyakorolj önszeretetet mindazon dolgok miatt, amiket elengedtél vagy a haladásodat segítették.

Ez is érdekelhet

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói