18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„Nem kell pornósztárrá válnod, hogy életed végéig téged akarjalak" - 6 ok, amiért egy férfi úgy szeret, ahogy vagy

Ezentúl nyugodtan kihagyhatod a kéthavonta szigorúan betervezett brazil gyantát, a reggelinél az erős sminket, és azt sem kell eljátszanod, hogy rajongsz a fociért vagy a kötöttfogású birkózásért, az összes haverjáért. Arra sincs szükség, hogy olyannak mutasd magad, mint aki mindig tökéletesen öltözött, makulátlan külsejű. Bebizonyítjuk neked, hogy a kedvesed éppen úgy szeret, ahogy vagy!

Gondolkodtál már azon, mi az, ami igazán fontos egy férfi számára, és mi az, ami egyáltalán nem olyan nagy ügy, mint gondolnád?
Gondolkodtál már azon, mi az, ami igazán fontos egy férfi számára, és mi az, ami egyáltalán nem olyan nagy ügy, mint gondolnád?
Fotó: Westend61/Getty Images

Sokszor olyasmit is megteszünk egy férfiért, ami amúgy eszünkbe sem jutna, mert azt gondoljuk, ezzel imponálhatunk neki. Pedig ezzel általában épp ellentétes hatást váltunk ki. Inkább légy önmagad! Ha tényleg összeilletek, akkor úgy tetszel neki, ahogy vagy! Megpróbáljuk ezt a környezetünkben élő férfiak kifaggatásával bizonyítani neked. Az igazi szerelem nem hazugságokon alapul!

Ne hagyd ki a desszertet!

A harmincegy éves Márk mesélte nekünk: „Párszor randiztam egy lánnyal, és gyakorlatilag sose evett mást, mint salátát. Egyszer sem. Amikor egy este az előléptetésemet ünnepeltük, és elvittem egy fantasztikus étterembe, ahol meg akartam osztani vele egy álomfinom desszertet, mindössze egy kanállal volt hajlandó enni belőle. Ez volt az utolsó csepp a pohárban."

Ez az, amit a nők mindig félreértenek. Még az a férfi, aki a karcsú nőket nézi meg az utcán, sem botránkozik meg, ha a nő, akit szeret, nem ötven kiló. Hiszen ő a nő, akit szeret! Ez pedig nem a testsúly függvénye. Nyilván nem arról van szó, hogy költözz be egy gyorsétterembe, és hízz hatvan kilót... De kihagyni a desszertet és folyton zöld leveleket rágcsálni? Ez sokkal-sokkal lehangolóbb egy pasi számára, mint egy kerekdedebb fenék vagy poci!

Nem fontos a legújabb divat szerint szőrtelenítened odalenn!

A harminchat éves Péter mesélte nekünk: „Még sosem ment el a kedvem egy szexis nőtől csak azért, mert nem a brazil fazont kedvelte. Sőt, igazából mivel én magam soha nem szőrteleníteném a testemet, igazságtalannak is érezném, ha a nőtől elvárnám a makulátlan szőrtelenséget mindenütt.”

„Biztos csúnyának talál...” - Mégis miért agyalunk annyit szex közben?

Legyünk őszinték: akárhogy is nézzük, azért mégiscsak a te testrészedről van szó, olyanra fazonírozod, ahogyan neked tetszik. Ugyanakkor semmilyen fazonért nem éri meg folyamatosan azon aggodalmaskodnod, makulátlan-e. A férfiak ízlése e téren hatalmas változatosságot mutat az egészen csupasz kedvelésétől a hetvenes évek természetes fazonjáig. Egy a fontos, ha a te partnered mindenképpen olyan fazont vár el tőled, ami a te ízlésedtől igencsak messze áll, akkor ahelyett, hogy engedelmesen belemennél bármibe, inkább kérdezd meg: egészen biztos-e abban, hogy veled, és nem egy pornósztárral szeretne járni. Ha bizonytalan, szabad az út.

Nem kell, hogy az ő élete a te életed legyen!

A huszonnyolc éves Andris mondta nekünk a következőt: „Az előző barátnőm bevásárolt egy csomó Star Warsszal kapcsolatos pólót, vicces tárgyat. Amikor szakítottunk, kiderült, hogy még csak nem is látta az összes részt, valójában csupán nekem akart megfelelni, mert tudta, hogy rajongok a sorozatért. Ennél lehangolóbb dolog kevés történt még velem.”

Ha egy pár mindig mindent együtt csinál, az nagyjából egyenes út a szakításig. Egyik olvasónk mesélte, hogy nagyon szerette a barátja haverjait, és mindegyikkel szuper jóban akart lenni. Ez még nem volt gond, de amikor már elvárta, hogy őt is meghívják a fiús sörözésekre, a barátja kis híján szakított vele. Nem az a baj, ha érdeklődsz a pasid élete iránt. Sőt, azt minden férfi szereti, ha megkérded, hogy ment az edzés, vagy ha meghallgatod, amikor a munkahelyi gondjait panaszolja. A probléma inkább az, amikor határok nélkül folyunk bele egymás életébe, míg végül nincs is önálló programunk. Rengeteg olyan pár van például, akik rendszeresen külön járnak szórakozni: nekik megvan a saját, privát életük, és az együtt töltött időt is élvezik. Őket szoktuk boldognak nevezni.

Nem gondold túl az ágyban sem!

A harminckilenc éves Laci állapította meg a következőt: „Néha misszionárius pózban szeretkezni a legjobb. Őszinte, nagyon bensőséges és szenvedélyes. Nem kell pornósztárrá válnod, hogy életed végéig téged akarjalak"”

A szex az életnek nem az a területe, ahol folyamatosan a saját és a másik határait kellene feszegetnetek. Nyilván rengeteg őrülten izgalmas dolog van a fantáziádban, de egy férfi sem fog belehalni, ha nem Michelle Wild tanított a ”szerelem művészetére”.

Nem kell tökéletesnek lenned!

A huszonegy éves Tamás annyira nem bírja a Kim Kardashian sminket: „Bárhová elmegyünk, a barátnőm föltesz mindenféle pirosítót, színes szemfestéket, rúzst, szájfényt, melyekkel éppen az arca legszebb részleteit takarja el: azokat, amiket pont a legjobban szeretek.”

Állandóan fáradt a szexhez - most mit tegyek?

A férfiakat természetesen érdekli, hogy nézel ki. Ugyanakkor van néhány "szépségtrükk", amelyek aktív használatát vagy észre sem veszik, vagy totál kiakasztja őket. Ilyen például a szempillagöndörítő. Amúgy meg találkoztál valaha olyan pasival, aki megjegyezte: nagyon szép, élénk színe van a frissen festett hajadnak, melyik szalonban csináltattad? Egy férfit nem érdekli, mennyire ügyesen szárítottad be a frizurádat, sokkal fontosabb, vajon éreznek-e kísértést, hogy finoman - vagy kicsit vadul - beletúrjanak.

Ne legyél pótkislány!

A huszonhét éves Levi kicsit furcsállta a következőt: „Néhány héttel az után, hogy összejöttünk, a barátnőm küldött anyukám szülinapjára egy ajándékcsomagot. Édesanyám nagyon zavarba jött, nem is értette az egészet.”

Semmi szükség arra, hogy az újdonsült barátnő túl lelkes legyen a fiú szüleivel kapcsolatban. Nem kell ajándékokkal elhalmozni őket, vagy délutánokat végigcsevegni, ne adj isten, moziba menni a srác anyukájával ahhoz, hogy kedveljenek téged. Sőt. Az ilyesmi már csak azért sem szerencsés, mert egészen más, ha egy családtag enged meg magának mondjuk egy túl személyes poént, mintha egy "kívülálló". A túlzott intimitást hagyd meg az esküvő utánra.

Tényleg nehezebben éred el az orgazmust, ha szerelmes vagy?

Miért hallgat a férfi, miért beszél a nő?

Sajnos a legtöbb galibát a férfiak és nők alapvetően eltérő kommunikációs stratégiái okozzák. Ennek pedig van egy igen veszélyes velejárója, amit egy pszichológus az "egymást gerjesztő szakadás elméletének" nevezett el. A Pár-Beszéd című könyvben így írnak a jelenségről: „...ez egy olyan, hatványosan növekvő spirált jelöl, amelyben mindegyik személy válasza a másik viselkedésére még erőteljesebben váltja ki a kiváltó viselkedést. (...) A szabadságát féltő férfi például az első olyan jelre elhúzódik, amit ő az "irányítására" tett kísérletként értelmez, csakhogy ez az elhúzódás pontosan az a jel, amely riasztja, készültségbe helyezi a bensőségességet kereső nőt. A nőnek a kötelék szorosabbra fonására tett kísérletei csak fokozzák a férfi óvatosságát, míg a férfi reakciója - még jobban eltávolodik - a nő félelmeit fokozza, és ez így folytatódik tovább, egy egyre táguló spirálban. E romboló körforgásból való kiszálláshoz első lépésként elkerülhetetlen egymás beszédformáinak és a mögöttük rejlő motívumoknak a megértése." Nocsak! Elgondolkodtató mondatok! A könyvből persze még rengeteg más párkapcsolatépítő trükköt tanulhatsz meg. Nagyon hasznos lesz!

Deborah Tannen: Pár-beszéd - Férfi-női kommunikáció, Nyitott Könyvműhely

A férfiak néha kicsit másképp látják a dolgokat, mint mi. Olvass róla!

Ez is érdekelhet

A Holdjegyednek sokkal nagyobb hatása van az életedre, mint gondoltad - Mutatjuk, mi a tiéd

A Holdjegyednek sokkal nagyobb hatása van az életedre, mint gondoltad - Mutatjuk, mi a tiéd

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói