Így menekülj meg a béna randikról vagy veszélyes házibulikból - minden barátnőnek és szülőnek ajánljuk!

2017.augusztus.4.

Előfordult már veled, hogy elmentél egy randira, ahol körülbelül 20 perc beszélgetés után nyilvánvalóvá vált, hogy ti bizony nem egymást keresitek, ne adj isten kifejezetten kellemetlen volt a másik fél társasága? És az, hogy részt vettél egy házibulin, ahol szintén hamar kiderült, hogy rossz döntés volt igent mondani? Bizony mindannyiunkkal előfordulhat, hogy olyan helyzetbe csöppenünk, ahonnan minél hamarabb szeretnénk elmenekülni. Ha egy szituáció kényelmetlen, esetleg veszélyes, jobb minél hamarabb lelécelni.

De mégis hogyan tegyük ezt meg?

Csak úgy, 20 perc után bejelenteni, hogy "dolgod van" nagyon átlátszó, és akár még meg is haragudhat a másik fél, amit valószínűleg te sem szeretnél. A legjobb egy olyan megoldást választani, ami nem igényel magyarázkodást, és pár perc alatt instant megoldást nyújt. Egy amerikai család erre az esetre fejlesztette ki a fenomenális megoldását, az X-tervet.

És hogy nehogy tőled kelljen megmenteni valakit: 7 hiba, amit sose kövess el az első randin

A módszer a következő:


A bajba jutott fél küld egy X-et sms-ben a barátnőjének vagy családtagjának, aki rögtön felhívja, és lefolytatja vele az alábbi beszélgetést:

"Helló, tudom, hogy elfoglalt vagy, de nagyon fontos dolog miatt hívlak, most rögtön haza kell jönnöd. "
"Dehát mi történt?"
"Nem telefontéma, de nem tűr halasztást, 5 perc múlva el kell indulnod/ott vagyok érted."

Ezen a ponton te közlöd a házibulizókkal vagy a randiddal, hogy fogalmad sincs, mi a helyzet, de neked bizony halaszthatatlanul távoznod kell. Ilyen esetben senki sem marasztalhat erőszakosan, nem sértődhet meg, hiszen nem tudják, mi áll a dolog hátterében.

Ha szülőként alkalmazod ezt a módszert a gyerekeddel, egyrészt biztosítod róla, hogy számíthat rád, másrészt nem kell azon aggódnod minden péntek és szombat este, hogy rossz társaságba keveredik, és baja esik. Ráadásul ha a megbeszéltekhez hűen valóban odamész érte a házibuliba, biztos, hogy könnyebben el tud szabadni. Persze ez a módszer sem nyújt 100%-os védelmet, de garantáltan rengeteg kellemetlenségtől kíméli meg a szorult helyzetben lévő felet.

Ez is érdekelhet

Online közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval– egyszerre hét helyszínen

Online közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval– egyszerre hét helyszínen

Szépség

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján