Így varázsolhatsz igazi francia hangulatot a nappalidba

2021.január.26.

Nagyon útra kelnétek már, esetleg a közelgő Valentin-nap hozta meg a kedveteket egy romantikus kiruccanáshoz? Ebben a cikkben olyan staycation tippekkel készültünk nektek, amelyekkel vérbeli francia hangulatot varázsolhattok a nappalitokba és akár a saját kanapétokon ülve is átélhetitek a romantikus francia parkok és kávézók hangulatát.

Így varázsolhatsz igazi francia hangulatot a nappalidba
Fotó: Profimedia
Fotó: giphy

A kedvenc zene-streamelő platformotok keresőjébe írjátok be, hogy "French café" és válasszátok ki a legszimpatikusabb lejátszási listát. Ha pedig már friss kávé és vajas croissant illata lengi be a nappalitokat, csak dőljetek hátra. Egy francia kávézó mellett elsétálva ritkán látni a telefonjukba vagy laptopjukba temetkező helyieket, úgyhogy ti is tegyétek félre a kütyüiteket és hozzájuk hasonlóan adjátok át magatokat a pillanatnak.

Fotó: giphy

Reggeli után mit szólnátok egy jó kis sétához? Egész Franciaország tele van gyönyörű palotákkal és kertekkel, amelyekről a modern technológiának köszönhetően most sem kell lemondanotok. Többek között a Versailles-i kastély is megnyitotta a kapuit online az érdeklődők előtt, úgyhogy otthonról is fel tudjátok fedezni a Napkirály mesés kertjét.

Fotó: giphy

Azt se felejtsétek el, hogy éppen nyaraltok! Miért ne bonthatnátok meg egy üveg zamatos bort vagy pezsgőt akár már délben? Előételnek dobjatok össze egy sajttálat, amelyről nem hiányozhat az igazi krémes francia brie és érett rokfort sem! Főfogásnak pedig mindegy mit választotok, csak vegyétek át a franciák hozzáállását: ők még az étkezésben is az örömöt keresik, úgyhogy ti is bűntudat nélkül élvezzetek ki minden falatot.

Fotó: giphy

Párizs a művészet fővárosa, évszázadok óta alkotók ezrei érkeznek oda a világ minden pontjáról. Ez a nap egy remek alkalom lehet, hogy ti is szabadon engedjétek a bennetek rejlő művészt. Miért nem próbáljátok meg papírra vetni a legemlékezetesebb közös pillanataitokat? Lehet egy rövid esszé, vers vagy éppen egy rajz vagy festmény is. Ne törekedjetek tökéletességre, egyszerűen csak engedjétek szabadon a kreativitásotokat és hamarosan rájöttök, hogy az alkotás öröme mennyire megnyugtató és felszabadító tud lenni. Ezután a francia múzeumok és galériák online túráinak köszönhetően otthonról is felfedezhetitek magatoknak Rembrandt, Monet, Degas, Matisse, Renoir vagy éppen Cezanne magával ragadó alkotásait. Woody Allen és Owen Wilson segítségével pedig akár "személyesen" is meglátogathatjátok Hemingwayt, F. Scott Fitzgeraldot, Picassót vagy éppen Dalit, ha esti programnak például az Éjfélkor Párizsban című filmet választjátok.

A franciák elegáns és könnyed stílusukkal a leghétköznapibb pillanatokat is költőivé varázsolják, így, ha pár dolgot ellestek tőlük, mindegy, hol vagytok valójában, ti is megteremthetitek és átélhetitek ezt az életérzést. Ha pedig szeretnétek minél előbb a helyszínen is megtapasztalni az igazi francia hangulatot, lepjétek meg magatokat egy repülőjeggyel és irány Franciaország! A WIZZ Flex szolgáltatás a mostani bizonytalan időkben is kiszámíthatóvá és könnyen tervezhezővé teszi az utazást, hiszen egyszerűen, és járatmódosítási díj nélkül átfoglalhatjátok jegyeiteket egy másik WIZZ járatra, ha egy váratlan esemény miatt módosítanátok az utazásotok időpontját vagy az úticélotokat.

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról