Jógázz te is egészségedért a Pink Október mellrákellenes napon

2018.szeptember.20.

A 2018. évi Pink Október mellrákellenes hónap nyitóeseményét szeptember 30-án, vasárnap délután tartják Budapesten. Már 15 órától várnak mindenkit az Akadémia előtt gyerekbarát programokkal és jógával. 16.30-tól pedig mindenkit szívesen látnak az MTA-ban tartandó konferenciára, melynek témái mind egészségeseknek, mind gyógyulóknak egyaránt érdekesek.
Naplementekor sétálj velük a figyelemfelhívásért, mert MINDEN NŐ SZÁMÍT!
A programot koncerttel zárják a Lánchíd pesti hídfőjénél - soul és gospel örömzenével, elektromos hegedű virtuózzal és csodálatos balkán-francia minimál tangóval.

Pink október
Fotó: Shutterstock

A program részletei

15.00 – 19.30: Általános egészségállapot felmérő szűrések (bőrgyógyászat, szemészet, vércukor, koleszterin, vérnyomás; általános állapotfelméréssel kapcsolatos tanácsadás). Helyszín: Generali a Biztonságért Alapítvány Szűrőbusza, Magyar Tudományos Akadémia (MTA) előtti parkoló, Széchenyi tér
15.00 – 18.00: Lakossági személyes felvilágosító beszélgetések a szűrésekről és az önvizsgálatról röntgen asszisztensekkel és más női betegségcsoportok aktivistáival, helyszín: Széchenyi tér
15.00 – 15.30: Tücsökszabi Gyerekkoncert. Helyszín: Széchenyi tér
15.00 - 15.30: Arcfestés gyerekeknek és lufihajtogatás: Mondi Móni arcfestő és Susán Péter. Helyszín: Széchenyi tér
15.30 – 16.00: Gyerek jóga. Mandala Jógastúdiók - Bulcsu Kata. Helyszín: Széchenyi tér
16.00 – 16.30: Felnőtt jóga: Yoga & Pilates Infra Studió - Török Julianna. Helyszín: Széchenyi tér
16.30 – 17.00: Susán Péter "Magicman" interaktív színpadi bűvész show. Helyszín: Széchenyi tér
16.30 – 17.00: Konferencia 1: Mit érdemes tudnunk a szűrésekről és a rákkutatás helyzetéről. Helyszín: MTA
17.00 – 17.30: Konferencia 2: A testmozgás, mint gyógyszer. Helyszín: MTA
17.30 – 18.00: Konferencia 3: Étrend és egészség. Helyszín: MTA
18.00 – 18.30: Köszöntők, valamint a Körtvélyes Éva újságírói díj és a Nancy Brinker Nagyköveti ösztöndíj
átadása. Helyszín: Széchenyi tér
18.30 – 19.30: HÍDSÉTA a LÁNCHÍDON, vezeti: Band Of Streets, a Vivace Dance Group és a debreceni Diamond Fitness SE
19.30 – 21.00: Elköszönő koncertek: Bolyki Balázs és a Bolyki Soul and Gospel Kórus; Elisa Bliss hegedű művész; ¡Nosnach minimál tangó zenekar
A konferencia témái

Miért fontos a szűrés és hogyan segíti azt, hogy észrevegyék a kezdődő elváltozást? Miért pont mammográfiás vizsgálattal? Kinek kell ultrahangos vizsgálatot kérnie és egyáltalán mit jelent az, hogy "diagnosztikai vizsgálat"? Mit jelent a túldiagnosztizálás és az alul-diagnosztizálás? Mennyi idő alatt alakul ki egy mellrák betegség? Hogyan áll jelenleg az emlőrák kutatás, és van-e olyan, hogy "rákgyógyszer"? Mi az a folyamat, amivel a kutatási fázistól eljutunk addig, hogy kezünkben van egy doboz gyógyszer? Ha egereken működik a gyógyszer, akkor embereken mikor fog? Hogyan befolyásolja-e az egészségünket az, hogy mit eszünk? Mit mond erről a gyógyszerész és mit mond ugyanerről az onkológus? Segít-e a sport az egészségünk megtartásában és segít-e a rákbetegségből való gyógyulásban? Van-e hatással az emlőrák betegség terápiája a szív állapotára? Mit tud tanácsolni a kardiológus, aki maga is átesett az emlőrákon? Ezekről beszélgetünk a Magyar Tudományos Akadémián 16.30 - 18.00 óra között. A rendezvényre regisztrálni a helyszínen, érkezéskor is lehet.

Jógázz a nőiességedért!

Jógázz a nőiességedért!

Közben folyamatosan: az MTA előtti téren a Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából számos egészségi állapot felmérésen lehet részt venni 15 órától.

A díjakról: A konferenciát az USA nagykövetsége képviseletében átadásra követően átadásra kerül a Nancy Brinker nagyköveti ösztöndíj, mellyel magyar szakember utazhat ki a San Antoniói Emlőrák Szimpóziumra. A séta előtt 18 órakor tartandó köszöntőben Körtvélyes Évára emlékezünk a róla elnevezett újságírói díj átadásával.

Gyertek el minél többen, hallgassátok meg a tudnivalókat, élvezzétek a koncertet, és sétáljatok velünk azokért a nőkért, akik éppen küzdenek vagy már megküzdöttek ezzel a betegséggel. Sétáljatok velünk magatokért is, hogy soha nem kelljen szembenéznetek a mellrákkal. MINDEN NŐ SZÁMÍT!

Ez is érdekelhet

A Nyilas csillagjegy igazi győztes típus, méghozzá ezért

A Nyilas csillagjegy igazi győztes típus, méghozzá ezért

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói