Karácsonyi frász: 5 szituáció, ami rémálommá változtathatja a karácsonyt

2021.december.18.

A karácsony kétség kívül az év legszebb és legnagyobb pompával körülvett ünnepe, amit már november elejétől lelkes készülődés előz meg. Az ajándékvásárlás, a dekorálás, a munkahelyi partik mind színt hoznak a kora téli mindennapokba, azonban valljuk be, nem csak rózsaszín köd lengi körül az év végi ünnepet. Összegyűjtöttük azt az 5 dolgot, ami még a legnagyobb karácsony-rajongók számára is idegesítő lehet.

Karácsonyi frász: 5 szituáció, ami rémálommá változtathatja a karácsonyt
Fotó: Gettyimages.com

Heringparti a bevásárlóközpontban

Alapvetően roppant izgalmas dolog a karácsonyi ajándékvásárlás, azonban a lelkesedés könnyen elillan, amikor ráeszmél az ember, hogy nem csak neki vannak szerettei. Hatványozottan igaz ez a huszadikai héten, mikor az összes last-minute típusú ember egyszerre kap észbe, és veszi ostrom alá a hozzá legközelebb eső bevásárlóközpontot. Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni az utcákig kígyózó sorokat, illetve az egymás kezei alatt kapkodó vásárlókat… és bizony, ember legyen a talpán, aki több órányi tolongás és sorban állás után is letörölhetetlen mosollyal és lelkesedéssel cipeli haza a táskákat.

Ajándékmizéria

A jobb adni, mint kapni irányelv általában minden ajándékozós alkalomra igaz, azonban amikor szembesülsz vele, hogy mind a harminckettő unokatestvéred, három szomszédnénid, kollégáid és baráti köröd is gondol rád, könnyen elfoghat a kétségbeesés. Egy ponton túl nehéz kreatív, személyre szóló ajándékkal kedveskedni az összes közeli- és távoli ismerősnek, és ez a dilemma könnyen változtatja stresszé és nyűggé az amúgy nemes eredetű gesztust. Nos igen, ilyen drámai pillanatokban vásárol az ember végső elkeseredettségében névvel kihímzett törölközőt és "Legjobb Apa" feliratú bögrét.

Tökéletesnek kell lennie

Minden háztartásba a legterebélyesebb fa kerül, minden bejgli kellemesen omlós, és minden égősor gond nélkül izzik. Legalábbis a filmekben. És akkor a valóság; a fa nem akar egyenesen állni, a tűlevél már amúgy is szétszurkálta a tenyeredet, a ponty sótlan, és már megint késik a pasid tesója. Az egész család veszekszik, néhányan ajtót csapkodva elrohannak, te pedig azt gondolod, ez csak nálatok történhet meg. Ne aggódj, nem. A karácsonyi idill ugyanúgy csak a filmekben létezik, ahogy a veszekedés- és hullámvölgymentes párkapcsolat is. Minél tökéletesebbre akarjuk, annál több dolgon stresszelhetünk és veszekedhetünk.

Ételorgia

A tizenöt fogással telepakolt asztal általában kellemes velejárója az ünnepnek, kivéve napi négyszer, három napon keresztül. Amellett, hogy a folyamatos főzés-evés az aktuális vendéglátó számára is stresszel jár általában, egy bizonyos ponton túl a vendégseregletet is megterheli. A beszélgetések központi témájáva a receptcsere válik, estére pedig nagyjából a programok felének lőttek, mert a család minden tagja az elcsapott gyomrát próbálja helyreállítani.

Na vajon mit nézünk a tévében?

A fát végül sikerül rögzíteni, ajándékok is átadva, mindenki örül az új borotválkozó készletének és könyvének. Itt az idő, hogy valami könnyed közös programmal legyen lezárva a szenteste, adott a filmezés ötlete. A TV műsor széles kínálatot nyújt az összes létező Bud Spencer-Terence Hill filmből, amit már bárki simán tud szinkronizálni, és szintén kihagyhatatlan az örök aduász, a Reszkessetek betörők is. Persze, ez mind nagyon kedves és állítólag "elengedhetetlen", de tényleg nem készült más értékelhető karácsonyi film az elmúlt pár évben?

Ez is érdekelhet

Szexhoroszkóp: A csillagjegyed befolyásolja, hogy milyen vagy az ágyban

Szexhoroszkóp: A csillagjegyed befolyásolja, hogy milyen vagy az ágyban

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban

Tedd & Ne tedd

Emma Watson elképesztő szettben, vagány rövid frizurával tűnt fel a párizsi divathéten

Emma Watson elképesztő szettben, vagány rövid frizurával tűnt fel a párizsi divathéten