4 trükk, hogy többet ne lógd el az edzést!

2021.július.21.

Mindenki tudja, hogy mozogni nemcsak jó, hanem egészséges is, mégis, a sok napi teendőnk közepette általában az edzést szorítjuk háttérbe. Olyannyira, hogy gyakran teljesen meg is feledkezünk róla, aztán azt vesszük észre, megint hónapokra ellustultunk. Ha veled is ez történik éppen, adunk néhány jó tanácsot, hogyan vedd rá magad újra az edzésre!

 4 trükk, hogy többet ne lógd el az edzést!
4 trükk, hogy többet ne lógd el az edzést!
Fotó: Northfoto/GLAMOUR

A rendszeres testmozgásnak annyi pozitív hatása van, hogy fölsorolni is nehéz. Feszesíti, formálja a tested, egészségesebbé, hosszabb életűvé és boldogabbá tesz. Hagyd abba hát a kifogások keresését, és ha kell, vess be néhány trükköt is, hogy végre elkezdj edzeni!

1. Mondd azt magadnak: csak tíz percet kell edzenem!

Ha a hideg is kiráz a gondolattól, hogy fél órát kell futnod, csak annyit fogadj meg: tíz percig kocogsz. Egy amerikai kutatás arra az eredményre jutott, hogy agyadnak körülbelül 6 percre van szüksége ahhoz, hogy a testmozgás által termelődő "boldogsághormonokat" produkálni kezdje, vagyis ha idáig eljutottál, már örömmel fogod folytatni az edzést, míg el nem fáradsz. Ha pedig valami oknál fogva mégsem bírnád tovább, akkor is edzettél tíz percet, ami sokkal több, mint a semmi!

2. Edzés előtt hallgass pörgős számokat!

Biztosan neked is van egy ritmusos dallistád, amit futáshoz szoktál használni. Ha még nagyobb elánnal akarod belevetni magadat a kardió gyakorlatokba, ne kezdéskor, hanem már edzés előtt hallgass pörgős zenéket, így mire a terembe vagy a pályára érsz, már alig várod, hogy belevágj a mozgásba.

3. Keress egy olyan edzőpartnert, aki egy kicsit jobb nálad!

Több kutatás is bebizonyította, hogy ha valaki egy kicsit edzettebb partnerrel próbálta tartani a lépést, akkor maga is később fáradt el, mintha egyedül mozgott volna. Természetesen az sem jó, ha a másik sokkal többet bír nálunk, de ha csak egy kicsivel, az már ösztönzőleg fog hatni.

4. Csatlakozz egy csapathoz!

Ha egyedül nem tudod rávenni magad a mozgásra, akkor egy csapat ösztönzőleg hathat rád. Egyrészt ilyen esetben már nem csak a te döntésed, hogy elindulsz-e az edzésre, hiszen ha öten várnak rád, nem mondhatod be az unalmast. Másfelől pedig egy ilyen alkalom nem csak sport, hanem szórakozás is. Ha igazi küzdő típus vagy, még sokkal aktívabb is leszel csapatsportban, mint ha egyedül kardióznál.

Ez is érdekelhet

Ez a munka illik a víz elemű csillagjegyekhez

Ez a munka illik a víz elemű csillagjegyekhez

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját