Őrült és dögös: 7 érdekesség a Budapesten koncertező Iggy Popról!

Szponzorált tartalom

2019.július.22.

A Budapest Parkban is nagyban pörög a nyári szezon, ahol július 24-én Iggy Pop rázza meg a levegőt, természetesen a rajongókkal együtt! Ha ismered a népszerű amerikai szólóénekest, akkor most felfrissítjük a tudásodat róla, ha pedig valami új és ismeretlen zenével töltenéd meg a playlisted, akkor mindenképpen tarts velünk, hogy izgalommal válthasd meg a jegyedet a koncertre!

Őrült és dögös: 7 érdekesség a Budapesten koncertező Iggy Popról!
Fotó: Fotó: Gettyimages.com

A punk keresztapjaként emlegetett Iggy Pop minden idők egyik legdinamikusabb, legszuggesztívebb színpadi jelenlétéről ismert előadó. Féktelen, nyers erő lakozik benne, miközben zeneileg ugyanúgy formálta a '70-es évek punk műfaját, ahogy a '90-es évek grunge-szcénáját. És hogy hogyan lett azzá, aki ma már bátran felállhat a világ bármelyik színpadára? Mondjuk!

1. A név eredete: Az Iggy név eredete még középiskolás korából származik. Zenész pályafutását ugyanis dobosként kezdte, az egyik zenekarát The Iguanasnak hívták, így az Iggy az Iguana rövidítése. Eredeti neve egyébként James Newell Osterberg, Jr.

2. A kezdetek: A chicagói blues és a The Doors hatott rá. Ennek következtében megalapította The Stooges zenekart, amelynek ő lett az énekese és felvette az Iggy Stooge nevet.

Fotó: Fotó: Wikipedia

3. Kell egy barát: Az indulás nem volt sikeres, végül a zenekar fel is oszlott többek közt Iggy heroinfüggősége miatt. Viszont híres zenésztársa, David Bowie segített neki talpra állni, de zenei karrierje így is egy időre háttérbe szorult. A két énekes barátsága viszont elmélyült, Bowie továbbra is segített Iggynek, első szóló turnéján pedig billentyűn játszott a koncertjein.

4. Jót tesz a csend: Iggy visszavonulása 3 évig tartott, ezalatt megszabadult drogfüggőségétől, és megházasodott. Szólókarrierje ekkor lendült fel igazán, mi több, a színészetbe is belevágott!

5. Zenész és színész: Iggy 17 filmben szerepelt, köztük a Star Trekben (Deep Space Nine), és készült róla négy rock-dokumentumfilm is.

Fotó: Fotó: Gettyimages.com

6. Aláfestés: Iggy Pop 18 filmhez írt zenét, köztük a Trainspotting és a Crocodile Dundee filmek zenéjét is ő szerezte.

7. Alkotómunka: Bowie mellett együtt dolgozott a Guns`n`Roses, a Sum41, a Green Day tagjaival is!

Fotó: Fotó: Gettyimages.com

Iggy Pop egy legenda, akit az életben mindenkinek legalább egyszer látnia kell színpadon! Most van is lehetőséged rá: július 24-én történelmi pillanatnak lehetsz tanúja a Budapest Parkban, ahol Iggy Pop 25 év után ad újra önálló koncertet a magyar fővárosban!

"A "punk rock" a műkedvelők és az érzéketlen manipulátorok által használt szó arra a zenére, amely olyan fiatalok energiáit, testét, szívét-lelkét, időszakát és gondolkodásmódját köti össze, akik mindent odaadtak érte, amit kellett." / Iggy Pop/

Fotó: Fotó: Gettyimages.com

Forrás: Wikipedia

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói