Szex, mint fizetség

2014.január.29.

Sokszor elképedve nézzük, sőt, szidjuk az amerikai randi szokásokat. Hogy külön-külön fizetnek? De, hát, ez a férfi dolga!

Szex, mint fizetség
Fotó: Thinkstock

Kukkantsunk egy picit a jelenség mögé, így kiderül, hogy az ágyban is hatása van annak, ami még az asztalnál történt.

Akárhogy is, az emberek nagy része az örömlányokra gondol a szex, mint fizetség hallatán. Pedig ez ennél sokkal hétköznapibb jelenség, ami bármelyik nővel előfordulhat anélkül, hogy prostituált lenne. Hogyan?

A férfi meghívja az általa kiszemelt nőt vacsorázni, moziba, kiállításra, meglepi valami aprósággal, de természetesen a számlát mindenhol az úriember fizeti. Mindemellett kijár a hölgynek a figyelmesség, a kíváncsiság, az érdeklődés is. Ez nagyon szépen hangzik, de ettől még a nő lehet bizonytalan a potenciális partnerben.

Nem tetszik az illata, más az ízlése, nem vált le az anyjáról, vagy köztudottan egy szoknyapecér, esetleg ezek kombinációja. De attól, hogy nekem nem jó, még egy kincset ér ez az ember, illene meghálálni a nagylelkűségét. És aztán sokkal több igen születik, mint nem.

A kulcs pedig az önbecsülés. Sok nő ugyanis (talán a szocializáció során, vagy az előző kapcsolatokból eredően) azt tanulja meg, hogy az egyetlen dolog, amivel ő viszonozni tud bármit is, az a szex.

Így lehet, hogy már a második randin biztos benne, hogy nem ő az igazi, mégis az ágyban találja magát a férfival, hisz a kölcsönösség alapelve (amiről itt már írtam) működik.

Ez pedig működni is fog, hisz "gyárilag" így vagyunk beállítva. Érdemes tehát az eszközt módosítani. Ha ugyanis elhiszed, hogy értékes a veled töltött idő, azok a gondolatok, amelyek megfogalmazódnak benned, a vicceid, a nevetésed, az egész lényed, akkor rájössz, hogy semmit nem kötelező nyújtani, hisz a puszta jelenléteddel megtörtént a csere.

Ha valaha volt ilyen tapasztalatod, ne ostorozd magad, egyszerűen csak nem volt helyén az önbecsülésed, az önbizalmad. Ezen pedig érdemes változtatni, mert biztos vagyok benne, hogy rengeteg érték lakozik benned.

Mindezeknek a fényében pedig érdemes lenne újragondolni az amerikai mintát, ahol a férfi sem dühönghet a bankszámla csökkenése miatt, és egy önbizalom hiányos nőnek sem kell feszélyezve éreznie magát, hogy ő még tartozik.

Ez is érdekelhet

Ez a munka illik a levegő elemű csillagjegyekhez

Ez a munka illik a levegő elemű csillagjegyekhez

Sztárhírek

Itt a bizonyíték, milyen fantasztikus édesanya volt Diana hercegnő

Itt a bizonyíték, milyen fantasztikus édesanya volt Diana hercegnő

Monitor

12 könyv Reese Witherspoon ajánlásával, amit magyarul is elolvashatsz

12 könyv Reese Witherspoon ajánlásával, amit magyarul is elolvashatsz