Szuper programok a hosszúhétvégére egyenesen a GLAMOUR Nagykövet ajánlásával

2018.augusztus.17.

Nagyon szeretek utazni, legyen szó akár külföldi vagy belföldi kiruccanásról! Mivel a nyár még tart és előttünk egy szuper hosszú hétvége is, ezért ha tehetjük, használjuk ki egy balatoni lazulással!

A magyar tenger annyi lehetőséggel vár minket, össze is szedtem néhány tippet:

1. Én a déli és az északi partot is egyaránt szeretem, ezért a legjobb megoldás, ha mind a két oldalt körbejárjuk barátaimmal ebben a pár napban. Ha pedig nem szeretnénk annyit utazni, ott vannak segítségünkre a kompok!

2. Ha az északi oldalon indulunk meg, mindenképp érdemes megállni és gyönyörködni Balaton legszebb panorámájában a Balatonakarattyai Kisfaludy sétányról.

Fotó: istock

3. Imádom a reggeliket, Balatonfüreden számos helyen van erre lehetőség a kikötő környékén.

4. Ha már Balatonfüreden vagyunk, mindenképp tegyünk egy nagy sétát a sétányon, a nap bármely szakaszában csodás innen a Balaton!

5. A Liliomfi az egyik kedvenc régi magyar filmem, amiben Darvas Iván és Krencsey Marianne szerelmi viszonya a magával ragadó Badacsonyban bontakozik ki. Biztosan nem hagyjuk ki hétvégén ezt a balatoni várost! Érdemes még a vízpartnál leparkolni és dzsipekkel felmenni a Kisfaludy-étteremhez, ahol nem csak a panoráma lélegzetelállító, de az ételek is isteniek! Innen akár túrázhatunk is egyet Badacsony erdeiben további kilátókat felfedezve, de aki a "lazulósabb" programot szereti, a hegyről lefelé sétálva számos hangulatos családi borászatnál megállhatunk kóstolni egyet és megpihenni.

Fotó: istock

6. Az északi parton kihagyhatatlan úti cél Tihany. Az apátság, a visszhang kipróbálása, a sok-sok levendula manufaktúra minimum félnapos programot ígérnek. Szuper strandolási lehetőségek is vannak a félszigeten, többek között az idén megnyíló tengerpart feelinget adó homokos Beach.

Fotó: istock

7. Kompozás közben jöhet egy csoportos szelfi a hajóról mögöttünk a Balatonnal!

8. A déli part mindig a gyerekkoromat idézi, nagyon sok nyarunkat töltöttük Fonyódligeten a családommal. Ezért biztosan strandolunk egyet idén is a szabad strandon, ahol egy kis vízibiciklizés után jöhet a jól megérdemelt lángos! Persze itt minden klasszikus balatoni étel kapható, beleértve a hekket, palacsintát, gofrit, hamburgert vagy wimpit.

Fotó: istock


9.
Pont a hosszúhétvégén kerülnek minden évben megrendezésre a Balatonboglári Bornapok, ami sok-sok koncerttel és programmal vár! Tökéletes lezárása lenne a hétvégének!

10. Persze kezdhetjük a déli parton is a kiruccanást, ebben az esetben Balatonfüreden vár minket egy jó kis retro fesztivál vasárnap este! Bárhogy is döntünk, a Balaton biztosan nem okoz most sem csalódást!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Felpörög a szerelmi és társasági életed - december 1.

Napi horoszkóp: Felpörög a szerelmi és társasági életed - december 1.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói