4 tipp, hogy mélyebb és tartalmasabb beszélgetéseid legyenek

2021.június.20.

Te is érezted már azt, hogy ugyan jó viszonyt ápolsz valakivel, de mégsem ismered igazán? Ha arra vágysz, hogy ez megváltozzon, bizony elengedhetetlenek a mély és tartalmas beszélgetések, amik viszont gyakran nem jönnek olyan egyszerűen. De mit tehetsz akkor, ha mégis szeretnél valakihez közelebb kerülni? Milyen kérdéseket tegyél fel, is mik azok az alapszabályok, amikhez mindenképpen érdemes tartanod magad?

4 tipp, hogy mélyebb és tartalmasabb beszélgetéseid legyenek
Fotó: Shutterstock

1. Ne csak magadról beszélj

Talán veled is előfordult már, hogy túlságosan egocentrikus beszélgetéseket folytattál, amik azonban csak távol sodornak az igazán mély és bensőséges beszélgetésektől. Persze lehetnek olyan élethelyzetek, amikor neked vagy a beszélgetőpartnerednek nagyobb szüksége van arra, hogy beszélhessen, de alapvetően a hangsúlynak a kiegyensúlyozottságon kell lennie. Bárkivel is beszélgetsz, ha tényleg fontos számodra, kérdezd meg, hogy érzi magát, és biztos lehetsz benne, ha neki is számítasz, ő is aktívan érdeklődni fog arról, hogy te hogy vagy.

2. Tanulj meg hallgatni

Ha valaki kiönti neked a szívét, nagyon fontos, hogy előbb hallgasd végig, pontosan mi történt vele, és hogyan érzi magát. A kulcs ebben az esetben a megértésen van, nem pedig az ítélkezésen. Mindaddig, amíg nem kérdezi meg tőled, hogy te hogyan cselekedtél volna a helyében, vagy mit tennél a továbbiakban, ne faggasd, és ne is terheld azzal, hogy szerinted mi a helyes. Ha bátorító tanácsra van szüksége, úgyis mondani fogja, csak légy vele türelmes.

3. Mondd ki, miről szeretnél beszélgetni

Vannak olyan helyzetek, amikor valakinek nem a baráti jótanácsára, hanem a szakmai véleményére van szükséged. Ebben az esetben már az elején tisztázd le vele, hogy miről szeretnél beszélni, hiszen csak akkor fogtok igazán belemerülni a részletekbe, ha őszintén megmondod neki, hogy mire vagy kíváncsi.

4. Ne akard magad másnak mutatni

Te is estél már abba a hibába, hogy másnak mutattad magad azért, hogy elnyerd valaki szimpátiáját? Ideig-óráig akár jól is működhet, ha egy idealizált képet mutatsz magadról, de egy idő után terhessé fog válni. Nem mellesleg, ha valakinek nem az igazi oldaladat mutatod, azzal beszélgethetsz bármilyen hosszasan, soha nem lesz őszinte és mély a kapcsolatotok.

Ez is érdekelhet

Tóth Andi: „Kicsavarták belőlem az utolsó cseppet”

Tóth Andi: „Kicsavarták belőlem az utolsó cseppet”

Sztárhírek

Cher elárulta élete legnagyobb tragédiáját: három babáját is elvesztette

Cher elárulta élete legnagyobb tragédiáját: három babáját is elvesztette

G-Életstílus

15 dolog, amivel egy nőnek 30 éves korára rendelkeznie kell

15 dolog, amivel egy nőnek 30 éves korára rendelkeznie kell